Hvad har Kastrup og Kødbyen tilfælles? Endnu ikke noget, men senere på måneden åbner én af Kødbyens stærke profiler, Kenn Husted, et nyt spisested i Terminal 3. Som én af de såkaldte local heroes, der med succes har gjort sig bemærket i det københavnske restaurationsmiljø, er han af Københavns Lufthavn blevet bedt om at etablere to af sine velprøvede koncepter, PatéPaté og Vinbar & Tapas, som et nyt tilbud til de flyrejsende. “Det skal være godt, hyggeligt og stemningsfuldt”, siger Kenn Husted om nyheden.
I starten af 2017 åbner endnu et nyt stort sted på Rantzausgade, Nørrebro. Det får navnet ”La Fabrica” – ”Fabrikken”, fordi det oprindeligt var Glud & Marstrands fabrik, der lavede deres Madam Blå køkkentøj.
I mesterlære
I de senere år har Kenn Husted også været at finde på skolebænken for at gennemføre den internationale vinuddannelse WSET. Knap så boglig var han som 15-årig, hvor han stoppede sin skolegang, på, hvad han omtaler som sin ”Ivy League”-kostskole, Det Kgl. Vajsenshus.
Året var 1981 og han kom i købmandslære hos Dronninggårdens Kolonialhandel, og kunne efter 3 ½ år kalde sig kommis. Dronninggårdens Kolonialhandel handlede også med vin, og det vakte hans interesse. Vinen blev dog i første omgang lagt på hylden indtil han i 1999, etablerede Props Wine Shop og Props Wine Import, efter han i 15 år, i et foryngende tempo havde beskæftiget sig med alt, fra blomsterhandler ved Brøndby Strand til destinationschef for Larsens rejser på Gran Canaria, Mallorca, Hawaii, Filipinerne, Sierra Leone og Borneo.
Ingen uniformer
Nichen og succesen i dag er vinbarer og spisesteder, som han selv ejer og leverer vin til gennem importfirmaet Husted Vin. Selv definerer Kenn Husted sin succes som et spørgsmål om at skabe en god atmosfære. Og her er personalet altafgørende: ”Personalet skal skabe en god stemning. Det handler om oplevelse. Mine ansatte har ikke uniformer på, de har deres personlighed med, og er sig selv, når de er på arbejde.”
Andre elementer i Husteds uprætentiøse set-up er en lind strøm af rytmisk musik, i et interiør han selv har indkøbt på loppemarkeder i Frankrig og Belgien, og i øjenfaldende og avantgardistiske vinetiketter på de flasker han også selv har håndplukket. Vine, der både sælges i hans forretninger og de indtil nu syv spisesteder. ”Jeg har lovet mig selv kun af have 150 vine i min portefølge, det gør mig skarp. 70% er fra den gamle verden, som er det jeg selv foretrækker.”
Efter en hybe med østrigsk vin har Kenn Husted nu fokus på Ungarn og Tjekkiet. ”Når man har en forretnings konstruktion med synergier er det mere sikkert at tage en risiko”, forklarer han. ”Den ukendte ungarske eller tjekkiske vin anbefales til gæsten i restauranten, det bliver en positiv oplevelse, som derefter kan købes i butikken”.
Kenn Husted 1985 – 2015
1985 Kommis i en vinafdeling, i ISO, på Vermlandsgade.
1986 Vindisponent i Prima, Brøndby Strand.
1987 Egen blomsterbutik i Brøndby Strand.
1988 Åbner Netto på Rantzausgade som butikschef.
1989 Butikschef i Prima på Jægersborg Alle, tjener på Grand Canaria og rejseleder på Kreta.
1990 Destinationschef for Larsen Rejser på Gran Canaria, Mallorca, Hawaii, Phillipinerne, Sierra Leone, Borneo.
1994 Akademiøkonom i turisme og medarbejder på Silkeborg turistbureau.
1995 Salgskonsulent hos Scandic hotellerne. Åbner sit egen Props Gallery med ”antikviteter” fra 50’erne og 60erne.
1996 Åbner Props Gallery nummer to.
1997 Props Coffee Shop.
1998 Steel en møbelforretning.
1999 Props Wine Shop og Props Wine Import.
2001 Vinbaren Bibendum åbner i Nansensgade.
2003 Panzon og Cafe Kaleidoskop på Nørrebrogade. Helgoland, cafe på badebroen på Amager Strand.
2004 Strandbaren ved fisketorvet.
2005 Zum Biergarten Axeltorv.
2006 Atame, tapasbar på Blågårdsgade.
2008 Falernum på Værnedamsvej.
2009 PatéPaté.
2010 Adendum på Islands Brygge.
2011 Petit Paté i Torvehallerne.
2014 Husted Vin Kødbyen, Husted Vin Gl. Strand, Antidote vinbar på Jægersborggade, Bar Moritz, Skt. Pederstræde.
2015 Vinbodegaen Smallegade, & Petit Paté på Godthåbsvej.
Se mere på www.hustedvin.dk