Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Bordeaux 2018 + 17, 16, 15, 14

- 564 smagsnotater fra 5 fem årgange

Hver årgang ”en-primeur” bliver sat i relief af den aktuelle situation i verden. Gennem de sidste 30 år i Bordeaux har jeg oplevet naturkatastrofer, krige, finanskriser, revolutioner, alt mens verdens bedste vine, mens de endnu ligger på fad, bliver bedømt, på kvalitet, karakter og pris.

Årgang 2017 og 2018 rummer ingen rigtig overordnet katastrofe, der sætter alt i relief og dog, der er måske blot for mange af dem. Krigene, ikke mindst i Afrika og Mellemøsten forsætter, isen smelter, vandet stiger, alle venter på en ny finanskrise, men den kommer ikke rigtigt, verden træder vande og dog – vi har jo Trump. I 2011 blev Osama bin Laden myrdet samme år som Strauss-Kahn serverede en helt frisk fransk årgang 2011 i munden på en stuepige i New York. Tiden går og Trump består, han leverer hver dag nye overskrifter. Her leverer Vinbladet resultatet af de to seneste årgange i Bordeaux.

Årgang 2017

Den 27. april 2017 blev Bordeaux ramt af frost på det værst tænkelige tidspunkt. Knopskydningen kom tidligt og på få timer mistede Bordeaux 30-40 procent af en normal høst. Vinmarkerne, der kunne se floden, blev næsten ikke ramt, den gode moder, floden La Garonne og floden La Gironde beskyttede endnu engang vinmarkerne. ”Min bedstefar sagde altid, at køber du et slot med vinmarker beliggende tæt på vandet, får du aldrig problemer med frost”, fortæller Claire Lurton, ejer af blandt andet Haut-Bages Libéral i Pauillac.

Og hvad så med de vinmarker, der ikke kunne se floden? De blev hårdt ramt, ikke mindst Haut-Médoc, Moulis og Listrac. Château Villegorge i Haut-Médoc mistede 100 procent. Gik det ud over vinstokkene i 2018 også, led de stadig efter frosten i 2017? Nej, de overlevede og gav både fine druer og for de, der ikke var ramt af meldug, også høj kvantitet. Château Villegorge er et godt eksempel, slottet mistede 100 procent i 2017 og lavede én af deres bedste vine nogensinde i 2018.

På Grand Cru Classé slottene var udbyttet specielt lavt i appellation Margaux, der har flere vinmarker beliggende et stykke fra floden. Château Lagrange, Belgrave, La Tour Carnet, der alle tre ligger inde i landet, blev også hårdt ramt. Appellation Graves og Pessac-Léognan klarede sig bedre, det samme med alle de berømte slottet i Saint-Emilion, der har parceller på plateauet og skråningerne, mens det gik hårdt ud over vinmarkerne mod Dordognefloden, på de sandede jorde.

Det er spændende at sammenligne smagningen af Pomerol i 2017 og 2018. Det friske og luftige mod det modne og fedmefulde, årgang 2018 mættet med koncentreret, moden frugt. I Pomerol mærker man virkelig de to årganges forskellige karakter, og her er årgang 2018 klart størst.

Men lav kvantitet betyder ikke lav kvalitet, kun for de slotte, der høstede druer fra den anden knopskydning, hvis druer aldrig nåede at blive helt fuldmodne. Vækstperioden var ok, regn i slutningen af juni, tør sommer med sol – lys – masser med lys – og så igen en fugtig start i september afløst af godt vejr under høsten.

Årgang 2017 er ikke helt på højde med 2015 og 2016 der var fremragende i både kvalitet og kvantitet, men den har sin force i balance og friskhed, ofte med en grøn tone der virker afskrækkende på ikke mindst unge vinsmagere, men som ad åre forbavser i kælderen – overrasker på grund af den friskhed som netop de grønne toner i vinen giver.

Jeg har altid været fortaler for de, i den internationale presse, såkaldte små årgange. Prisen er ofte lav, alkoholen ikke for høj og vinene har ingen overmodne, tørre toner. Prøv at åbne en årgang Bordeaux 2002 eller 2004 og vinen i glasset vil afsløre sandheden.

Union des Grands Crus de Bordeaux tæller i dag 165 af de bedst kendte slotte i Bordeaux. Organisationen har gennem årtier stået for den meget velorganiserede en-primeur smagning i Bordeaux. I år blev der afholdt en specialsmagning for en mindre gruppe internationale journalister ugen før den store en-primeur smagning. Vinbladet deltog.

De hvide vine fra Bordeaux er mere friske i 2017 end i 2018. De røde har ikke helt den samme koncentration som 2018, men de har både lethed og tyngde og for en del vine i Saint Emilion og satelitkommunerne, en større balance. Alle vine fra de store slotte på Médoc, i Graves og Pessac-Léognan er i kvalitet flotte. Man skal være mere på udkig med årgang 2017, variationen i kvalitet er større end i 2016 hvor alle producenter, lille som stor, lavede flotte vine.

Årgang 2018

Årgang 2017, der lå i kældrene på fad, gav nervøse trækninger på slottene. Ikke så meget årgangens kvalitet, mere mængden. Alle var derfor mere end bekymrede for endnu et økonomisk katastrofeår – lille som stor vinbonde. Alt tegnede til en katastrofe. En våd november og december fortsætte i de første måneder af 2018, vandspejlet var meget højt. Truslen om meldug/skimmel var stor og blev pludselig helt reel. Spredte haglbyger i maj og juni der som altid ramte tilfældigt, øgede den nervøse spænding. Og sen frost ramte 10.000 hektar vinmarker i Bordeaux. Meldugen bed sig fast i vinmarkerne, inden blomstringen og efter blomstringen. Samtidig var der meget store regionale forskelle på regnbygerne.

Helt ind i juli måned blev flere regioner ramt af haglbyger. Juli måned blev den varmeste juli siden 1954 og både varm og våd. Alle var, på nær de biodynamiske producenter, ude med sprøjten. Hver uge, nogle taler om hver dag i perioder. I den første del af juli måned oplevede man varme, regn, varme, regn – meldugen eksploderede mange steder. I midten af juli blev Frankrig verdensmester i fodbold og den aften åbnede himlen sig og forblev blå indtil hele høsten var i hus. Årgang 2018 blev en god årgang fordi blomstringen i maj og juni stort set var vellykket og fordi man fra midten af juli havde tørre dage, solrige, varme og samtidig kølige nætter. Man kunne få grønne og blå druer i hus uden nogen form for stress, der var intet råd i vinmarken.

Største udfordring var relativt højt alkoholniveau og druer, der ikke blev høstet for sent. For hvidvinen var det meget vigtigt med både modenhed og lav ph-værdig, at bevare syren i vinen og det lykkedes ikke for alle, pludselig gik det for stærkt. For rødvinene det samme, balancen mellem modne taninner, friskhed og ikke for højt sukker eller overmodne druer. Årgangen lå i vinbondens mere end naturens hænder. De fleste klarede det flot, men en del, ikke mindst på højre bred overekstraherede for meget, plukkede druerne for sent, lod skallerne ligge for længe sammen med mosten og måske også gærede under en for høj temperatur. Pomerol – når det er bedst – er en af de helt store årgange, på linje med 1998 men med et mere ”frisk ansigt”. Et godt eksempel er Château Clinet, der gennem en del årgange lavede overekstraherede vine og som nu har fundet balancen. Mange internationale smagere finder, at årgang 2018 er helt fantastisk. Det er en stor årgang men kommer ikke op på årgang 2016.

Union des Grands Crus de Bordeaux nye præsident Ronan Larborde smager på årgang 2018. Hans egen vin Château Clinet er meget vellykket i årgang 2018, Pomerols rigdom og fedme forenet med elegance.

Smagning

Vinbladet med Peter Winding har været med i en-primeur smagningerne i over 30 år. Alle de nedestående smagsnotater er fra en-primeur smagninger hvor alle vinene er smagt endnu mens de lå på fad. I enkelte tilfælde er der ikke smagsnotater fra alle de fem årgange.

Appellation Graves Blanc

Château de Chantegrive 2018

Eksotisk duft, blomsteragtig med fersken, citrus, nuancer fra fad. Cremet smag med middel fylde og cremet efter med lidt bitter finish. 87-88

Château de Chantegrive 2017

Lille, frisk duft, udtalt citrus og grønt æble. Sprød, middel fylde, let krydret eftersmag med markeret syre. 88-89

Château de Chantegrive 2016

Aromatisk, krydret, græsset duft, meget frisk. Sprød og krydret, let cremet og krydret, græsset, frisk eftersmag. 89-90

Château de Chantegrive 2015

Krydret duft, livlig med gyvel, citrus. Frisk krydret smag, sprød med krydret eftersmag. 89-90

Château Chantegrive 2014

Blomsteragtig duft, anderledes end alle andre, citrus, fersken. Cremet og samtidig tør, middel fylde med frisk, sprød eftersmag med markeret syre. 88-89

Château Ferrande 2018

Lille duft, ren, grønt æble og fersken. Frisk smag med middel fylde, fin ren frugtagtig eftersmag med markeret syre. 85-86

Château Ferrande 2017

Ferskenduft. Let cremet smag, middel fylde og let cremet, frugtagtig eftersmag. 85-86

Château Ferrande 2016

Afdæmpet duft, grønt æble og fersken. Cremet smag, let krydret, god fylde og frisk, cremet, frugtagtig eftersmag. 89-90

Château Ferrande 2015

Afdæmpet duft, fin krydret tone, fersken, æble. Frisk smag, let cremet, krydret med eksotisk frugt i eftersmag sammen med krydret tone. 89-90

Château Ferrande 2014

Let krydret duft, æble, fersken, ren. Cremet smag med markeret syre der går igen i eftersmagen, virker lidt vandig. 86-87

Château Rahoul 2018

Krydret, græsset duft med grønt æble og citrus. Krydret, frisk smag, sprød med middel fylde og krydret eftersmag med ren frugt og fin syre. 86-87

Château Rahoul 2017

Krydret, græsset duft, meget frisk. Frisk smag, lidt vandig med frisk eftersmag. 85-86

Château Rahoul 2016

Parfumeret duft, blomst, fersken, grønt æble. Let cremet smag, middel fylde og middellang eftersmag med fin syre. 87-88

Château Rahoul 2015

Afdæmpet duft, fin krydret tone, fersken, æble. Frisk smag, let cremet, krydret, lidt vandig midt i munden, eftersmag med krydret tone. 87-88

Château Rahoul 2014

Krydret, frisk duft, citrus, grønt æble. Frisk smag, krydret med middel til god fylde og let vandigt spejl i eftersmagen. 87-88

Appellation Pessac-Léognan Rouge

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2018

Parfumeret duft med eksotisk frugt, citrus, gyvel, fine nuancer fra fad. Let cremet smag, middel til god fylde, cremet eftersmag med fin syre. 90-91

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2017

Eksotisk frugt, fersken, honning, gyvel, citrus, fin krydret tone. Let cremet smag, god fylde, krydret med rensende syre i eftersmagen. 90-91

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2016

Elegant duft, æble, fersken, fin krydret tone sammen med nuancer fra fad. Cremet smag, fyldig, frisk med lang, krydret eftersmag med fin syre. 91-92

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2015

Krydret duft, afdæmpet græsset med gyvel, æble og fersken. Cremet smag, fyldig med fin krydret tone der går igen i eftersmagen med frisk frugt. 90-91

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2018

Flot parfumeret duft med hvide blomster, citrus og gyvel. Elegant, sprød, krydret smag med fin syre i den krydrede eftersmag. 90-91

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2017

Afdæmpet duft, med fin krydret tone, ren frugt. Frisk smag, pæn fylde, frisk eftersmag med markeret syre. 90-91

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2016

Afdæmpet duft, fin krydret tone, æbler og fersken. Elegant, middel til god fylde, frisk, tø eftersmag. 90-91

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2015

Frisk duft, krydret, æble, fersken og citrus. Meget frisk smag, sprød fyldt med liv og lang eftersmag, krydret med fin syre. 91-92

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2014

Flot duft, krydret, gyvel, hyld, æble og fersken. Elegant, sprød, meget frisk, krydret eftersmag med markeret syre. 9192

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2018

Lukket duft, ren med smuk eksotisk frugt, melon, fine nuancer fra fad. Rig smag, cremet med lang eftersmag, dvælende med smuk frugt. 92-93

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2017

Afdæmpet, fersken, blomst, fin krydret tone med nuancer fra fad. Sprød, frisk smag, lang eftersmag med fin syre. 91-92

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2016

Kompleks duft, fersken, blomst, let honning, fine nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet og sprød med lang, lang, rig, cremet eftersmag med fin syre. 93-94

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2015

Frisk, krydret duft, fersken, abrikos. Frisk smag, krydret, let cremet, god længde, men savner en mere markeret syre. 92-93

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2014

Lille, let krydret duft, gyvel, fersken, citrus, kompleks. Frisk smag, let cremet, fyldig med meget frisk eftersmag med rensende syre. 93-94

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2018

Afdæmpet duft, eksotisk med fine nuancer fra fad. Cremet smag, fyldig eftersmag med eksotisk frugt. 91-92

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2016

Afdæmpet duft, elegant, stor, ulmende frugt bag. Fyldig smag, let cremet, lang, frugtagtig eftersmag med fin syre. 92-93

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2015

Fersken, citrus, fin krydret tone. Krydret smag god fylde og længde. 90-91

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2014

Eksotisk duft med fersken, let nedfaldne æbler, let karamel. Frisk smag, krydret med fin fylde, cremet sammen med markeret syre. Vokser i glasset. 91-92

Château de France 2018

Afdæmpet duft, fersken, citrus, nuancer fra fad. Fin syre med cremet smag, middellang med frisk frugt. 89-90

Château de France 2016

Afdæmpet, elegant duft, fersken, æble, gyvel, fine nuancer fra fad. Cremet smag, god fylde, middel til lang eftersmag med fin syre. 90-91

Château de France 2015

Fin krydret duft, sprød fin syre der afslutter eftersmagen. 90-91

Château de France 2014

Krydret duft med citrus og grønt æble. Meget frisk smag med markeret syre, let cremet med sprød, frisk eftersmag. 90-91

Château Haut-Bergey 2018

Moden ferskenduft med nuancer fra fad. God fylde, cremet eftersmag, men fadet kommer lidt for meget frem.
88-89

Château Haut-Bergey 2017

Ikke præsenteret

Château Haut-Bergey 2016

Moden duft med fersken, let krydret tone. Cremet smag, god fylde midt i munden, middellang, cremet eftersmag. 88-89

