Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Pigernes vin

Lucila Pescarmona slår glædestrålende ud med armene. Det hér er vores – pigernes Bodega Lagarde. Glæden deler hun med den 9 år ældre storesøster Sofia, der ikke kun har moderansvaret for datteren Sabina, men også for vingården. Det var deres far, Enrique Pescarmona, der i 1974 købte den gamle vingård i Mendoza, grundlagt i 1897.

I deres barndom pendlede de to søstre mellem Buenos Aires, USA og vingården i Mendoza, hvor de begyndte at drikke vin som seks-årige. ”Coca Cola var forbudt i hjemmet,” husker de og forklarer, at det, at børn drikker vin ikke er et tabu, men en del af kulturen i Mendoza. En tradition de nu fortsætter med deres egne børn Sofia-Sabina og Basilio.

Sofias Pescarmona tog en Master i Business Administration på University of TUFTS i USA og flyttede derefter til Buenos Aires hvor hun i otte år arbejdede for teleselskabet IMPSAT, en del af hendes fars Pescarmona Group, før hun i 2001 besluttede at vende tilbage til Mendoza og blive vinbonde på fuld tid.

Senere fulgte Lucila Pescarmona efter. Hun forlod sin jurist-karriere i New York for at tage sig af marketing og eksport på Bodega Lagarde.

”Vin er nu vores måde at se verden på”, som de udtrykker det. Med udgangspunkt i det gode liv ved foden af ​​Andesbjergene rejser de rundt i verden for at præsentere deres vine ved events, middage og messer.

“Vi er på alle kontinenterne, undtagen Afrika”, fortæller Sofía Pescarmona og tilføjer: “nye markeder er eksempelvis Vietnam, Cambodja, Filippinerne og Dubai, men ikke  Danmark – endnu”, smiler hun.

Her en smagning af fem af Bodega Lagardes vine, som Sofia Pescarmona har ansvaret for i samarbejde med blandt andet ønologen Juan Roby Stordeur. Og samarbejde er for hende en mærkesag: “Jeg tror ikke, at stor vin laves af én, men af ​​et godt team, med en fælles vision.”

SMAGNING

Bodega Lagarde, Lagarde Organic Rosé Semillon/Malbec  2018, Mendoza, Argentina

Frisk duft, lyse bær og grapefrugt. Frisk smag, sprød, god fylde og denne lette bitterhed og syre, som en rosé skal have i eftersmagen.
88 ­­| Ingen dansk importør

Bodega Lagarde, Guarda  Sisters’s Selection Chardonnay 2017, Mendoza, Argentina

Meget frisk, let røget duft, æble og citrus. Rank struktur, god fylde, meget ren med ren eftersmag med frisk frugt og syre.
90 | Ingen dansk importør

Bodega Lagarde, Guarda Lujan de Cuyo Carbernet Franc 2016, Mendoza, Argentina

Ren, frisk duft, let røget med friske solbær, kirsebær og blyantstift. Rank struktur, elegant med frisk frugt, markeret tannin, og frisk eftersmag, lang, røget med modne, friske bær.
90 | Ingen dansk importør

Bodega Lagarde, Guarda Lujan de Cuyo  Malbec 2016,Mendoza, Argentina

Parfumeret duft, kirsebær, solbær. Vis sødme i smagen, markeret tannin, middel fylde og middellang eftersmag med bærsødme.
86 | Ingen dansk importør

Bodega Lagarde producerer et stort antal vine, fordelt på syv forskellige mærker, med deres Henry-prestigevin øverst i kvalitetspyramiden.

Henry

Bodega Lagardes prestigevin hedder Henry opkaldt efter ejere Enrique (Henry på spansk). Den fås  i tre varianter: Gran Guarda, Pure Malbec  og 120 Años.

Primeras Viñas

Primeras Viñas er en serie på tre rødvine: Malbec Luján de Cuyo, Malbec Gualtallary og Cabernet Sauvignon

Guarda Sisters’ Selection

De to søstre, Sofia og Lucila har lagt navn til serien Guarda Sisters’ Selection, der fås i tre varianter: Malbec + Cabernet Franc, Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Guarda

Guarda er en serie på fire vine fra  Luján de Cuyo og Valle de Uco. Fås i  følgende udgaver: Malbec DOC, Cabernet Franc, Guarda Blend og Chardonnay.

Lagarde

Basisserien Lagarde laves i 8 varianter: Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rosé Goes Pink, Chardonnay, Syrah, Viogner og Semillon.

Lagarde Organic

Foreløbig er det blevet til to økologisk vine, en Malbec og en Rosé.

Altas Cumbres

Fra Luján de Cuyo kommer druerne til serien Atlas Cumbres, der findes i  fire varianter: Malbec, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc og Torrontes.