Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Husted Vin

Hvad har Kastrup og Kødbyen tilfælles? Endnu ikke noget, men senere på måneden åbner én af Kødbyens stærke profiler, Kenn Husted, et nyt spisested i Terminal 3. Som én af de såkaldte local heroes, der med succes har gjort sig bemærket i det københavnske restaurationsmiljø, er han af Københavns Lufthavn blevet bedt om at etablere to af sine velprøvede koncepter, PatéPaté og Vinbar & Tapas, som et nyt tilbud til de flyrejsende. “Det skal være godt, hyggeligt og stemningsfuldt”, siger Kenn Husted om nyheden.

I starten af 2017 åbner endnu et nyt stort sted på Rantzausgade, Nørrebro. Det får navnet ”La Fabrica” – ”Fabrikken”, fordi det oprindeligt var Glud & Marstrands fabrik, der lavede deres Madam Blå køkkentøj.

I mesterlære

I de senere år har Kenn Husted også været at finde på  skolebænken for at gennemføre den internationale vinuddannelse WSET. Knap så boglig var han som 15-årig, hvor han stoppede sin skolegang, på, hvad han omtaler som sin ”Ivy League”-kostskole, Det Kgl. Vajsenshus.

Året var 1981 og han kom i købmandslære hos Dronninggårdens Kolonialhandel, og kunne efter 3 ½ år kalde sig kommis. Dronninggårdens Kolonialhandel handlede også med vin, og det vakte hans interesse. Vinen blev dog i første omgang lagt på hylden indtil han i 1999, etablerede Props Wine Shop og Props Wine Import, efter han i 15 år, i et foryngende tempo havde beskæftiget sig med alt, fra blomsterhandler ved Brøndby Strand til destinationschef for Larsens rejser på Gran Canaria, Mallorca, Hawaii, Filipinerne, Sierra Leone og Borneo – se her forneden.

Ingen uniformer

Nichen og succesen i dag er vinbarer og spisesteder, som han selv ejer og leverer vin til gennem importfirmaet Husted Vin. Selv definerer Kenn Husted sin succes som et spørgsmål om at skabe en god atmosfære. Og her er personalet altafgørende: ”Personalet skal skabe en god stemning. Det handler om oplevelse. Mine ansatte har ikke uniformer på, de har deres personlighed med, og er sig selv, når de er på arbejde.”

Andre elementer i Husteds uprætentiøse set-up er en lind strøm af rytmisk musik, i et interiør han selv har indkøbt på loppemarkeder i Frankrig og Belgien, og i øjenfaldende og avantgardistiske vinetiketter på de flasker han også selv har håndplukket. Vine, der både sælges i hans forretninger og de indtil nu syv spisesteder. ”Jeg har lovet mig selv kun af have 150 vine i min portefølge, det gør mig skarp. 70% er fra den gamle verden, som er det jeg selv foretrækker.”

Efter en hybe med østrigsk vin har Kenn Husted nu fokus på Ungarn og Tjekkiet. ”Når man har en forretnings konstruktion med synergier er det mere sikkert at tage en risiko”, forklarer han. ”Den ukendte ungarske eller tjekkiske vin anbefales til gæsten i restauranten, det bliver en positiv oplevelse, som derefter kan købes i butikken”.

hustedvinkoedbyen

Kenn Husted  1985 – 2015

 

1985     Kommis i en vinafdeling, i ISO, på Vermlandsgade.

1986     Vindisponent i Prima, Brøndby Strand.

1987     Egen blomsterbutik i Brøndby Strand.

1988     Åbner Netto på Rantzausgade som butikschef.

1989     Butikschef i Prima på Jægersborg Alle, tjener på Grand Canaria og rejseleder på Kreta.

1990     Destinationschef for Larsen Rejser på Gran Canaria, Mallorca, Hawaii, Phillipinerne, Sierra Leone, Borneo.

1994     Akademiøkonom i turisme og medarbejder på Silkeborg turistbureau.

1995    Salgskonsulent hos Scandic hotellerne. Åbner sit egen Props Gallery med ”antikviteter” fra 50’erne og 60erne.

1996     Åbner Props Gallery nummer to.

1997     Props Coffee Shop.

1998     Steel en møbelforretning.

1999     Props Wine Shop og Props Wine Import.

2001     Vinbaren Bibendum åbner i Nansensgade.

2003     Panzon og Cafe Kaleidoskop på Nørrebrogade.

Helgoland, cafe på badebroen på Amager Strand.

2004     Strandbaren ved fisketorvet.

2005     Zum Biergarten Axeltorv.

2006     Atame, tapasbar på Blågårdsgade.

2008     Falernum på Værnedamsvej.

patepate200x200

2009     PatéPaté.

2010     Adendum på Islands Brygge.

2011     Petit Paté i Torvehallerne.

2014     Husted Vin Kødbyen, Husted Vin Gl. Strand, Antidote vinbar på Jægersborggade, Bar Moritz, Skt. Pederstræde.

2015     Vinbodegaen Smallegade, & Petit Paté på Godthåbsvej.

Se mere på www.hustedvin.dk