Château Haut-Bergey 2015

Moden, krydret duft med fersken, cremet, lidt for moden stil. 88-89

Château Haut Bergey 2014

Lille duft, æble og citrus. Frisk smag, går igen i eftersmagen, ren fin uden den sidste koncentration. 87-88

Château Larrivet Haut-Brion 2018

Parfumeret duft med fersken, citrus og abrikos. Cremet smag, fyldig med cremet eftersmag med fin længde og markeret syre. 90-91

Château Larrivet Haut-Brion 2017

Frisk duft, fin krydret tone. Krydret, let cremet med frisk eftersmag med fin krydret tone og markeret syre. 89-90

Château Larrivet Haut-Brion 2016

Elegant duft, fersken, blomst, fin krydret tone. Meget elegant smag, let krydret, let cremet med lang, elegant eftersmag med fin krydret tone. 90-91

Château Larrivet Haut-Brion 2015

Moden, krydret duft, let cremet med middel fylde og middellang eftersmag. 88-89

Château Larrivet Haut Brion 2014

Æble, ferskenduft med let citrus. Frisk smag, cremet, god fylde og cremet, frisk eftersmag. 88-89

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2018

Afdæmpet, dyb duft med eksotisk frugt, honning og fine nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet med godt bid og lang, frisk eftersmag rig på frugt. 91-92

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2017

Afdæmpet duft, krydret duft med gyvel, fersken, æble og citrus. Frisk smag, sprød, markeret syre og lang, frisk, krydret eftersmag. 90-91

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2016

Krydret duft, blomst, gyvel, fersken, æble og citrus med fine nuance fra fad. Cremet, rig og frisk smag, herlig syre og lang, frisk, cremet eftersmag. 92-93

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2015

Frisk, krydret smag, fyldig, sprød med krydret eftersmag. 91-92

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2014

Frisk duft, ren, fersken, grønt æble, citrus. Frisk smag, sprød, cremet med lang, frisk, krydret eftersmag. 92-93

Château La Louvière 2018

Krydret, græsset duft, meget frisk. Krydret smag, let cremet, god fylde og frisk, frugtagtig eftersmag. 90-91

Château La Louvière 2017

Krydret, græsset duft, citrus, æble og fersken. med hyldebærblomst, gyvel og fine nuancer fra fad. Let cremet smag, pæn fylde, lang, krydret eftersmag med markeret syre. 90-91

Château La Louvière 2016

Elegant duft, let græsset med hyldebærblomst, gyvel og fine nuancer fra fad. Let cremet og samtidig frisk smag, fin syre og lang, krydret eftersmag. 91-92

Château La Louvière 2015

Elegant duft, fin krydret tone, elegant smag, god fylde længde. 91-92

Château la Louvière 2014

Frisk, krydret duft, meget SB, citrus, gyvel. Meget frisk smag, sprød, rensende med markeret syre i eftersmagen sammen med krydret, frisk frugt. 90-91

Château Marlatic-Lagravière Cru Classé de Graves 2018

Afdæmpet duft med eksotisk frugt, let krydret med fine nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet med lang eftersmag med eksotisk frugt, savner lidt syre. 90-91

Château Marlatic-Lagravière Cru Classé de Graves 2017

Afdæmpet duft, fin krydret tone med æbler og fersken. Frisk smag, sprød med meget frisk eftersmag med fin syre. 91-92

Château Marlatic-Lagravière Cru Classé de Graves 2016

Moden og samtidig frisk duft, noget afdæmpet, fin krydret tone, fersken, fine nuancer fra fad.  Fyldig, smag, cremet, meget frisk eftersmag med fin syre. 91-92

Château Marlatic-Lagravière Cru Classé de Graves 2015

Frisk duft, krydret, Let cremet smag, tør med tør, krydret eftersmag. 91-92

Château Malartic-Lagravière Cru Classé de Graves 2014

Eksotisk, aromatisk duft med fersken, citrus, krydret. Krydret, sprød smag, herlig syre der går igen i eftersmagen, krydret med god længde. 91-92

Château Olivier Cru Classé de Graves 2018

Fin krydret duft med gyvel, fin græsset tone, meget ren. Frisk smag, let cremet, god fylde og frisk, krydret eftersmag. 90-91

Château Olivier Cru Classé de Graves 2017

Lille duft, fin krydret tone. Meget frisk smag, markeret syre midt i munden og i eftersmagen. 89-90

Château Olivier Cru Classé de Graves 2016

Æble-ferskenduft, fin krydret tone og fine nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet med fisk eftersmag med fin syre. 90-91

Château Olivier Cru Classé de Graves 2015

Let animalsk duft meget SB, frisk smag, sprød, middel fylde og længde. 89-90

Château Pape Clément Cru Classé de Graves 2018

Afdæmpet, elegant duft, fersken, honning, fin krydret tone. Fyldig smag, stor frugt midt i munden og i eftersmagen, fin balanceret med fad. 92-93

Château Pape Clément Cru Classé de Graves 2017

Moden duft med eksotisk frugt, diskret med frisk tone og fine nuancer fra fad.  Cremet smag, frisk, fyldig med cremet eftersmag med fin syre. 93-94

Château Pape Clément Cru Classé de Graves 2016

Moden og frisk, ulmende, meget elegant med eksotisk frugt og frisk tone, fine nuance fra fad. Fyldig smag, cremet, rig med lang, let krydret eftersmag med fin frugt. 94-95

Château Pape Clément Cru Classé de Graves 2015

Dyb, moden, eksotisk og frisk med afdæmpet, krydret tone. Fyldig smag, let cremet, lang, rig eftersmag, rig, fyldt med energi. 94-95

Château Pape Clément Cru Classé de Graves 2014

Krydret duft, let brændt med nuancer fra fad, karamel. Går igen i smagen meget syre, let karamel i eftersmagen. Skuffer, for meget fad. 89-90

Château Picque Caillou 2018

Elegant, afdæmpet duft, æble, fersken, citrus, fin, parfumeret tone. Frisk smag, cremet med fin syre på siden af tungen og frisk, frugtagtig eftersmag. 90-91

Château Picque Caillou 2017

Lille duft med æble, fersken og citrus. Let cremet smag, god fylde og frisk eftersmag med markeret syre. 90-91

Château Picque Caillou 2016

Krydret duft, æble, fersken og citrus, nuancer fra fad. Let cremet smag, god fylde og middel til lang eftersmag. 90-91

Château Picque Caillou 2015

Lille duft, ren, let krydret tone. Syrlig, frisk smag, meget syre i eftersmagen. 88-89

Château Picque Caillou 2014

Klassisk duft, krydret, gyvel, citrus, hyld. Rank, cremet, frisk, fyldig med markeret, rensende syre der går igen i eftersmagen. 89-90

Château Smith Haut Lafitte 2018

Flot duft, både eksotisk og samtidig frisk med fin, krydret tone. Rig, cremet smag, fyldig med lang eftersmag med moden og samtidig frisk frugt. 92-93

Château Smith Haut Lafitte 2017

Elegant duft, æble, fersken, citrus, fine nuancer fra fad. Cremet smag, fyldig med lang, frugtagtig eftersmag med meget fin syre. 92-93

Château Smith Haut Lafitte 2016

Elegant, afdæmpet duft, æble og fersken, fine nuancer fra fad. Cremet og samtidig sprød smag, fyldig med lang, frugtagtig eftersmag med meget fin syre. 93-94

Château Smith Haut Lafitte 2015

Afdæmpet duft, fersken, æble. Cremet smag, god fylde, middellang eftersmag. 90-91

Appellation Graves Rouge

Château de Chantegrive 2018

Moden duft mættet med friske bær. Moden, saftig smag, velouragtig tannin og vis sødme i den modne, frugtagtige eftersmag med røgede toner fra fad. 89-90

Château de Chantegrive 2017

Ikke repræsenteret

Château de Chantegrive 2016

Moden, kælen duft, modne bær, sødmefuld tone med nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet tannin, silkeblød med fin sødme i eftersmagen, fadprøve med lidt for stor dominans fra ny eg. 89-90

Château de Chantegrive 2015

Moden duft, mørke bær, røget tone. Fyldig smag, en del tørstof, moden, markeret tannin og tør, frugtagtig eftersmag. 89-90

Château de Chantegrive 2014

Moden duft, kirsebær, solbær, let støvet, nuancer fra fad. Fyldig smag med en del tørstof og tør eftersmag med lidt for meget præg af fad. 89-90

Château Ferrande 2018

Moden og samtidig frisk bærduft, solbær og kirsebær. God fylde, frisk eftersmag med moden tannin langt fremme. 88-89

Château Ferrande 2017

Aromatisk duft, friske bær. Frisk smag, let cremet, middel til god fylde og middellang eftersmag. 86-87

Château Ferrande 2016

Aromatisk duftmed sødmefulde, modne bær. Frisk smag, let cremet, middel til god fylde og middellang eftersmag. 87-88

Château Ferrande 2015

Lille, elegant duft, mørke kirsebær, floral. Fyldig smag, markeret tannin og lang eftersmag med ren, moden, frisk frugt Harmonisk vin. 89-90

Château Ferrande 2014

Rå, aromatisk, koncentreret duft, solbær og grønne toner. Frisk smag meget saftig med saftig eftersmag med frisk frugt og markeret syre. Sjov vin, nærmest hvid i sit udtryk i eftersmagen. 87-88

Château Rahoul 2018

Smuk duft mættet med moden frugt, viol og kirsebær. Fyldig smag, ren med moden frugt, der samtidig har en herlig friskhed i eftersmagen. 88-89

Château Rahoul 2017

Frisk duft, solbær og blyantstift. Markeret tannin, lidt rå, god fylde og middellang eftersmag. 85-86

Château Rahoul 2016

Frisk, moden duft med mørke kirsebær, viol og nuancer fra fad. Moden smag, silkeblød tannin, god fylde og længde. 88-89

Château Rahoul 2015

Lukket duft, ren med ulmende frugt. Middel til fylde, markeret tannin og frisk, frugtagtig eftersmag. 87-88

Château Rahoul 2014

Frisk, solbær, syrlig, røget, nuancer fra fad. Frisk smag, moden tannin, rank, ren med syrlig eftersmag. 85-86

Appellation Pessac-Léognan Rouge

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2018

Moden duft mættet med sødmefulde kirsebær, fin, mineralsk, røget tone. Fyldig smag, fin sødme der afslutter i den modne, let sødmefulde, frugtagtige eftersmag. 90-91

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2017

Moden duft, friske kirsebær og solbær, let krydret. Rank, cremet, blid tannin, frisk frugt og middellang eftersmag. 90-91

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2016

Meget elegant duft, tæt, fisk, solbær, kirsebær og fine nuance fra fad. Rank, fyldig, mørk, frisk frugt der dækker over tannin, lang eftersmag mættet med modne bær. 92-93

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2015

Moden, mørk, koncentreret frugt, brombær og blåbær. Fyldig smag med moden tannin, modne bær der afslutter den lange eftersmag. 91-92

Château Bouscaut Cru Classé de Graves 2014

Indelukket duft, meget frisk, ren, kirsebær og solbær, røget tone. Frisk, ren smag, rank, saftig med markeret tannin med frisk eftersmag. 90-91

Château Carbonnieux, Cru Classé de Graves 2018

Moden duft med kirsebær og solbær. Cremet, moden tannin og moden, cremet frugtagtig eftersmag. 90-91

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2017

Lille duft, stadig let æbleagtig duft (ikke afsluttet malolaktisk gæring?). Blid tannin, frisk frugt, middel fylde og middellang eftersmag. 89-90

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2016

Elegant duft, modne kirsebær, blomst. Rank, frisk og moden frugt, god fylde og lang, elegant eftersmag. 91-92

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2015

Lukket duft, ulmende modne bær. Elegant, rank, fyldig med frisk, moden frugt og lang, frisk, frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Carbonnieux Cru Classé de Graves 2014

Grøn solbærduft blyantstift med nuancer fra fad. Rank, frisk med fin frugt og frisk eftersmag med solbær. 89-90

Château Les Carmes Haut-Brion 2018

Ikke repræsenteret

Château Les Carmes Haut-Brion 2017

Ikke repræsenteret

Château Les Carmes Haut-Brion 2016

Moden duft med brombær og mørke kirsebær. Fyldig smag med moden, let sødmefuld frugt der dækker over tanninerne, sødmefuld, moden eftersmag. Lidt for overmoden karakter. 89-90

Château Les Carmes Haut-Brion 2015

Moden til overmoden duft, sødmefuld frugt. Sødmefuld smag, god fylde, cremet med sødmefuld eftersmag. Lidt for meget sol i flasken. 89-90

Château Les Carmes Haut Brion 2014

Moden, afdæmpet duft med solbær og kirsebær, fin røget tone. Lækker, cremet smag med moden tannin og cremet eftersmag med marleret syre. 90-91

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2018

Moden og frisk duft, solbær og mørke kirsebær. Rank struktur, herligt tanninbid dækket med moden frugt, lang, frisk, røget eftersmag med moden frugt. 93-94

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2017

Lille duft, ren med solbær og kirsebær. Elegant smag, rank, luftig, god fylde med lang, moden eftersmag. Silkeblød vin. 92-93

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2016

Elegant, frisk duft med solbær og kirsebær, let parfumeret tone med blyantstift. Meget elegant smag, luftig og fyldig med lang, moden, elegant eftersmag med røget tone. 93-94

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2015

Elegant duft, let røget med modne solbær og kirsebær. Stor fylde, lineær og frisk med moden tannin og lang eftersmag mættet med moden, frisk frugt. 93-94

Domaine de Chevalier Cru Classé de Graves 2014

Elegant duft, frisk med modne solbær, blyantstift. Rank, elegant, fyldig med frisk, frugtagtig eftersmag med fin, markeret syre. 92-93

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2018

Moden,bolsjeagtig duft, går igen i smagen, marmeladeagtig og samtidig med frisk syre i eftersmagen. 90-91

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2016

Røget, moden, kælen duft mættet med modne bær, fint sødmefuldt strejf. Fyldig smag, velouragtig tannin, modne bær der afslutter eftersmag, sødmefuld og alligevel stram. 91-92

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2015

Modne bær, røget og pikant let mintet tone med nuancer fra fad. Moden, fyldig, smidig, moden, markeret tannin og moden eftersmag. 92-93

Château de Fieuzal Cru Classé de Graves 2014

Røget duft med solbær, kaffe, nuancer fra fad. Fyldig, rank, cremet tannin og en del syre i eftersmagen sammen med nuancer fra fad der præger vinen for meget lige nu. 91-92

Château de France 2018

Lille, fin duft med mørke kirsebær. Luftig smag med vis sødme, frisk eftersmag med moden frugt. 89-90

