Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

På vintrip med Rebecca

Søren Kierkegaard siger, “at man skal møde et mennesket, der hvor det er”. Kierkegaards 161 år yngre landsmand, Rebecca Christophersen, har, fornemmer man, intuitivt den evne og ovenikøbet formået at omsætte den til en succesfuld forretning.

Hun er født og opvokset i Århus, men forlod 20 år gammel, i 1995 Danmark, og er siden kun vendt tilbage på korte besøg. Det var ikke oprindeligt planen. En akademisk karriere var dengang horisonten. Hun skulle efter sin studentereksamen læse historie på et universitet i England, hvor hun var blevet optaget året efter. Den mellemliggende tid skulle derfor udfyldes bedst muligt, og da renæssancen var den historiske periode der interesserede hende mest, tog hun til renæssancens højborg: Firenze. Med i kufferten havde hun to små vinbøger, større var vininteressen ikke.

Verden og vinen

I Firenze fik hun job på en café og ”knoklede røven ud af bukserne”. Blev grebet af det pulserende erhvervsliv, og lærte af det skotske par der ejede café’en hvordan man drev en virksomhed i Italien. Hun begyndte også at tage vinkurser, den italienske Sommelier-forenings tre niveauer og ”tog i marken” på vinbesøg – ”at se et område er vigtigt for at forstå det”,  som hun siger og fortsætter: ”I 2004 startede jeg et websted med vinturer, en forløber for dét der senere blev Grape Tours, hvor jeg fra morgen til aften uddannede deltagerne, mens jeg kørte dem rundt i de smukke Toscanske vinregioner og stoppede på de gode vingårde undervejs.”

Ægteparret Christophersen&Gouttenoire på vintur i Sydafrika

På en sådan tur var en af deltagerne  i 2009 den franske ønolog, Pierre Gouttenoire, en lige så dedikeret formidler og elsker af vin som Rebecca. Det blev til et historisk møde. Gouttenoire sagde sit job i Frankrig op og flyttede til Firenze for at blive en aktiv del af Rebeccas lille rejse- og kursusimperie, der siden er vokset og nu kan tilbyde skræddersyede vinrejser til vinregioner også uden for Frankrig og Italien. Senest med Denmark Food Tours, der blev lanceret i juni.

Rebecca Christophersen har selv taget mange vineksamener og er blandt andet certificeret WSG-instruktør. WSG står for Wine Scholar Guild, en international anerkendt udbyder af vinuddannelser. Hendes mand og samarbejdspartner i deres rejse- og kursusvirksomhed, Pierre Gouttenoire, er uddannet ønolog, certificeret olivenekspert og p.t. Master of Wine-studerende.

Vinskole til høj og lav

Sammen med Pierre Gouttenoire åbnede Rebecca i 2010 en vinskole i Sienna med navnet Tuscan Wine School. Her lavede de korte vinsmagnings-sessioner på engelsk for turister, og det gør de stadig dagligt, men nu i Firenze på det “Italienske Vininstitut” – deres seneste uddannelsesprojekt.

På Det Italienske Vininstitut, der ligger midt i Firenze by, har “Grape Tours – Grape Tours også kontor og en lille vinbutik “Toscana in a Bottle” – Tuscany in a Bottle.

”De 3 aktiviteter supplerer hinanden godt”, fortæller Rebecca, ”hvad enten det drejer sig om vinnybegynderen der leder efter en kort og økonomisk introduktion eller de vinkyndige, der går efter at få et besøg på de kendte og samlernes  vingårde. I vores klasseværelse tilbyder vi korte vinsmagnings-sessioner hver eftermiddag, men fremover udbyder vi også kurser for  dem, der mere ambitiøst går efter et papir på deres vinkundskab.” Rebecca og Pierre er med deres Italienske Vininstitut den første vinskole, der tilbyder det italienske Wine Scholar ™-program i Italien og deres første IWS-session er planlagt til at begynde den 3. marts 2020 (enhed 1). Se mere her: Italian Wine Institute

Når man deler glæden, vokser den” er et andet Kierkegaard-citat, der i  Rebeccas version lyder: ”Så dejligt at tænde en ild.