Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Dee Davis ”drømmespiritus” – gin med sake

Der er grøde i ginverdenen. Nye opskrifter fortrænger så småt den klassiske London Dry Gin med den karakteristiske enebær-smag. Eksempelvis agurk er forlængst blevet en accepteret ingrediens, og danske gin-versioner scorer flotte point blandt bartendere.

Nyeste skud på stammen leveres af Diageo og hedder Jinzu. Det er en gin skabt af en ung kvindelig bartender, Dee Davis, som har et blødt punkt for Japan og følgelig anvendte japanske smagsgivere, da hun i 2013 vandt en konkurrence om at skabe en ”drømmespiritus”.

Resultatet blev præsenteret af Dee Davis selv ved en sammenkomst i København, der havde tiltrukket et stort antal unge fagfolk. Ophavskvinden fortalte, at den neutrale korn-alkohol på 82% først tilsættes udblødte enebær, korianderfrø, kvan og derefter kirsebærblomst og gæret juzu-citrus.

jinzu-bottle

Alkoholstyrken decimeres til 41,3% og tilsættes til sidst Jun Mai sake, som er sakes svar på single malt whisky. Riskornene pudses ind, til de er 70% af deres oprindelige størrelse, så kun de mest væsentlige smagselementer er tilbage. Sakeen er destilleret ved 60%, men fortyndes til 41,3% inden den blandes med gin’en.

Resultatet er en blød, men også fyrig gin med en klar eftersmag af sake. En fornøjelse at drikke ren eller måske let fortyndet til en frokost, men selvfølgelig også anvendelig i diverse cocktails. Jinzu fås hos vinhandlere for knap 400 kr.