Château de France 2017

Frisk duft med kirsebær og fine nuancer fra fad. Frisk smag med markret syre og tannin, middel fylde og middellang eftersmag med en del syre. 85-86

Château de France 2016

Moden duft med modne solbær og kirsebær, fine nuancer fra fad. Moden smag med silkeblød tannin, fyldig med sødme i eftersmagen sammen med modne bær. 91-92

Château de France 2015

Lukket duft, friske solbær, fine nuancer fra fad. Rank struktur, moden, frisk frugt og lang, frisk, frugtagtig eftersmag. 91-92

Château de France 2014

Afdæmpet duft, kirsebær, solbær, kaffe, nuancer fra fad. Elegant struktur, cremet, moden tannin og god længde med markeret syre. 90-91

Château Haut-Bergey 2018

Elegant, ren duft med modne bær. Går igen i smagen, luftig med moden tannin og luftig eftersmag med moden frugt. 90-91

Château Haut-Bergey 2016

Moden duft med mørke, modne bær og fine nuancer fra fad. Sødmefulde bær, god fylde, velouragtig tannin, markeret og tør eftersmag hvor tannin er markeret langt fremme. 89-90

Château Haut-Bergey 2015

Lille duft, let sødmefuld. Går igen i smagen, god fylde, markeret, tør tannin og sødmefuld, frugtagtig eftersmag. Savner sidste nerve og friskhed. 87-88

Château Haut Bergey 2014

Frisk, let syrlig duft med røde bær, ingen præg af fad, meget ren. Saftig smag, god fylde og længde med markeret syre. 88-90

Château Larrivet Haut-Brion 2018

Lukket duft, fin moden frugt med vis sødme. Luftig smag med moden tannin og luftig eftersmag, ren mættet med frisk, moden frugt. 90-91

Château Larrivet Haut-Brion 2017

Lille duft med friske bær, let røget tone. Frisk smag rank, middel fylde med frisk, frugtagtig eftersmag. 89-90

Château Larrivet Haut-Brion 2016

Elegant duft, fine, sødmefulde bær, fine nuancer fra fad. Silkeblød og samtidig rank, god fylde med lang, frugtagtig eftersmag med fin sødme. 90-91

Château Larrivet Haut-Brion 2015

Ren duft med modne bær og sødmefuldt strejf. God fylde med cremet frugtagtig eftersmag med fin sødme. 90-91

Château Larrivet Haut Brion 2014

Afdæmpet duft, kirsebær, solbær, elegant. Frisk smag, elegant, moden med frisk eftersmag. 89-90

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2018

Dyb duft med solbær, kirsebær, elegant. Fyldig, rank med markeret tannin der bider, frisk frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2017

Frisk, røget duft med solbær og kirsebær. Frisk smag med middel fylde med moden, markeret tannin og lang, frisk, let grøn eftersmag. 90-91

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2016

Moden duft, solbær og kirsebær, fin let mintet tone. Rank struktur, frisk med moden, markeret tannin og lang, frisk, moden eftersmag. Allerede nu meget lækker. 92-93

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2015

Rig duft med modne, mørke bær. Fyldig smag, markeret tannin og lang, let udtørrende eftersmag med modne bær. 91-92

Château Latour-Martillac Cru Classé de Graves 2014

Lukket, aromatisk duft, syrlig med sødme, grøn. Solbær og blyantstift. Frisk smag, middel fylde og god længde med en del tørstof. 89-90

Château La Louvière 2018

Ren duft, røget med solbær, afdæmpet toner fra fad. Rank struktur, frisk frugt der dækker over garvesyren, middel til lang eftersmag. 90-91

Château La Louvière 2017

Røget solbærduft, fine nuancer fra fad. Frisk smag, fin frugt, røget tone der går igen i eftersmagen sammen med frisk frugt. Meget elegant, klassisk vin. 91-92

Château La Louvière 2016

Moden solbærduft, let røget med sødmefuld tone. Går igen i smagen, fin sødme, moden tannin og eftersmag med sødmefulde bær. 90-91

Château La Louvière 2015

Frisk solbærduft, røget og let mintet med en del fadpræg. Rank struktur, frisk med moden frugt, moden tannin og lang eftersmag. 91-92

Château La Louvière 2014

Blomme-kaffeagtig duft, solbær, kirsebær, ristede toner fra fad. Går igen i smagen, god fylde, markeret tannin og syre der går igen i eftersmagen sammen med ristede toner fra fad. 89-90

Château Malartic-Lagravière Cru Classé de Graves 2018

Moden, på grænsen til lidt overmoden duft, lidt syltetøjsagtig med karamelagtig tone. God fylde, vis sødme sammen med markeret tannin, middel til lang eftersmag. Savner sidste friskhed. 89-90

Château Malartic-Lagravière Cru Classé de Graves 2017

Lille duft med friske kirsebær og solbær. Middel til god fylde, markeret og frisk eftersmag. 90-91

Château Malartic-Lagravière Cru Classé de Graves 2016

Elegant duft med modne kirsebær og solbær, fine nuancer fra fad. God fylde, moden tannin med eftersmag med en del sødme. Savner sidste koncentration. 90-91

Château Malartic-Lagravière Cru Classé de Graves 2015

Kælen duft, modne bærtoner med pikant, let sødme. Smidig struktur med silkeblød tannin, stor fylde og frisk, moden, frugtagtig eftersmag. Harmonisk, balanceret vin. 92-93

Château Malartic-Lagravière Cru Classé de Graves 2014

Let sursød, blommeagtig duft med fin koncentration. God fylde, markeret tannin og syre – går igen i eftersmagen. Tid? 90-91

Château Olivier Cru Classé de Graves 2018

Røget solbærduft med blyantstift. Rank struktur, moden tannin med frisk frugt, frisk, røget eftersmag med solbær. 90-91

Château Olivier Cru Classé de Graves 2017

Krydret solbærduft, røget med blyantstift, friske bær. Velouragig, markeret tannin, middel fylde og middel til lang eftersmag. 89-90

Château Olivier Cru Classé de Graves 2016

Let sødmefuld kirsebær-solbærduft, fine nuancer fra fad. Let sødmefuld i smagen, velouragig, middel til god fylde, middel til lang eftersmag. 90-91

Château Olivier Cru Classé de Graves 2015

Frisk, let mintet solbærduft. Går igen i smagen, friske solbær, moden tannin og frisk eftersmag med modne solbær. 91-92

Château Olivier Cru Classé de Graves Léognan 2014

Lille duft, modne, friske bær, rank frisk med saftig eftersmag. 89-90

Château Pape-Clément Cru Classé de Graves 2018

Afdæmpet duft, røget, solbær og kirsebær. Meget elegant smag, rank, luftig og fyldig med lang, luftig eftersmag mættet med friske bær. 94-95

Château Pape-Clément Cru Classé de Graves 2017

Frisk, elegant duft, solbær og kirsebær, let mintet. Rank struktur, luftig med friske bær og lang frisk eftersmag. Utrolig balance. 93-94

Château Pape-Clément Cru Classé de Graves 2016

Smuk, kompleks, elegant duft, frisk modne solbær og kirsebær, let mintet med fine nuancer fra fad. Meget elegant smag, luftig og rig med lang, lang frisk, moden eftersmag. Utrolig balance. 97-98

Château Pape-Clément Cru Classé de Graves 2015

Flot duft, rig med modne bær og en anden friskhed end i det foregående år, sødme og friskhed på samme tid. Stor, rig, fyldig smag, markeret tannin dækket med moden frugt og meget lang, rig, frugtagtig eftersmag. Bedste Pape-Clément i mange år, tilbage igen på sporet efter en lang periode med alt for overekstraherede vine. 94-95

Château Pape Clément Cru Classé de Graves 2014

Moden, blommeagtig duft, kaffe, sursøde kirsebær. Går igen i smagen, fyldig, blommeagtig med sursød eftersmag. Ikke i balance, vil for meget. 89-90

Château Picque-Caillou 2018

Frisk duft, solbær, røget med fin grøn tone. Elegant smag, rank, luftig med godt tanninbid, og lang, let røget eftersmag med modne bær. 90-91

Château Picque-Caillou 2017

Frisk solbærduft, let røget, let grøn tone. Rank og luftig struktur, markeret tannin og frisk, frugtagtig eftersmag. 89-90

Château Picque-Caillou 2016

Røget, frisk solbærduft, fin mintet tone. Meget elegant, luftig struktur, moden tannin og lang, lang, luftig eftersmag, flot vin, feminin og klassisk. 92-93

Château Picque-Caillou 2015

Elegant duft, meget smuk, yndefuld med viol, modne og friske bær. Meget elegant smag, yndefuld med smuk, ren frugt og lang, lang, frisk, frugtagtig eftersmag. Feminin vin med stor finesse. 92-93

Château Smith Haut Lafitte Cru Classé de Graves 2018

Fin duft, modne, lyse bær, fin sødme. Luftig smag, markeret tannin og luftig eftersmag. 91-92

Château Smith Haut Lafitte Cru Classé de Graves 2017

Røget solbærduft duft, fine nuancer fra fad. Frisk frugt, blid og alligevel markeret tannin, rank, friske bær og frisk eftersmag, let røget. 90-91

Château Smith Haut Lafitte Cru Classé de Graves 2016

Moden, rig duft, mørke kirsebær, lækker sødme. Velouragtig smag med moden tannin dækket af sødmefulde bær, lang, moden, frugtagtig eftersmag. 93-94

Château Smith Haut Lafitte Cru Classé de Graves 2015

Moden duft, mørke kirsebær, lakrids. Velouragtig smag med meget fin tannin, fyldig med moden frugt der går igen i eftersmagen. 92-93

Château Smith Haut Lafitte Cru Classé de Graves 2014

Blommeagtig, sursød duft, virker meget moden, kaffe, nuancer fra fad. Går igen i smagen, god fylde med sursød eftersmag, savner friskhed. 89-90

Appellation Listrac og Moulis

Château Clarke 2018

Moden frugt, kirsebær og nuancer fra fad. Moden smag, mørke bær, fin sødme og frugtagtig eftersmag. 89-90

Château Clarke 2017

Moden solbærduft med fyrrenåle. Markeret tannin, god fylde, lang, røget eftersmag med frisk solbær. 88-89

Château Clarke 2016

Frisk, parfumeret duft, fyrrenåle. Elegant smag, luftig med moden tannin og lang, elegant eftersmag. 89-90

Château Fonréaud 2018

Frisk duft, parfumeret med fyrnåle og røget tone. Rank struktur, godt tanninbid, fin syre og frisk, frugtagtig eftersmag. 87-88

Château Fonréaud 2017

Lille duft med solbær og kirsebær. Middel fylde, moden, bild tannin, middellang eftersmag. 85-86

Château Fonréaud 2016

Tæt duft med mørke solbær, krydret med fyrrenåle. Fyldig smag, lidt kantet, moden tannin og lang, røget eftersmag med modne solbær. 89-90

Château Fonréaud 2015

Frisk solbærduft, let røget. Frisk smag, rank, smidig, middellang eftersmag med friske solbær. 89-90

Château Fonréaud 2014

Stor duft af ny eg, solbær, røget tone bag. Frisk smag med en del syre, moden tannin, middellang eftersmag med en del syre. 85-86

Château Fourcas Dupré 2018

Afdæmpet duft, frisk med modne solbær, let grønt strejf. Frisk smag, rank med middel fylde og frisk eftersmag hvor både syre og tannin bider. 86-87

Château Fourcas Dupré 2017

Røget solbærduft, fyrrenåle.  Moden tannin, middel til god fylde, middellang eftersmag. 85-86

Château Fourcas Dupré 2016

Røget solbærduft, parfumeret.  Markeret, moden tannin, stram med god fylde og middellang eftersmag. 87-88

Château Fourcas Dupré 2015

Lille, ren solbærduft. Elegant smag, moden tannin og fin længde. 87-88

Château Fourcas Dupré 2014

Fin duft, solbær, fine nuancer fra eg. Elegant, fin struktur, middel fylde og god længde. 87-88

Château Fourcas Hosten 2018

Lille duft, ren med friske solbær, fin røget tone. Frisk smag, godt bid, elegant eftersmag med frisk frugt. 88-89

Château Fourcas Hosten 2017

Frisk duft med solbær, røget tone. Rank struktur, moden tannin, god fylde og frisk, let røget eftersmag med friske bær. 88-89

Château Fourcas Hosten 2016

Elegant, klassisk duft med solbær, røget tone, solbærblade. Rank struktur, moden tannin, lang, røget eftersmag. Elegant, klassisk. 89-90

Château Fourcas Hosten 2015

Frisk, røget solbærduft. Rank struktur, god fylde og frisk, lang eftersmag. 88-89

Château Fourcas-Hostens 2014

Diskret duft, kirsebær, viol, cremet smag med moden tannin, middel fylde og middellang eftersmag. 86-87

Appellation Moulis

Château Chasse-Spleen 2018

Meget elegant duft, kirsebær, solbær, viol. Elegant smag, luftig, liniær, harmonisk med lang frisk, elegant frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Chasse-Spleen 2017

Elegant duft med kirsebær og viol, frisk tone. Luftig med god fylde, markeret silkeblød tannin og luftig eftersmag med frisk frugt. 90-91

Château Chasse-Spleen 2016

Smuk duft med kirsebær, solbær og viol. Meget elegant, luftig, silkeblød tannin og lang, luftig eftersmag. 91-92

Château Chasse-Spleen 2015

Smuk duft med kirsebær og viol. Luftig smag, elegant med lang, luftig eftersmag. Yndefuld vin. 91-92

Château Chasse Spleen 2014

Lille duft, solbær og kirsebær, diskret. Frisk smag, med markeret, smidig tannin og syre, frisk eftersmag. Elegant, men savner koncentration. 87-88

Château Maucaillou 2018

Moden duft, kirsebær, solbær, med en vis sødme. Lækker, velouragtig struktur, både fin sødme og friskhed i eftersmagen. 89-90

Château Maucaillou 2017

Parfumeret solbærduft med fyrrenåle og nuancer fra fad. Frisk smag, middel fylde, markeret tannin og røget eftersmag. 88-89

Château Maucaillou 2016

Moden solbærduft, pirrende med fyrrenåle og nuancer fra fad. Fris, rank, moden, silkeblød tannin og lang, blød, frugtagtig eftersmag. 90-91

Château Maucaillou 2015

Koncentreret duft mættet med mørke bær, blækagtig med nuancer fra fad. Modne bær, fyldig med moden tannin og fin sødme i eftersmag. 90-91

Château Maucaillou 2014

Aromatisk duft, solbær, grøn, let stilket præg. Frisk smag, elegant, fin struktur og længde. 88-89

Château Poujeaux 2018

Ren duft med mørke kirsebær og viol. Elegant, smidig med moden, markeret tannin og lang eftersmag med moden frugt. 91-92

