Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Stor gevinst på toldfrihed

Rare Wine Invest lige uden for Aalborg har siden 2016 været Danmarks og Nordens første og eneste toldfrie lager til opbevaring af investeringsvin. Lagerets toldfrie status gør, at vininvestorer, private såvel som professionelle, kan købe dyr og sjælden vin uden at betale moms, told og afgifter. Ideen har udviklet sig til så stor en succes for de nordjyske vinkøbmænd i Rare Wine, og investeringsrådgiverne i deres søsterselskab Rare Wine Invest, at de i deres seneste årsregnskab er nået op på en kvart milliard i omsætning

”Markedet har for alvor fået øjnene op for investering i vin, og de værdistigninger vi ser, er noget af det, der er med til at drive vores forretning fremad”,  forklarer Anders Børsen, administrende direktør i Rare Wine Invest, og han uddyber: ”De sidste 15 år har vin givet en værdistigning på 240 procent, mens aktier kun er steget med 116 procent. I 2018 faldt aktiemarkedet tilmed 11 procent, hvor vinmarkedet til gengæld steg med 14 procent. Det er den højeste stigning i otte år og det tiende år i træk med positive afkast på vin. Bordeaux har historisk set været højdespringeren, når det gælder værdistigninger, men de senere år er det især de fineste vine fra Bourgogne og Champagne, der tegner sig for de største stigninger. Typisk beder vores kunder os om at skaffe vine fra de absolut fineste og dermed også dyreste huse, men det er ikke nødvendigvis de klassiske huse, der leverer det største afkast for investorerne. Derfor handler det for os om at rådgive kunderne til at investere i den vin, champagne eller spiritus, som kan levere de højeste værdistigninger. Præcis som på aktiemarkedet. Og her har Bourgogne og whisky på det seneste været de helt store vindere, mens fremtiden formentlig ligger i champagne”.

Administrende direktør i Rare Wine Invest, Anders Børsen, fortæller at antallet af velhavere i Danmark og resten af verden ifølge Capgeminis World Wealth Report stiger med 9,5 procent om året, og at de såkaldte “high net worth individuals” med en formue på mindst 1 mio. USD nu udgør over 20 millioner på verdensplan og det betyder som han siger at: ”Efterspørgslen efter de bedste vine, champagne og whisky tordner i vejret – både til luksusforbrug og investering”.

Alene værdien af de flasker, som kunderne har investeret i og siden lagt på lager i det forseglede Dansk Toldoplag i Nordjylland, er gået fra 47,5 millioner kroner i 2017 til 124,3 millioner i januar 2019. Antallet af flasker er i samme periode steget fra 47.200 til 74.200. En typisk investor råder over et investerings-beløb på omkring 250.000, men selskabet har også kunder, der investerer for 50.000 kroner. Den største investor ejer vin og champagne for knap 20 millioner kroner. Tidligere har danske vininvestorer oplagt, som man siger i fagsproget, deres vine på toldlagre i London, men med det kommende Brexit trækker mange danskere deres vine hjem til det nordjyske alternativ.