Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

5. bedste bartender i verden

Cocktails er igen kommet på mode. Og dermed tiltrækker bartenderfaget nye generationer. En af de unge kometer er Jonas Brandenborg Andersen, som til daglig ryster shakeren på københavnske Hotel Tivolis 12. sal, hvor restaurant Mash Penthouse holder til. Jonas er netop vendt hjem fra verdensmesterskabet for bartendere, Diaego World Class, i Miami, hvor han opnåede en femteplads.

En femteplads er ikke så dårligt, eftersom 10.000 bartendere i første omgang kandiderede til at deltage. Kun 56 kom gennem nåleøjet, og de blev i løbet af fire dage stillet over for en række udfordringer, som reducerede holdet til 12. De skulle nu i løbet af 10 minutter fremstille mindst 10 velsmagende og pænt præsenterede cocktails, og herefter var der kun seks deltagere tilbage.

I løbet af de følgende 24 timer skulle de seks demonstrere alle deres færdigheder, herunder at skabe en komplet pop-up bar med et originalt koncept. Alt det formåede Jonas altså at gøre overbevisende ved ikke mindst at satse på et nordisk udtryk i sine cocktails. Det nordiske hitter ikke kun gastronomisk.

Vinderen af konkurrencen blev for første gang i de otte år, World Class har eksisteret, en kvinde: Jennifer Le Nechet. Hun arbejder til daglig på Café Moderne i Paris.