Château Poujeaux 2017

Parfumeret duft, mørke kirsebær, solbær. Rank, luftig med god fylde, markeret tannin og middellang eftersmag. 89-90

Château Poujeaux 2016

Tæt duft, mørke kirsebær og solbær. Silkeblød tannin, fyldig, med silkeblød eftersmag med moden, let sødmefuld frugt. 91-92

Château Poujeaux 2015

Elegant duft, kirsebær, viol. Elegant, luftig smag, fyldig med moden tannin og lang, luftig eftersmag. Stor finesse. 92-93

Château Poujeaux 2014

Grøn solbærduft med nuancer fra fad. Moden tannin, middel fylde, noget grøn med middellang eftersmag. Kantet. 86-87

Appellation Haut-Médoc og Médoc
Château Beaumont 2018

Fin røget, moden solbærduft. Rank struktur, middel fylde, frisk med markeret tannin og friske solbær i eftersmagen. 86-87

Château Beaumont 2016

Røget solbærduft med fyrrenåle. Røget smag, lidt kantet, moden tannin og røget eftersmag med modne solbær. 87-88

Château Beaumont 2015

Frisk, moden solbærduft med fyrnåle. God fylde, moden frugt med moden tannin og middellang eftersmag. 87-88

Château Beaumont 2014

Grøn solbærduft, går igen i smagen, grøn, krydret med grøn eftersmag. 85-86

Château Belgrave Grand Cru Classé 2018

Moden, røget duft med mørke bær. Moden smag med syre og frisk tanninbid og frisk, røget eftersmag med solbær. 90-91

Château Belgrave Grand Cru Classé 2017

Intens duft med kirsebær og solbær, let røget. Fyldig smag, elegant med moden markeret tannin og lang, eftersmag med frisk frugt. 90-91

Château Belgrave Grand Cru Classé 2016

Smuk duft med viol, kirsebær og solbær, fine nuancer fra fad. Fyldig, rank, elegant med moden markeret tannin og lang, lang eftersmag med frisk, moden frugt. 92-93

Château Belgrave Grand Cru Classé 2015

Elegant duft, mørke kirsebær, solbær, viol. Meget elegant struktur, smidig tannin, fyldig med lang, luftig eftersmag mættet med modne bær. Mere Saint-Julien end Haut-Médoc i stil. 91-92

Château Belgrave Grand Cru Classé 2014

Lille, elegant solbærduft, røget med blyantstift. Markeret tannin, ren, lineær, god fylde og længde. 89-90

Château de Camensac Grand Cru Classé 2018

Afdæmpet, røget duft, solbær, kirsebær, nuancer fra fad. Smidig med middel til fyldig smag, luftig eftersmag med moden frugt. 89-90

Château de Camensac Grand Cru Classé 2016

Frisk, moden solbærduft med fyrrenåle. Elegant, luftig smag, god fylde og længde. 90-91

Château de Camensac Grand Cru Classé 2015

Frisk solbærduft, røget med solbær med nuancer fra fad. Moden frugt, middel til god fylde, markeret tannin og moden eftersmag. Savner sidste koncentration. 90-91

Château Camensac Grand Cru Classé 2014

Frisk duft, solbær, blyantstift. Frisk smag, blid tannin god saft og længde. 88-89

Château Cantemerle Grand Cru Classé 2018

Røget solbærduft med fine nuancer fra fad. Cremet struktur med godt bid, lang, cremet eftersmag med frisk frugt. 91-92

Château Cantemerle Grand Cru Classé 2017

Frisk solbærduft, røget, fine nuancer fra fad. Frisk smag, god fylde, blid tannin og frisk eftersmag med modne bær. 90-91

Château Cantemerle Grand Cru Classé 2016

Elegant duft, modne mørke bær, frisk tone. Lækker, smidig smag, god fylde og middel til lang eftersmag. 91-92

Château Cantemerle Grand Cru Classé 2015

Moden, rig solbærduft med blyantstift, røget tone. Meget elegant struktur, lufttig med moden tannin, markeret og lang, luftig eftersmag med moden, frisk frugt. 92-93

Château Cantemerle Grand Cru Classé 2014

Lukket duft, solbær, let røget. Elegant, markeret, moden tannin, god fylde og længde. 89-90

Château Citran 2018

Let røget duft, kirsebær og solbær, nuancer fra fad. Frisk smag, markeret tannin, middel fylde og længde med modne bær. 88-89

Château Citran 2017

Lille duft med solbær, kirsebær og karamel. Middel fylde, blid tannin og middellang eftersmag. 87-88

Château Citran 2016

Fin duft med solbær og kirsebær. Silkeblød struktur, moden tannin, lang eftersmag med moden, frisk frugt. 89-90

Château Citran 2015

Lille duft, modne solbær. Rank struktur, modne bær, lidt vandigt spejl midt i munden, middellang eftersmag. 87-88

Château Citran 2014

Lille, ren duft, kirsebær og solbær. Elegant, røget smag med middel fylde og middel til lang eftersmag. 86-87

Château Coufran 2018

Moden duft, kirsebær og brombær. Lækker, cremet smag, blid tannin og en eftersmag med moden frugt med vis sødme. Nærmest Pomerolagtig. 89-90

Château Coufran 2017

Moden duft med kirsebær og solbær. Moden smag med markeret tannin, middel til god fylde og middellang eftersmag. 87-88

Château Coufran 2016

Moden duft med kirsebær og solbær. Moden smag med markeret tannin, god fylde og middellang eftersmag. 88-89

Château Coufran 2015

Let røget duft med solbær og kirsebær. Rank struktur, middel fylde med middellang eftersmag. 87-88

Château Coufran 2014

Lille duft med solbær, meget frisk. Frisk smag med en del syre, rank med røget eftersmag med friske solbær. 86-87

Château La Lagune Grand Cru Classé 2018

Ingen vin i årgang 2018.

Château La Lagune Grand Cru Classé 2017

Moden, elegant duft, solbær, kirsebær, karamel. Silkeblød og luftig smag, blid tannin og luftig eftersmag med frisk frugt. 91-92

Château La Lagune Grand Cru Classé 2016

Meget elegant duft, solbær, kirsebær, viol. Elegant og luftig smag, silkeblød tannin og lang, luftig eftersmag. 92-93

Château La Lagune Grand Cru Classé 2015

Intens duft, ren med solbær og kirsebær, stor race. Moden smag, meget elegant med moden tannin og lang, moden eftersmag, meget harmonisk. 93-94

Château de Lamarque 2018

Afdæmpet duft, ulmer med modne solbær og kirsebær. Lækker, cremet smag med moden frugt, moden tannin og fin frugtagtig eftersmag. Ikke helt samme vibration som i 2017. 90-91

Château de Lamarque 2017

Smuk, moden duft, mørke bær, fin, røget tone. Fyldig smag, fin frugt der dækker over tanninerne, lang eftersmag med moden frugt. 91-92

Château de Lamarque 2016

Røget duft, ulmer med modne mørke bær, fin parfumeret tone. Stor fylde, stor frugt der dækker over tanninerne, lang eftersmag med mørk frugt. 91-92

Château de Lamarque 2015

Frisk solbærduft, pikant, let grønt strejf, røget tone. Elegant, rank struktur, moden tannin og elegant, luftig eftersmag. 90-91

Château de Lamarque 2014

Lukket duft, fin, let røget med solbær og kærnemælk. Elegant, smidig med moden tannin, middel fylde og lidt vandig eftersmag. 87-89

Château La Tour Carnet Grand Cru Classé 2018

Frisk solbærduft med fin røget tone, fine nuancer fra fad. Fyldig og samtidig elegant smag, moden tannin og lang, elegant eftersmag med moden frugt. 91-92

Château La Tour Carnet Grand Cru Classé 2017

Friske solbær, let røget tone. Moden smag med moden tannin, god fylde med moden frugt i eftersmagen. 89-90

Château La Tour Carnet Grand Cru Classé 2016

Moden, frisk frugt, fin, let røget tone. Moden smag med moden tannin, god længde med frisk frugt. 91-92

Château La Tour Carnet Grand Cru Classé 2015

Duft pakket med modne bær, på grænsen til overmoden men samtidig med bevaret friskhed. Frisk smag, luftig, moden tannin og luftig eftersmag, smuk La Tour Carnet, den mest elegante under Magrez’ vinger. 91-92

Château La Tour Carnet Grand Cru Classé 2014

Tæt duft, blækagtig med modne solbær, røget tone. Moden tannin, cremet, god fylde midt i munden, middel til lang eftersmag. 89-90

Château La Tour de By 2018

Pirrende, frisk duft med solbær. Cremet frugt, samtidig frisk med frisk, frugtagtig eftersmag, klassisk Haut-Médoc. 90-91

Château La Tour de By 2017

Frisk, røget duft med solbær. Rank struktur, frisk, fyldig med lang, røget eftersmag med frisk solbær. 91-92

Château La Tour de By 2016

Frisk, klassisk duft med solbær og solbærblade, fin røget tone. Rank struktur, markeret tannin, fylde med lang, elegant eftersmag med frisk solbær. 91-92

Château La Tour de By 2015

Frisk solbærduft, grøn tone, solbærblade. Frisk smag, luftig med friske bær og luftig eftersmag med pikant, grøn tone. 89-90

Appellation Margaux

Château Angludet 2018

Moden duft med karamel, lakrids, modne, sødmefulde kirsebær. Fyldig smag, cremet tannin, lang eftersmag med fin, bæragtig sødme. 90-91

Château Angludet 2016

Meget elegant duft, kirsebær, lakrids, viol. Elegant smag, stor fylde, silkeblød tannin og lang elegant eftersmag med moden frugt. 91-92

Château Angludet 2015

Smuk, tæt duft, mørke kirsebær, solbær, lakrids. Meget elegant smag med silkeblød tannin dækket af moden frugt, fyldig med lang, silkeblød eftersmag. 91-92

Château d’Angludet 2014

Koncentreret, tæt duft med sødmefulde bær, fine nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet tannin, god længde. 90-91

Château Brane-Cantenac Grand Cru Classé 2018

Stor, intens, parfumeret duft, røget, solbær og mørke kirsebær. Elegant, luftig og dyb på samme tid, lang moden, luftig eftermag med frisk, moden frugt. 92-93

Château Brane-Cantenac Grand Cru Classé 2017

Elegant duft, solbær, let røget tone. Luftig, fyldig med moden tannin og luftig eftersmag med frisk frugt. 91-92

Château Brane-Cantenac Grand Cru Classé 2016

Meget elegant duft, kirsebær, solbær, lakrids, let røget tone. Rig og fyldig med stor moden frugt og lang, rig eftersmag med moden frugt. 93-94

Château Brane-Cantenac Grand Cru Classé 2015

Smuk duft, modne bær, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget elegant struktur, stor fylde, silkeblød tannin og lang, rig eftersmag med koncentreret, kælen frugt. 93-94

Château Brane-Cantenac Grand Cru Classé 2014

Saftig duft, let grøn tone sammen med sødme. Saftig smag, god fylde og saftig eftersmag. 91-92

Château Cantenac Brown Grand Cru Classé 2018

Stor, moden, ulmende duft med mørke bær, fin brændt tone. Stor fylde, rig og frisk med lang, rig eftersmag med mørk frugt. 93-94

Château Cantenac Brown Grand Cru Classé 2017

Meget frisk duft, solbær, solbærblade, fin frisk tone.  Luftig smag, markeret tannin og lang, frisk, luftig eftersmag. 91-92

Château Cantenac Brown Grand Cru Classé 2016

Friske solbær, solbærblade, fin røget tone. Luftig, elegant smag, silkeblød tannin og lang, lang, meget frisk, luftig, frugtagtig eftersmag. 93-94

Château Cantenac Brown Grand Cru Classé 2015

Forførende duft, viol, modne kirsebær og solbær holdt sammen i en frisk tone. Frisk, luftig, elegant, meget fyldig, pirrende med silkeblød tannin dækket af moden frugt og lang, lang eftersmag med moden, yndefuld frugt. 95-96

Château Dauzac  Grand Cru Classé 2018

Sødmefuld, parfumeret duft, næsten bolsjeagtig. Går igen i smag, luftig, elegant med moden eftersmag med vis sødme. 90-91

Château Dauzac Grand Cru Classé 2017

Lille duft, solbær og let karamel. Luftig smag med middel fylde, markeret tannin, middellang eftersmag. 89-90

Château Dauzac Grand Cru Classé 2016

Moden, mørk bærduft, fin sødme. Lækker tannin, fyldig med lang, rig eftersmag med moden frugt. 92-93

Château Dauzac Grand Cru Classé 2015

Moden duft, mørke kirsebær, lakrids. Lækker, smidig, markeret tannin dækket af moden frugt og elegant, lang frugtagtig eftersmag. 93-94

Château Dauzac Grand Cru Classé 2014

Fyrrig duft, solbær, fyrrenåle, nuancer fra fad. Røget smag, sødmefuld, middelfylde og længde med markeret tannin. 89-90

Château Desmirail Grand Cru Classé 2018

Moden frugt, vis sødme og samtidig frisk. Meget luftig stil, elegant med silkeblød tannin og lang eftersmag. 91-92

Château Desmirail Grand Cru Classé 2017

Moden duft med friske solbær og fyrrenåle. Moden smag med silkeblød tannin og fin, ren eftersmag med modne bær. 91-92

Château Desmirail Grand Cru Classé 2016

Parfumeret duft med solbær, kirsebær og karamel. Moden smag med silkeblød tannin og lang, silkeblød eftersmag. 91-92

Château Desmirail Grand Cru Classé 2015

Fyrnåleagtig, parfumeret duft, solbær og kirsebær. Meget frisk smag, fyldt med nerve, energi, moden tannin med lang, frisk eftersmag. Største Desmirail nogensinde. 92-93

Château Desmirail Grand Cru Classé 2014

Frisk duft, solbær og fyrrenåle, nuancer fra fad. Smidig, moden tannin, god fylde og længde. 90-91

Château Durfort-Vivens Grand Cru Classé Margaux 2018

Smuk duft, meget floral, solbær, kirsebær, meget ren. Meget ren smag, luftig, meget ren, meget smuk tanninstruktur og meget ren, lang, lang elegant eftersmag. Stor, stor vin. 95-96

Château Durfort-Vivens Grand Cru Classé 2017

Frisk, floral duft med solbær og kirsebær. Elegant, luftig, moden tannin og lang luftig eftersmag. Helt drikkemoden. 92-93

Château Durfort-Vivens Grand Cru Classé 2016

Luftig, meget frisk, floral duft med friske, modne bær. Utrolig elegant, luftig smag, moden tannin og lang, lang luftig eftersmag med utrolig liv og friskhed. 94-95

Château Ferrière Grand Cru Classé Margaux 2018

Meget tæt duft, rig, modne solbær, kirsebær, røget, tæt og samtidig elegant. Meget rig smag mættet med modne, friske bær, lang, lang rig eftersmag. 94-95

Château Ferrière Grand Cru Classé 2017

Duft med friske solbær, floral. Elegant smag, luftig med lang, luftig eftersmag med fin syre. 92-93

Château Ferrière Grand Cru Classé 2016

Luftig, frisk duft, meget fin syre sammen med vinens smukke frugt. Elegant med eksplosiv moden og frisk frugt og lang, lang eftersmag mættet med energi. 94-95

Château Ferrière Grand Cru Classé 2015

Utrolig smuk duft, floral med violer, modne kirsebær, smuk sødme sammen med integrerede toner fra fad. Elegant struktur, stor, moden frugt, meget fyldig og samtidig luftig med lang, lang eftersmag med moden, ren frugt. En yndefuld vin med smuk energi. 95-96

Château Ferrière Grand Cru Classé 2014

Flot, fyrig duft, solbær, blyant, fin sødme, pikant, grønt strejf. Saftig smag, fyldig med smidig, saftig eftersmag. 92-93

Château Giscours Grand Cru Classé 2018

Smuk, floral duft, friske, modne bær, vis sødme. Velouragtig tannin, luftig og fyldig med lang luftig eftersmag med fin sødme. 92-93

Château Giscours, Grand Cru Classé 2017

Frisk solbærduft, røget med fyrrenåle. Frisk smag, røget, god fylde, moden tannin med en eftersmag med friske solbær. 91-92

Château Giscours Grand Cru Classé 2016

Moden duft mættet med modne bær, fin moden sødme og samtidig friskhed. Fyldig smag med moden, markeret tannin og lang, moden eftersmag. 93-94

Château Giscours Grand Cru Classé 2015

Rig duft, modne kirsebær og solbær, lakrids, mint og toner fra fad. Moden, rig og luftig med markeret tannin og lang, moden frugtagtig eftersmag med bid langt fremme i munden. 93-94

Château Giscours Grand Cru Classé 2014

Elegant duft, solbær, let, pikant grønt præg, blyantstift, fine nuancer fra fad. Rank struktur med luftig eftersmag. 91-92

Château Kirwan Grand Cru Classé 2018

Smuk duft, viol, modne kirsebær og solbær, meget elegant med fin frisk tone. Elegant smag, fyldig og luftig samtidig med lang, rig eftersmag, som en lang, drivende flod. 94-95

Château Kirwan Grand Cru Classé 2017

Lukket duft, viol og kirsebær. Moden smag med velouragtig tannin og elegant moden eftersmag. 92-93

Château Kirwan Grand Cru Classé 2016

Meget elegant duft, viol, kirsebær og solbær. Moden og rig, velouragtig tannin og lang, lang, elegant eftersmag med en herlig friskhed. 94-95

Château Kirwan Grand Cru Classé 2015

Koncentreret duft, ulmende, kirsebær, solbær, floral tone bag, stor race hvor elegance og koncentration bliver forenet. Meget rig moden frugt der dækker over tanninerne og stor fylde og lang, rig eftersmag mættet med moden frugt. 94-95

Château Kirwan Grand Cru Classé 2014

Mørk duft, modne kirsebær, solbær, fin sødme. Sødmefuld smag med markeret tannin, fin sødme i eftersmag, stadig med godt bid. 91-92

Château Labégorce 2018

Parfumeret, tæt, røget duft med solbær. Rank struktur, fyldig med markeret tannin og frisk lang eftersmag mættet med modne, friske bær. 91-92

Château Labégorce 2017

Parfumeret duft, røget med solbær og vanilje. Frisk smag, middel til god fylde og en lidt vandig eftersmag. 89-90

Château Labégorce 2016

Moden duft med mørke kirsebær, solbær, karamel og lakrids, let sødmefuld. Fyldig smag, cremet, en del tørstof og en eftersmag med mørk frugt. 91-92

Château Labégorce 2015

Moden, koncentreret duft mættet med modne bær, fine nuancer fra fad. Stor fylde, markeret tannin og lang eftersmag med tannin langt fremme i munden. 92-93

Château Labégorge 2014

Koncentreret duft, solbær, nuancer fra fad. Fyldig, moden tannin dækket af moden frugt, lang, frugtagtig eftersmag med stor frugt. 90-91

Château Lascombes Grand Cru Classé 2018

Moden, frisk bærduft, let røget med nuancer fra fad. Moden smag, frisk og cremet med frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Lascombes Grand Cru Classé 2017

Røget solbærduft, frisk med fine nuancer fra fad. Frisk smag med solbær, luftig med en eftersmag, røget med friske bær, meget harmonisk i år. 91-92

Château Lascombes Grand Cru Classé 2016

Moden duft pakket med moden frugt, mørk chokolade. Koncentreret, fyldig, mørk frugt og en eftersmag mættet med mørke bær. 91-92

Château Lascombes Grand Cru Classé 2015

Moden, på grænsen til overmoden duft, vanilje fra fad. Ret hård med markeret tannin, god fylde og en lidt udtørrende eftersmag. Virker lidt for overmoden og overekstraheret. 90-91

Château Lascombes Grand Cru Classé 2014

Flot duft, modne kirsebær, solbær, lakrids, fine nuancer fra fad. Elegant smag, silkeblød tannin, fyldig med lækker, cremet eftersmag. 91-92

Château Malescot Saint-Exupery Grand Cru Classé 2018

Elegant duft, floral, kirsebær, solbær. Rank, luftig struktur, godt bidt og luftig eftersmag med frisk frugt. 92-93

Château Malescot Saint-Exupery Grand Cru Classé 2017

Elegant, modne bær, viol. Blid tannin, cremet, middel fylde og moden eftersmag. 90-91

Château Malescot Saint-Exupery Grand Cru Classé 2016

Moden duft, sødmefuld, let marmeladeagtig. Elegant smag med smidig tannin, luftig med lang, frisk, moden eftersmag. 93-94

Château Malescot Saint-Exupery Grand Cru Classé 2015

Moden, røget duft, mørke bær, dyb. Fyldig, moden smag, ret tør frugt med markeret tannin og lang moden eftersmag, noget udtørrende. Tid. 93-94

Château Malescot St Exupéry Grand Cru Classé 2014

Sødmefuld duft, kirsebær og solbær, sødmefuld smag, lækker, god længde. 90-91

Château Marquis de Terme Grand Cru Classé 2018

Moden solbærduft, meget ren, let røget. God fylde, frisk med fin tannin og frisk eftersmag, røget med modne solbær. 91-92

Château Marquis de Terme Grand Cru Classé 2017

Fin duft med friske bær, meget ren. Luftig med blid tannin, middel til god fylde og luftig eftersmag med frisk frugt. 90-91

Château Marquis de Terme Grand Cru Classé 2016

Moden, kælen duft med mørke, friske bær. Velouragtig tannin, smidig, blid, middel til lang eftersmag. Savner den lidt udisciplinerede karakter fra gamle dage. 91-92

Château Marquis de Terme Grand Cru Classé 2015

Moden duft, mørke kirsebær og solbær, karamel og lakrids. Fyldig smag, markeret tannin, ret udtørrende eftersmag med stor frugt. Tid. 92-93

Château Marquis de Terme Grand Cru Classé 2014

Sødmefuld duft, karamel, lakrids, går igen i smagen, fin sødme, cremet savner sidste bid. 90-91

Château Monbrison 2018

Røget duft med modne solbærbær og kirsebær, fin karamel og mintet tone. Elegant, luftig og frisk med lang, luftig eftersmag. 90-91

Château Monbrison 2017

Mintet duft med modne solbær. Elegant, luftig, middel fylde og luftig eftersmag. 88-89

Château Monbrison 2016

Elegant, moden, lakrids, karamel, solbær og kirsebær. Luftig, elegant, moden tannin og luftig eftersmag. 91-92

Château Monbrison 2015

Frisk og moden duft, luftig smag, lidt vandigt spejl midt i munden, blid eftersmag med moden, frisk frugt. 90-91

Château Monbrison 2014

Kirsebærduft med fin sødme, lette animalske toner. Rank, saftig, middel fylde og længde. 89-90

Château Prieuré-Lichine Grand Cru Classé 2018

Koncentreret, tæt duft, ulmer med mørke bær. Går igen i smagen, rig, stor fylde og lang eftersmag med modne bær, stor 2018. 93-94

Château Prieuré-Lichine Grand Cru Classé 2017

Moden bærduft med lakrids og karamel. Velouragtig tannin, moddel til god fylde og middellang eftersmag. 89-90

Château Prieuré-Lichine Grand Cru Classé 2016

Modne bær, lakrids og karamel. Kælen med moden frugt, velouragtig med modne bær i eftersmag. Polereret. 91-92

Château Prieuré-Lichine Grand Cru Classé 2015

Moden duft, karamel, lakrids. Moden smag, velouragtig, fyldig med moden eftersmag. Lækker vin der savner energi. 91-92

Château Prieuré-Lichine Grand Cru Classé 2014

Lille duft, fin sødme, kirsebær, karamel, lakrids. Velouragtig tannin, sødme, middel fylde og længde med karamel. 90-91

Château Rauzan-Gassies Grand Cru Classé 2018

Koncentreret, tæt duft med mørke bær. Fyldig med mørk frugt, lidt kantet med godt bid i eftersmagen. 91-92

Château Rauzan-Gassies Grand Cru Classé 2017

Friske solbær med fyrrenåle. Frisk smag, dejligt bid og frisk, røget eftersmag med friske solbær. 90-91

Château Rauzan-Gassies Grand Cru Classé 2016

Frisk duft, solbær med pikant grøn tone. Frisk smag, moden tannin, blid midt i munden med middel til lang eftersmag. 90-91

Château Rauzan-Gassies Grand Cru Classé 2015

Moden duft, kirsebær, solbær. Blid, blød, kælen smag, god fylde og saftig eftersmag med moden frugt. 91-92

Château Rauzan-Gassies Grand Cru Classé 2014

Let sødmefuld duft, kirsebær og solbær, velouragtig tannin, middel til god fylde og længde. 89-90

Château Rauzan-Ségla Grand Cru Classé 2017

Lukket duft, elegant med modne, friske bær med fin, røget tone. Luftig, elegant, smuk tannin og lang, luftig eftersmag med frisk frugt. Elegant med nerve. 93-94

Château Rauzan-Ségla Grand Cru Classé 2016

Blid, meget elegant duft, modne, friske bær. Velouragtig smag, virker helt drikkemoden, fylde med lang, moden eftersmag, den perfekte vin der mangler sidste energi og kant. 93-94

Château Rauzan-Ségla Grand Cru Classé 2015

Koncentreret, rig duft, kirsebær, solbær, violer, stor, stor race. Stor, fyldig og samtidig utrolig elegant, moden tannin dækket af moden frugt og lang, lang rig eftersmag, moden, frisk, fyldt med energi. 96-97

Château Rauzan-Ségla Grand Cru Classé 2014

Røget duft, solbær, kirsebær, let blyantstift. Smidig, moden tannin, god længde. 91-92

Château Siran 2018

Moden duft med solbær og friskhed. Frisk, fyldig, moden smag, fin tannin dækket af moden frugt, lang eftersmag. 92-93

Château Siran 2017

Frisk røget solbærduft. Elegant struktur, luftig med fin tannin og lang, luftig, røget eftersmag. 91-92

Château Siran 2016

Elegant, friske modne kirsebær og solbær. Elegant smag med moden, markeret tannin, spændstig med lang, moden eftersmag, igen en stor vin fra Siran. 93-94

Château Siran 2015

Elegant duft, moden med kirsebær og solbær, let pirrende. Fyldig, moden smag, rig med lang eftersmag med frisk, moden frugt. 92-93

Château Siran 2014

Lille duft, let grønt præg. Smidig, fin sødme, middellang eftersmag. 88-89

Château du Tertre Grand Cru Classé 2018

Lukket duft, ulmende frugt bag, fine bær. Elegant struktur, frisk, luftig fyldig med lang, rig, luftig eftersmag. 92-93

Château du Tertre Grand Cru Classé 2017

Frisk, røget solbærduft, fyrrenåle. Frisk og samtidig moden smag, middel til god fylde og middellang eftersmag. 90-91

Château du Tertre Grand Cru Classé 2016

Meget frisk duft, elegant med kirsebær og solbær. Frisk smag med fin syre, markeret tannin og lang, eftersmag med frisk, moden frugt. Vinen har virkelig fået nerve. 93-94

Château du Tertre Grand Cru Classé 2015

Ved en logistisk fejl kom vinen ikke med i smagningen men ifølge svenskeren Johan Magnusson, en meget stor vin, største du Tertre nogensinde.

Château du Tertre 2014

Let indelukket duft, fin sødme, kirsebær. Poleret smag, fin sødme, middellang eftersmag med karamel. 90-91

Appellation Saint-Julien

Château Beychevelle Grand Cru Classé 2018

Moden, smuk, floral duft med modne bær med vis sødme. Fyldig, rig, cremet med lang, cremet eftersmag med kaffeagtige toner. 92-93

Château Beychevelle Grand Cru Classé 2017

Modne kirsebær, let overmoden tone. Moden smag med velouragtig tannin, god fylde med moden, sødmefuld eftersmag, savner nerven fra 2016. 90-91

Château Beychevelle Grand Cru Classé 2016

Stor duft, mørke, modne, friske bær, fin røget tone, viol. Utrolig elegant smag, silkeblød og alligevel markeret tannin, lang, lang eftersmag med meget smuk frugt hvor modenhed og friskhed forenes. Et utroligt løft i kvalitet lavet i de helt nye kældre. 94-95

Château Beychevelle Grand Cru Classé 2015

Smuk, fyrig duft, frisk og moden med solbær og fine nuancer fra fad. Meget elegant struktur, luftig med markeret tannin og lang, luftig eftersmag. 92-93

Château Beychevelle Grand Cru Classé 2014

Røget, ren solbærduft, let kærnemælk. Fløjlsblød tannin, meget kælen med middellang eftersmag, savner sidste bid og koncentration men lækker vin. 90-91

Château Branaire-Ducru Grand Cru Classé 2018

Let mintet og samtidig moden frugt. Meget elegant smag, frisk, luftig, fyldig med lang, elegant, luftig, frisk eftersmag. 92-93

Château Branaire-Ducru Grand Cru Classé 2017

Røget med friske solbær. Frisk og samtidig moden smag, middel til god fylde og frisk, luftig eftersmag. 91-92

Château Branaire-Ducru Grand Cru Classé 2016

Moden, elegant, røget med friske solbær. Røget smag, meget frisk, rank med lang, røget eftersmag med frisk frugt. 94-95

Château Branaire-Ducru Grand Cru Classé 2015

Elegant, klassisk duft, friske modne solbær holdt sammen i en mintet tone. Elegant struktur, luftig og fyldig på samme tid, moden tannin og lang, luftig eftersmag med frisk, moden frugt. 93-94

Château Branaire-Ducru Grand Cru Classé 2014

Røget, let grøn solbærduft, fine nuancer fra fad. Frisk, fin tannin, en del syre, lidt vandig eftersmag. 90-91

Château Gloria 2018

Klassik duft med modne, friske solbær, røget med solbærblade. Frisk smag, rank, moden tannin og frisk, røget eftersmag med friske bær. 91-92

Château Gloria 2017

Lille duft, solbær, fyrrenåle. Rank struktur, cremet, god fylde og frisk, røget, frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Gloria 2016

Fin røget duft med friske, modne solbær. Frisk smag, luftig med frisk frugt, røget i eftersmagen. 91-92

Château Gloria 2015

Tæt solbærduft med røget tone. Fast, moden frugt, markeret tannin og lang moden eftersmag med friske solbær. 92-93

Château Gloria 2014

Lille duft, solbær, let røget tone. Elegant, smidig, moden tannin, let, luftig med middellang eftersmag. 88-89

Château Gruaud Larose Grand Cru Classé 2018

Stor, røget solbærduft med friske bær, meget klassisk. Rank struktur, fast, fyldt med energi, lang eftersmag med friske modne bær, røget tone. 92-93

Château Gruaud Larose Grand Cru Classé 2017

Røget solbærduft, friske bær. Luftig smag med moden tannin, frisk og luftig, elegant. 91-92

Château Gruaud Larose Grand Cru Classé 2016

Røget solbærduft, let floral. Luftig smag med moden tannin, frisk eftersmag, luftig. 92-93

Château Gruaud Larose Grand Cru Classé 2015

Elegant duft, frisk med modne bær. Elegant smag, balanceret med moden tannin og frisk, lang eftersmag. Savner sidste koncentration. 91-92

Château Gruaud Larose Grand Cru Classé 2014

Duft med modne kirsebær og solbær, røget præg. Frisk smag med middel fylde og frisk syre i den frugtagtige, luftige eftersmag. 90-91

Château Lagrange Grand Cru Classé 2018

Lukket duft, smuk frugt bag, solbær og kirsebær. Som altid meget elegant, harmonisk med moden tannin, stadig bid og lang frisk eftersmag. 93-94

Château Lagrange Grand Cru Classé 2017

Elegant duft, moden, frisk, pirrende mættet med solbær. Smuk frugt der dækker over tanninerne, fyldig med lang eftersmag, både frisk og moden. Meget harmonisk. 92-93

Château Lagrange Grand Cru Classé 2016

Elegant duft, modne, friske solbær, røget præg. Meget elegant struktur, luftig og fast med lang, luftig eftersmag med moden, frisk frugt. 93-94

Château Lagrange Grand Cru Classé 2015

Moden, let røget solbærduft, klassisk. Elegant struktur, god fylde og luft eftersmag med friske, modne bær. Flot, klassisk vin, meget elegant. 92-93

Château Lagrange Grand Cru Classé 2014

Lille duft, solbær. Rank, smidig, middel fylde og middellang, let vandig eftersmag. 90-91

Château Langoa Barton Grand Cru Classé 2018

Lukket duft, stor frugt bag, tæt pakkede solbær, fin røget tone. Rank struktur, fyldig frisk, fint tanninbid og lang eftersmag med frisk frugt. 93-94

Château Langoa Barton Grand Cru Classé 2017

Røget solbærduft med fine nuancer fra fad. Frisk smag, luftig med friske solbær i eftersmagen. En vin med nerve. 92-93

Château Langoa Barton Grand Cru Classé 2016

Elegant, meget ren duft, moden, røget med friske solbær. Fyldig, viril, frisk syre sammen med frisk frugt, lang eftersmag, moden, røget og frisk. 93-94

Château Langoa Barton Grand Cru Classé 2015

Let parfumeret duft, fyrig og frisk, modne friske solbær, blyantstift, røget tone. Meget elegant struktur, rank, fyldig med frisk, ren, moden frugt der går igen i den luftige eftersmag. 92-93

Château Langoa Barton Grand Cru Classé 2014

Tæt, moden solbærduft, fin sødme. Cremet smag, frisk bær, middel fylde og god længde. 90-91

Château Léoville Barton Grand Cru Classé 2018

Røget duft, fin bærsødme, kirsebær og solbær. Rank struktur, cremet, stadig med markeret tannin, lang eftersmag med frisk frugt. 94-95

Château Léoville Barton Grand Cru Classé 2017

Røget duft med friske solbærsolbær, røget med frisk tone. Går igen i smagen, markeret tannin, fyldig med lang, frisk eftersmag, røget, mineralsk. 93-94

Château Léoville Barton Grand Cru Classé 2016

Moden, intens, fyrig duft, solbær, røget med frisk tone. Går igen i smagen, frisk, rig med lang, lang eftersmag med friske solbær. 95-96

Château Léoville Barton Grand Cru Classé 2015

Koncentreret duft, fyrig og frisk, med modne friske solbær, blyantstift, røget tone. Meget elegant struktur, rank, fyldig med cremet frugt der dækker over tanninerne og frisk, ren, moden frugt, luftig og lang. 93-94

Château Léoville Barton Grand Cru Classé 2014

Røget, let grøn solbærduft, fine nuancer fra fad. Frisk smag med godt bid, røget eftersmag, saftig. 91-92

Château Léoville Poyferré Grand Cru Classé 2015

Tæt, elegant duft, solbær, kirsebær, viol. Vibrerende, mineralsk og røget tone. Fast struktur med markeret tannin, stor fylde, frisk moden frugt og lang, lang eftersmag med modne, friske bær og markeret tannin langt fremme. 95-96

Château Léoville Poyferré Grand Cru Classé 2014

Tæt, pirrende, røget duft, klassisk med solbær, blyantstift. Elegant struktur, middel fylde, smidig med middel til lang eftersmag, let vandig. 91-92

Château Saint-Pierre Grand Cru Classé 2018

Moden, røget solbærduft, fin, frisk tone. Fyldig smag, rig, rank med lang, frisk eftersmag med frisk frugt. 93-94

Château Saint-Pierre Grand Cru Classé 2017

Moden, let røget solbærduft, fine nuancer fra fad. Frisk smag, god fylde og frisk eftersmag, røget med friske solbær. 91-92

Château Saint-Pierre Grand Cru Classé 2016

Elegant duft med modne solbær, fine nuancer fra fad. Fyldig, frisk smag, rig med lang røget eftersmag med frisk frugt. 94-95

Château Saint-Pierre Grand Cru Classé 2015

Moden solbærduft, fyrnåle, nuancer fra fad. Fyldig og frisk smag, moden tannin dækket af moden frugt. Intens smag, moden og frisk, herligt tanninattak og lang, rig eftersmag dækket af modne bær. 94-95

Château Saint-Pierre Grand Cru Classé 2014

Tæt, røget solbærduft, moden. God frugt, rød frugt, god fylde og længde med let vandigt spejl. 91-92

Château Talbot Grand Cru Classé 2018

Let røget duft med modne solbær. Luftig, rank, fyldig med luftig eftersmag med frisk frugt. 92-93

Château Talbot Grand Cru 2017

Lille duft med friske solbær. Luftig smag, frisk med moden tannin og frisk eftersmag, røget tone. 91-92

Château Talbot Grand Cru Classé 2016

Moden duft, let røget med modne solbær. Elegant, luftig, markeret tannin og luftig, lang eftersmag med frisk frugt. 92-93

Château Talbot Grand Cru Classé 2015

Moden duft, solbær, friske sammen med nuancer fra fad. Elegant, moden og frisk smag med moden tannin og lang, moden, luftig eftersmag. 91-92

Château Talbot Grand Cru Classé 2014

Røget solbærduft med nuancer fra fad. Elegant, let med moden tannin og elegant, luftig eftersmag. 90-91

Appellation Pauillac

Château d’Armailhac Grand Cru Classé 2018

Moden frugt, mørke kirsebær, blomst. Elegant, frisk, moden frugt med elegant eftersmag, meget harmonisk. 92-93

Château d’Armailhac Grand Cru Classé 2017

Moden frugt, fin sødme forenet med frisk, røget tone. Moden frugt, fin sødme samtidig ret tør eftersmag med frisk frugt. 91-92

Château d’Armailhac Grand Cru Classé 2016

Stor, moden frugt, fin sødme, røget tone. Lækker moden frugt, fin sødme, lang eftersmag med moden frugt. Mere ”kælen” end 2015, samme niveau. 92-93

Château d’Armailhac Grand Cru Classé 2015

Røget duft, fyrnåle, pirrende, modne, friske solbær, fine nuancer fra fad. Rank struktur, fisk, fyldig med moden tannin og lang, lang frisk eftersmag med modne solbær. 92-93

Château d’Armailhac Grand Cru Classé 2014

Lille duft, modne, friske solbær, meget frugt. Frisk smag med god fylde og fin frisk eftersmag med fin syre. 90-91

Château Batailley Grand Cru Classé 2018

Røget solbærduft, frisk og moden, fyrig. Elegant, rank, moden, fyldig og samtidig luftig, lang, elegant eftersmag, røget med modne bær. 92-93

Château Batailley Grand Cru Classé 2017

Frisk, røget solbærduft, mineralsk tone. Rank struktur, luftig, markeret tannin og elegant, frisk, luftig eftersmag. 91-92

Château Batailley Grand Cru Classé 2016

Moden solbærduft, pirrende, mineralsk, røget. Meget elegant smag, rank, fyldig med frisk, røget eftersmag. 93-94

Château Batailley Grand Cru Classé 2015

Stor, moden duft, solbær, karamel, røgede toner fra fad. Cremet smag, moden, silkeagtig tannin, lang, cremet eftersmag med modne bær. 93-94

Château Batailley Grand Cru Classé 2014

Frisk duft, solbær og let kærnemælk, røget tone. Elegant, klassisk, markeret tannin og god lang eftersmag, savner sidste koncentration, men stor vin. 91-92

Château Clerc Milon Grand Cru Classé 2018

Frisk duft, let røget med modne solbær og blyantstift. Elegant struktur, luftig og frisk med lang, luftig, let røget eftersmag med friske solbær. 92-93

Château Clerc Milon Grand Cru Classé 2017

Frisk solbærduft med fyrrenåle. Frisk, god fylde og frisk eftersmag, røget med solbær. 90-91

Château Clerc Milon Grand Cru Classé 2016

Moden og samtidig frisk solbærduft, røget. Rank, frisk, luftig og fyldig med lang, frisk eftersmag med modne solbær. 93-94

Château Clerc Milon Grand Cru Classé 2015

Moden solbærduft, fyrnåle, nuancer fra fad. Luftig, elegant struktur, moden tannin og luftig, elegant eftersmag med frisk frugt. 93-94

Château Clerc Milon Grand Cru Classé 2014

Afdæmpet, frisk solbærduft, lækker. Elegant smag, markeret tannin fin syre og lang, eftersmag. 92-93

Château Croizet-Bages Grand Cru Classé 2018

Røget duft, klassisk med solbær og blyantstift. Frisk smag, rank med godt bid, frisk frugt og røget eftersmag med modne solbær. 91-92

Château Croizet-Bages Grand Cru Classé 2017

Røget duft med friske solbær. Frisk smag, middel til god fylde, let vandig i eftersmagen sammen med frisk frugt. 89-90

Château Croizet-Bages Grand Cru Classé 2016

Røget duft, frisk med solbær. Meget frisk smag, fyldig, røget med lang, røget eftersmag med nuancer fra fad. 92-93

Château Croizet-Bages Grand Cru Classé 2015

Moden duft, solbær, fin sødme. Moden tanniner, let, elegant med luftig eftersmag med friske bær. 91-92

Château Croizet-Bages Grand Cru Classé 2014

Tæt duft, koncentreret, moden frugt, solbær med fint, syrligt præg. Frisk smag med moden tannin og frisk eftersmag med fin syre. 90-91

Château Duhart-Milon Grand Cru Classé 2018

Meget ren, fin duft med mørke bær. Fin mineralsk, røget tone. Luftig, elegant smag med silkeblød tannin, stadig rank med nerve med lang eftersmag. 92-93

 

Château Grand-Puy Ducasse Grand Cru Classé 2018

Krydret duft, røget, let mintet. Rank struktur, meget frisk med moden frisk frugt og lang eftersmag med friske solbær, fin mineralsk tone. 92-93

Château Grand-Puy Ducasse Grand Cru Classé 2017

Lille duft med friske solbær. Rank struktur med markeret tannin, middel til god fylde med frisk eftersmag. 90-91

Château Grand-Puy Ducasse Grand Cru Classé 2016

Moden, nærmest kælen duft, dyb med mørke bær. Fyldig smag, tannin dækket med stor, moden frugt, lang, rig eftersmag med modne bær. 93-94

Château Grand-Puy Ducasse Grand Cru Classé 2015

Ren, frisk solbærduft, røget. Frisk smag, luftig med markeret tannin og frisk, luftig eftersmag. 91-92

Château Grand-Puy Ducasse Grand Cru Classé 2015

Afdæmpet, moden duft. God fylde, men virker lidt flad i munden, markeret tannin, ingen lang eftersmag. 89-90

Château Haut-Bages Libéral Grand Cru Classé 2018

Stor duft med modne solbær, blyantstift, meget tæt, Rig smag, tæt med moden frugt der dækker over tanninerne, lang, rig eftersmag med modne solbær. 93-94

Château Haut-Bages Libéral Grand Cru Classé 2017

Moden, intens duft mættet med friske solbær. Rig og samtidig elegant, luftig med lang, luftig eftersmag med friske bær. 93-94

Château Haut-Bages Libéral Grand Cru Classé 2016

Moden, meget frisk solbærduft, røget med fine nuancer fra fad. Luftig og fyldig smag, moden tannin, frisk, lang, moden eftersmag, røget, meget elegant. 94-95

Château Haut-Bages Libéral Grand Cru Classé 2015

Moden solbærduft, fin sødme, let røget. Elegant smag, luftig, frisk med frisk, luftig eftersmag, røget. 92-93

Château Haut-Bages Libéral Grand Cru Classé 2014

Parfumeret, let jordet solbærduft med blyantstift. Elegant smag, silkeblød, let, smidig tannin og god længde, igen meget velbalanceret, luftig vin. 91-92

Château Lynch-Bages Grand Cru Classé 2018

Dyb, mørk bærduft, mørke solbær og kirsebær. Lige nu hård med markeret tannin, fyldig med lang rig eftersmag med modne bær. 93-94

Château Lynch-Bages Grand Cru Classé 2017

Solbærduft med vis sødme, røget. Frisk smag, markeret tannin, frisk eftersmag med modne solbær, slet ikke samme intensitet som 2016. 91-92

Château Lynch-Bages Grand Cru Classé 2016

Stor duft mættet med modne, mørke solbær. Rig smag, fyldig med stor. Moden, frisk frugt der dækker over tanninerne, lang, lang, moden rig eftersmag. Stor vin. 95-96

Château Lynch-Bages Grand Cru Classé 2015

Koncentreret duft mættet med modne solbær. Fylde smag, modne bær, moden tannin og lang, røget eftersmag med moden tannin langt fremme. 93-94

Château Lynch Bages Grand Cru Classé 2014

Lille, meget balanceret duft, solbær, røget tone. God fylde, smidig, moden tannin, god længde med markeret tannin. 93-94

Château Lynch-Moussas Grand Cru Classé 2018

Lukket duft, røget med modne solbær, blyantstift. Fyldig smag, cremet frugt, markeret tannin og røget, frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Lynch-Moussas Grand Cru Classé 2017

Moden fyrig solbærduft. Går igen i smagen, røget forenet med blid tannin og røget eftersmag. 90-91

Château Lynch-Moussas Grand Cru Classé 2016

Moden kirsebær-solbærduft med lakrids og karamel. Fyldig smag, moden tannin, lang eftersmag med moden frugt. 91-92

Château Lynch-Moussas Grand Cru Classé 2015

Lukket duft, modne solbær, røget med let karamel. Moden smag, luftig og elegant, god fylde og god længde. 91-92

Château Lynch-Moussas Grand Cru Classé 2014

Elegant, ren, afdæmpet, klassisk med solbær, røget tone. Elegant smag, rank, god fylde med markeret, moden tannin og lang, røget eftersmag. 91-92

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande Grand Cru Classé 2018

Smuk duft, viol, modne solbær og kirsebær, lakrids. Elegant smag, fyldig, rig, cremet og samtidig frisk med lang, rig eftersmag med moden frugt, bliver hængende længe. 95-96

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande Grand Cru Classé 2017

Frisk, ren, elegant duft med solbær og nuancer fra fad. Rank struktur, fyldig, rig med lang, rig eftersmag med frisk frugt. Yndefuld vin. 94-95

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande Grand Cru Classé 2016

Meget elegant duft, solbær, solbærblade, fine nuancer fra fad. Fyldig smag, moden tannin, elegant, rank med lang eftersmag med friske bær, fast og luftig på samme tid. 94-95

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande Grand Cru Classé 2015

Elegant, fyrig duft, solbær, blyantstift, fine nuancer fra fad, vibrerende energi. Meget elegant struktur, frisk, luftig og fyldig med frisk, lang, lang eftersmag. 94-95

Appellation Saint-Estèphe

Château Cos Labory Grand Cru Classé 2018

Lukket duft, stor, ulmende, friske, modne solbær, røget tone. Rank struktur, modne solbær der dækker over tanninerne, lang rig moden eftersmag med stor frugt. 93-94

Château Cos Labory Grand Cru Classé 2017

Lukket duft, røget med friske solbær. Rank, elegant, moden og frisk frugt, lang eftersmag med friske solbær. 92-93

Château Cos Labory Grand Cru Classé 2016

Klassisk, tæt, rig duft, modne solbær. Rank, smidig, stor moden frugt, lang, lang, moden eftersmag med modne solbær, meget ren i sit udtryk. 93-94

Château Cos Labory Grand Cru Classé 2015

Klassisk, røget solbærduft, blyantstift. Frisk smag, god fylde, røget eftersmag med solbær. 92-93

Château Lafon-Rochet Grand Cru Classé 2014

Lille, fin, afdæmpet duft, solbær, fin røget tone. Elegant smag, smidig med fin frugt og længde. 90-91

Château Lafon-Rochet Grand Cru Classé 2017

Røget solbærduft, vis sødme. Blid, let sødmefuld smag, rank med frisk eftersmag. 90-91

Château Lafon-Rochet Grand Cru Classé 2016

Røget duft, frisk med modne solbær, fine nuancer fra fad. Rank, frisk, moden, markeret tannin og lang, moden frisk frugtagtig eftersmag. 93-94

Château de Pez 2018

Moden duft med solbær, vis sødme. Sødmefulde bær i smagen og sødmefuld eftersmag med modne kirsebær. Savner sidste bid, lidt for overmoden. 89-90

Château de Pez 2017

Røget solbærduft, herlig frisk, mineralsk tone. Går igen i smagen, rank, frisk med markeret, moden tannin og frisk, røget eftersmag. 91-92

Château de Pez 2016

Tæt, moden, røget solbærduft. Moden tannin, rank, fyldig, lang, røget eftersmag, frisk med modne bær. 92-93

Château de Pez 2015

Røget duft, fyrnåle og solbær. Markeret tannin, luftig smag, lidt vandigt spejl, middellang eftersmag. 89-90

Château Ormes de Pez 2018

Sødmefuld, let marmeladeagtig duft med kirsebær og solbær. Sødmen går igen i smagen, markeret tannin og middellang eftersmag. 89-90

Château Ormes de Pez 2017

Røget solbærduft, frisk tone. Frisk smag, middel til god fylde, med frisk, røget eftersmag. 90-91

Château Ormes de Pez 2016

Moden, let røget solbærduft. Moden smag, kælen, middel til god fylde, moden eftersmag, let røget. 90-91

Château Ormes de Pez 2015

Moden duft, solbær, kirsebær. Rank struktur, frisk med lidt vandigt spejl midt i munden og middel lang eftersmag. 90-91

Château Ormes de Pez 2014

Moden duft, mælkeagtig, kirsebær. Cremet smag, god fylde og længde med markeret tannin. 90-91

Château Phélan Ségur 2018

Frisk, moden duft, afdæmpet, elegant. Elegant, luftig smag, markeret tannin, ligger langt fremme forenet med luftig eftersmag. 90-91

Château Phélan Ségur 2017

Blid, moden duft med friske bær, meget delikat. Meget balanceret i munden, frisk, moden frugt, silkeblød tannin og en eftersmag med friske bær. 91-92

Château Phélan Ségur 2016

Elegant duft med modne solbær, let røget tone. Elegant smag, fyldig med moden, markeret tannin og lang, elegant eftersmag med moden frugt. 91-92

Château Phélan Ségur 2015

Moden og samtidig frisk duft, solbær, blyantstift, solbærblade. Silket og rank, moden tannin og lang, frisk, moden eftersmag. 91-92

Château Phelan-Ségur 2014

Koncentreret, blækagtig duft, røget tone. Rank, fin struktur, fyldig med god længde, savner sidste koncentration. 90-91

Appellation Saint-Emilion

Château Balestard La Tonnelle Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Tæt duft, lukket, modne kirsebær, pirrende med nuance fra fad. Rig mættet med modne bær, lang eftersmag med moden, lidt tør frugt. 90-91

Château Balestard La Tonnelle Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Moden duft, lakrids, karamel, let marmelade. Moden bærsmag med markeret tannin, middellang eftersmag, både sødmefuld og tør. 89-90

Château Balestard La Tonnelle Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Moden, tæt, mørke bær, lakrids og viol.  Fyldig, moden frugt der dækker over tanninerne, lang, modne eftersmag med vis sødme. 92-93

Château Balestard La Tonnelle Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Koncentreret duft pakket med modne bær, lakrids. Rig smag med stor moden frugt der dækker over tanninen, lang, moden eftersmag pakket med modne bær. 92-93

Balestard la Tonelle Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Lille duft, let mintet, fyrnåle. Rank, fast med stram eftersmag med meget tannin. 90-91

Château Beau-Séjour Bécot Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Moden duft, mørke kirsebær, viol, fine nuance fra fad. Rig smag, stor frugt der dækker over tanninerne, moden eftersmag der tørrer lidt ud. 92-93

Château Beau Séjour Bécot Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Lakrids, kirsebær, fin ny eg. Cremet smag, lækker, god fylde og længde. 91-92

Château Berliquet Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Ikke præsenteret

Château Berliquet Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Frisk bærduft, kirsebær og viol. Let cremet smag, luftig med lang, luftig eftersmag. 91-92

Château Berliquet Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Elegant duft med modne kirsebær og viol. Cremet smag, fyldig, rig med lang, cremet, frugtatig eftersmag. 93-94

Château Berliquet Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Afdæmpet, elegant duft, moden frugt, floral med fine nuancer fra fad. Meget elegant struktur, silkeblød og samtidig fast, stor fylde og lang, rig, elegant, frugtagtig eftersmag. 92-93

Château Berliquet Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Flot duft, ren, kirsebær, lakrids. Smidig, elegant mag, moden tannin, lang eftersmag. 92-93

Château Canon Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Ikke præsenteret

Château Canon Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Elegant duft, friske kirsebær, viol. Elegant, luftig med blid tannin og lang luftig eftersmag med friske bær. 92-93

Château Canon Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2016

Elegant duft, mørke, friske kirsebær, violer, lakrids, fine nuancer fra fad. Elegant, fyldig og luftig med lang, lang luftig eftersmag mættet med friske, modne bær. 94-95

Château Canon Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Meget elegant, floral duft med mørke kirsebær, lakrids og karamel. Utrolig elegant, meget smidig med velouragtig tannin og lang, lang eftersmag med moden, frisk frugt. Meget stor vin, race. 95-96

Château Canon Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Pirrende duft, fyrnåle, kirsebær. Moden, rig, fin smag, længde. Flot vin. 93-94

Château Canon la Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Parfumeret duft med modne bær med vis sødme. Fyldig smag, luftig med modne bær, velouragtig tannin og luftig eftersmag. 92-93

Château Canon la Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Moden, sødmefuld bærduft. Sødmefuld smag, middel fylde og sødmefuld eftersmag, savner nerve. 89-90

Château Canon la Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2016

Moden, rig, ulmende med modne, mørke bær med strejf af sødme. Moden smag, fin sødme, velouragtig tannin og lang, moden eftersmag. Silkeblød og lækker. 94-95

Château Canon La-Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Lukket duft, fine sødmefulde bær, stadig med frisk karakter. Smuk, fyldig, luftig med velouragtig tannin og lang, luftig eftersmag med meget fin frugt. Stor energi og præcision. 94-95

Château Canon la Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Koncentreret, let overmoden kirsebærduft. Fyldig smag, cremet, meget moden, fin sødme i eftersmagen. 91-92

Château Cap de Mourlin Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Røget duft mættet med mørk frugt. Meget markeret tannin, tær frugt, virker let overekstraheret, tør eftersmag med mørk frugt. Tid? 90-91

Château Cap de Mourlin Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Røget duft, modne, friske kirsebær. Fyldig smag med moden tannin, middel til lang frugtig eftersmag med modne bær. 91-92

Château Cap de Mourlin Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Koncentreret duft mættet med modne kirsebær, let sødmefuldt strejf. Fyldig, moden, markeret tannin, middel til lang frugtagtig eftersmag med vis sødme. 91-92

Château Cap de Mourlin Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Stor, koncentreret frugt, på grænsen til overmoden. Fyldig smag, markeret tannin og lidt overmoden karakter i eftersmagen med markeret, udtørrende tannin. 90-91

Château Cap de Mourlin Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Koncentreret duft, kirsebær, på grænsen til det overmodne og overekstraherede. Meget markeret tannin, ligger mest fremme, middel fylde og længde. 89-90

Château la Couspaude Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Rig duft, mørke kirsebær, lakrids. Stor fylde med moden, mørk frugt, moden tannin med godt tanninbid og lang, mørk, frugtagtig eftersmag. På grænsen til overekstraktion, tid? 91-92

Château la Couspaude Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Pirrende duft, mineralsk, mørke kirsebær, Rank, frisk, moden frugt og tannin og lang eftersmag, luftig, moden og frisk. 92-93

Château la Couspaude, Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Tæt, rig duft mættet med mørke bær, stadig frisk. Rank, frisk smag, rig med moden frugt der dækker over tanninerne, lang, lang eftersmag, moden frugt med en herlig syre. 94-95

Château La Couspaude Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Smuk duft, floral med modne kirsebær, lakrids og nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet karakter med cremet eftersmag med moden frugt. 92-93

Château Dassault Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Moden til overmoden duft, vis sødme, lakrids, chokolade. Fyldig smag med sødmefulde bær, moden tannin og lang, rig eftersmag. For meget hvalpefedt her og nu. 91-92

Château Dassault Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Elegant duft, violer, mørke kirsebær. Fyldig, elegant smag, modne, mørke bær, silkeblød tannin og lang, lang eftersmag. 93-94

Château Dassault Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Meget moden duft, vis sødme. Går igen i smagen, sødmefuld karakter men uden overekstraktion, lækker eftersmag med sødmefulde bær. 92-93

Château Château Dassault Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Koncentreret duft, karse, mørke bær, nuancer fad. Fyldig, rig, lang, rig eftersmag. 93-94

Château La Dominique Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Tæt, moden duft med mørke bær. Stor dybde. Rig smag med tæt frugt der dækker over tanninerne, lang, lang rig eftersmag hvor man trods koncentration har bevaret elegancen. 96-97

Château La Dominique, Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Elegant duft, modne, friske kirsebær lakrids, fin race. Rank struktur, fyldig med blid tannin og lang, frisk og luftig. 92-93

Château La Dominique Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Elegant duft, kirsebær, lakrids, meget frisk tone, røget. Rank struktur, fyldig med moden, markeret  tannin og lang, lang eftersmag med moden, frisk frugt. 94-95

Château La Dominique Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Frisk og moden, mørke kirsebær, lakrids med floral tone. Rank struktur, stor fylde, moden tannin og lang, lang eftersmag med moden frisk frugt. 93-94

Château La Dominique Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Moden duft, floral, på grænse til overmoden. Lækker, luftig, cremet smag, eftersmag med lidt udtørrende tannin. 90-91

Château Clos Fourtet Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Tæt duft med mørke bær, lakrids, chokolade. Stor fylde, rig med stor frugt, koncentreret uden at være udtørrende, lang, rig eftersmag. 94-95

Château Clos Fourtet Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Elegant med modne kirsebær, viol, mineralsk tone. Fyldig, luftig, meget elegant med lang, luftig, moden eftersmag. 93-94

Château Clos Fourtet Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2016

Koncentreret, tæt duft med modne kirsebær, violer og fine nuancer fra fad, mineralsk, røget tone. Stor fylde, meget elegant, lang, lang, rig, moden eftersmag. 95-96

Château Clos Fourtet Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Parfumeret duft, kirsebær, viol. Elegant struktur, stor fylde og samtidig luftig, lang, elegant, moden eftersmag. 93-94

Château Clos Fourtet Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Koncentreret duft, modne kirsebær, nuancer eg. Fyldig, rank, fin længde med friske bær. 92-93

Château Franc Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Moden, tæt duft mættet med mørke bær, lakrids og chokolade. Fyldig smag med en del tørstor, let overekstraheret med tør, frugtagtig eftersmag med markeret tannin. Tid? 90-91

Château Franc Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Tæt, pirrende duft med mørke bær. Fyldig, rig, moden tannin og tannin, lang, frisk, mørk, frugtagtig eftersmag. 92-93

Château Franc Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Tæt duft med mørke bær, god frisk tone. Markeret tannin forenet med stor, frugtagtig fylde, lang, moden eftersmag med tannin langt fremme. 92-93

Château Franc Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Stor, tæt duft med mørke kirsebær og viol. Smidig og fyldig, vis sødme i eftersmagen med moden frugt sammen med markeret syre. 92-93

Château Franc Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Pirrende duft, fyrrenåle, frisk, moden frugt. Lækker smag, slank, fylde og lang eftersmag. 92-93

Château La Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Ikke præsenteret

Château La Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Moden duft, kirsebær, lakrids, viol, nuancer fra fad. Elegant struktur, fyldig og luftig med moden tannin og luftig, frugtagtig eftersmag. 93-94

Château La Gaffelière Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Fin duft, elegant, ren, kirsebær, slank smag, god fylde og længde, frisk, race. 92-93

Château Grand Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Moden, let overmoden duft med mørk chokolade. Fyldig smag, vis søde der går igen i sødmefulde eftersmag. 89-90

Château Grand Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Kirsebærduft med karamel. Middel fylde, udtørrende tannin, tør, frugtagtig eftersmag. 89-90

Château Grand Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Moden kirsebærduft med karamel og lakrids, let overmoden. Fyldig smag, let overmoden med markeret tannin og vis sødme i eftersmagen. 90-91

Château Grand Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Moden duft med karamel, lakrids og kirsebær, en anelse oksideret, dårlig flaskeprøve. Silkeblød i smagen, fyldig med noget udtørrende tannin i eftersmagen. 89-90

Château Grand Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Moden, overmoden karakter, lidt syltetøjsagtig. Lækker smag, god fylde men for meget sødme. 89-90

Château Larcis Ducasse Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Moden duft, floral med fin sødme. Går igen i smagen, sødmefuld, kælen frugt, middellang eftersmag. Blid, savner fordoms nerve. 90-91

Château Larcis Ducasse Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Floral duft, viol, modne kirsebær. Elegant, luftig, blid tannin og luftig eftersmag. 91-92

Château Larcis Ducasse Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2016

Modne kirsebær, lakrids, mineralsk med violer. Meget elegant, fyldig, rig med lang, lang eftersmag moden og frisk frugt. Tilbage på sporet blot med endnu større koncentration. 94-95

Château Larcis Ducasse Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Lukket duft, moden duft bag, virker lidt ”døv”. Ret hård tannin, let udtørrende, god fylde og udtørrende eftersmag. Tid? 90-91

Château Larcis Ducasse Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Flot duft, modne solbær, kirsebær, fin sødme. Fin sødme i smag, markeret tannin og sødmefuld eftersmag. 91-92

Château Larmande Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Lukket duft med mørke kirsebær, kafferistede toner. Fyldig smag med moden frugt, moden tannin og let udtørrende, moden eftersmag. Tid? 90-91

Château Larmande Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Fadprøve virker let oxideret, bagved flot frugt med modne kirsebær. Fyldig smag med moden frugt, lang eftersmag. 91-92

Château Larmande Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Smuk, floral duft, modne bær med fin sødme. Elegant, luftig, smuk tannin og lang, luftig eftersmag. 93-94

Château Larmande Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Til den overmodne side, mere frisk i smag, god fylde, god længde, men lidt udtørrende. 91-92

Château Pavie Macquin Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Tæt duft med modne, mørke bær, ristede toner fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over tanninerne, moden eftersmag med mørk frugt, vis sødme og tørhed. 92-93

Château Pavie Macquin Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Sødmefuld, let marmeladeagtig. Går igen i smagen, moden tannin, middel til god fylde og sødmefuld og samtidig tør eftersmag. 90-91

Château Pavie Macquin Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2016

Stor, tæt duft pakket med modne, mørke bær nærmest blækagtig i sin koncentration, stadig med elegance.  Stor, rig, fyldig, markeret tannin dækket af modne bær og lang, lang eftersmag. 94-95

Château Pavie Macquin Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Moden, tæt duft pakket med modne bær. Meget koncentreret, mørke bær der dækker over tanninerne, lang eftersmag med modne bær og stadig med bevaret friskhed. Lige nu utilnærmelig, tid. 93-94

Château Pavie Macquin Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2014

Koncentreret duft, modne, mørke kirsebær. Fin sødme der går igen i eftersmag, koncentreret, på grænsen til overekstraheret. 91-92

Château Soutard Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Moden, let overmoden duft, let marmeladeagtig. Går igen i smagen, fyldig men savner friskhed og nerve. 88-89

Château Soutard Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Elegant duft, viol og kirsebær. Luftig, middel til god fylde og luftig eftersmag. 90-91

Château Soutard Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Elegant, floral duft, mørke kirsebær. Luftig smag med velouragtig tannin, lang, luftig eftersmag med viol og kirsebær. 92-93

Château Soutard Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Moden duft, karamel, lakrids, let overmoden frugt. Går igen i smagen, pæn fylde, middellang eftersmag, savner det liv der var i vinen i gamle dage. 89-90

Château Soutard Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Moden, sødmefulde kirsebær, går igen i smagen, fin sødme, blød og lækker men mangler nerve. 89-90

Château La Tour Figeac Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Duft med mørke bær og lakrids. Fyldig smag, rig med moden frugt, moden tannin og lang, mørk frugtagtig eftersmag. 92-93

Château La Tour Figeac Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Moden duft, mørke kirsebær, lakrids, fin sødme. Går igen i smagen, sødmefuld, velourgatig tannin og lang, luftig eftersmag med fin sødme. 91-92

Château La Tour Figeac Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Moden duft, kirsebær, lakrids og karamel. Cremet smag, fyldig med cremet, frugtagtig eftersmag. 90-91

Château Troplong Mondot Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Mørk, koncentreret duft, mørke bær. Fyldig smag, moden tannin, tør eftersmag med mørk frugt. 91-92

Château Troplong Mondot Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Stor, tæt duft, mørke kirsebær, viol, ulmende, mineralsk, mættet med energi. Meget rig, stor, stor fylde og lang, lang eftersmag, tid? 94-95

Château TrotteVieille Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Smuk, moden duft, floral med viol og mørke bær. Rig smag, stor fylde, lang, rig eftersmag med mørke bær. 93-94

Château TrotteVieille Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Moden, mineralsk duft, viol og modne kirsebær. Fyldig og elegant, markeret tannin, cremet med lang, moden eftersmag. 92-93

Château TrotteVieille Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2016

Meget rig duft, mineralsk, krydret, vibrerende. Stor, moden, frisk frugt. Nærmest eksplosiv i munden, vibrerende, luftig og rig med lang, lang frugtagtig eftersmag, mineralsk, krydret og frisk. 95-96

Château TrotteVieille Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2015

Elegant, rig duft mættet med modne bær, floral med viol. Rank struktur, stor fylde, moden tannin og lang, frisk, moden eftersmag mættet med energi. 94-95

Château Villemaurine Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Duft mættet med violer og sødmefulde bær. Går igen i smagen, velouragtig tannin og lang eftersmag med sødmefulde bær. 92-93

Château Villemaurine Saint-Emilion Grand Cru Classé 2017

Floral duft, viol, mørke kirsebær. Luftig smag, forførende med lang, rig, luftig eftersmag med stor frugt. 93-94

Château Villemaurine Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Smuk duft, kirsebær, lakrids, moden og frisk. Elegant, frisk, moden tannin, luftig med lang, elegant, luftig eftersmag med syre og tannin. 94-95

Château Villemaurine Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015

Smuk duft, moden og frisk, floral med modne kirsebær og mørk lakrids. Frisk og samtidig moden smag, fyldig, mættet med liv og lang, fisk, frugtagtig eftersmag. 94-95

Château Villemaurine Saint-Emilion Grand Cru Classé 2014

Indelukket, reduceret, stor frugt bag, mørke kirsebær, solbær. Fyldig smag, rig med lang, moden eftersmag, fast og flot. 93-94

Château Valandraud Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2018

Tæt, koncenteret duft, mørke, friske bær, lakrids. Tæt og alligevel elegant smag, stor frugt, moden tannin og lang, rig eftersmag, meget smidig i 2018. 94-95

Château Valandraud Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé 2017

Koncentreret duft, mørke kirsebær, viol, blækagtig. Rig, fyldig, koncentreret med stor frugt der dækker over tanninerne, koncentreret frugt i eftersmag. Mere elegant med tiden? 94-95

Appellation Pomerol

Château Beauregard 2018

Smuk duft, modne kirsebær og brombær, chokolade. Meget elegant smag, cremet, smuk frugt der dækker over tanninerne, lang eftersmag, silkeblød med mørk chokolade. 94-95

Château Beauregard 2017

Moden duft, klassisk med mørke bær og chokolade. Cremet smag, velouragtig tannin, fyldig med mørk frugt og mørk chokolade i eftersmagen. 92-93

Château Beauregard 2016

Moden duft, fedmefuld med mørke bær og chokolade. Cremet smag, velouragtig tannin, lækker, cremet eftersmag med mørk chokolade. 91-92

Château Beauregard 2015

Stor, moden, lidt kålagtig duft, modne bær. Cremet smag, fyldig, moden tannin og cremet, fedmefuld eftersmag. Savner i år den friskhed man normalt altid finder i Beauregard, men stadig meget Pomerolsk. 91-92

Château Le Bon Pasteur 2018

Frisk, mørk duft med mørk chokolade. Fyldig smag med en del tørstof, lang, tør, mørk frugtagtig eftersmag med mørk chokolade. 92-93

Château Le Bon Pasteur 2017

Lukket duft, mørke, friske bær. Rank struktur, luftig god fylde og luftig eftersmag med mørke bær og mørk chokolade. 91-92

Château Le Bon Pasteur 2016

Lukket duft, mørke, friske bær, chokolade. Lækker cremet smag, fyldig og luftig med lang, luftig eftersmag med mørke bær og mørk chokolade. 92-93

Château Le Bon Pasteur 2015

Moden duft, brombær, kirsebær, mørk chokolade. Fyldig, rig smag, moden tannin, dejlig fedme og lang eftersmag med stor frugt og mørk chokolade. 93-94

Château La Cabanne 2018

Moden duft med mørk frugt. Fast struktur, moden, tæt frugt og lang, eftersmag, rig med tæt frugt, bedste La Cabanne jeg har smagt. 92-93

Château La Cabanne 2017

Frisk duft, friske kirsebær. Rank struktur, frisk, tannin og syre og frisk, frugtagtig eftersmag. 89-90

Château La Cabanne 2016

Frisk duft med modne kirsebær. Frisk smag, rank, moden tannin, fin syre i eftersmag sammen med moden frugt. 90-91

Château La Cabanne 2015

Frisk duft med modne kirsebær. Frisk smag med vis fedme, frisk, moden, frugtagtig eftersmag. 91-92

Château Clinet 2018

Moden duft, brombær, kirsebær, chokolade. Fyldig, rank, frisk, rig med lang eftersmag med frisk, moden frugt og tannin lang fremme. 94-95

Château Clinet 2017

Frisk duft med kirsebær, let chokolade. Frisk smag, let cremet, modne bær i eftersmag sammen med let chokolade. 91-92

Château Clinet 2016

Koncentreret, tæt duft med mørke bær og mørk chokolade. Dejlig fedmefuld smag, moden tannin, fyldig med lang, fedmefuld eftersmag. 94-95

Château Clinet 2015

Koncentreret duft, modne kirsebær, tæt i duft. Fyldig smag, mættet med modne bær, savner lidt af Pomerols fedme men fyldig med lang, lang eftersmag med stor frugt og vis fedme. Bedste Clinet i mange år. 93-94

Château La Croix de Gay 2018

Floral duft, mørke kirsebær, viol, chokolade. Smuk struktur, smidig med silkeblød tannin, rank med lang, elegant, cremet eftersmag med ren, mørk frugt. 93-94

Château La Croix de Gay 2017

Frisk duft, modne kirsebær, let chokolade. Fyldig, luftig smag, moden tannin og luftig eftersmag med mørk chokolade. 91-92

Château La Croix de Gay 2016

Smuk duft, mørke kirsebær, chokolade. Cremet og fyldig med luftig eftersmag med moden frugt og mørk chokolade. 92-93

Château La Croix de Gay 2015

Intens duft, modne kirsebær, chokolade. Elegant, fyldig, cremet med markeret tannin og lang eftersmag med moden, frisk frugt og mørk chokolade. 94-95

Château Gazin Pomerol 2018

Meget elegant duft, moden, mørk, floral med chokolade. Cremet smag, luftig og fyldig men lang, rig, luftig eftersmag. 94-95

Château Gazin Pomerol 2017

Elegant, floral duft med modne bær. Luftig smag, moden tannin og lang, luftig eftersmag med moden frugt. 93-94

Château Gazin Pomerol 2016

Lukket duft, meget elegant med modne bær. Meget luftig smag, stor race, moden tannin og lang, luftig eftersmag. 94-95

Château Gazin Pomerol 2015

Lukket duft, nærmest helt lukket, fornemmer ren, elegant, moden frugt bag. Meget elegant smag, lineær, moden tannin og meget elegant, moden eftersmag. Smuk vin der savner lidt af Pomerols fedme. 93-94

Château Rouget Pomerol 2016

Koncentreret, moden bærduft, på grænsen til overmoden. Fyldig smag, moden tannin, fin sødme der går igen i eftersmag sammen med modne bær. 91-92

Château la Pointe Pomerol 2018

Moden duft, mørk frugt og mørk chokolade. Flot struktur, moden, mørk frugt, fedmefuld med rig, lang eftersmag med mørk frugt og mørk chokolade. 93-94

Château la Pointe Pomerol 2016

Elegant, moden duft med mørk chokolade. Luftig, velouragtig tannin, luftig eftesmag. Savner den sidste fedme men utrolig elegant. 91-92

Château la Pointe Pomerol 2015

Tæt, rig duft, moden frugt, kirsebær, mørk chokolade. Cremet smag, fyldig med moden tannin og lang eftersmag med tør, mørk chokolade. 93-94