Vérité – sandheden – et smukt navn, der forpligter. At søge sandheden, her på Vérité, er at søge sandheden om de enkelte druers udtryksform. Som i Bordeaux har Pierre Seillan forsøgt at skabe sin helt egen appellation baseret på druernes udtryksform på forskellige parceller med hvert deres terroir og mesoklima. Det er jorden der taler, “droit du sol” – “jordens ret”, som Pierre Seillan selv udtrykker det.

Seillans vinkarriere begyndte på Bellevue, hans families vingård i Gascogne, hvor han som den 7. generation høstede Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og flere hvide sorter. Senere fokuserede han på Cabernet Franc på Château de Targé i Loire-dalen og tilbragte derefter to årtier i Bordeaux med at lave vin på flere slotte for Raoul og Jean Quancard. Mens han arbejdede på tværs af otte forskellige appellationer, opdagede han de mange nuancer de forskellige parceller hver især udtrykte. Det blev rygraden i hans mikro-cru-filosofi som han har gjort til sit kendetegn på Vérité.

Jacksons drøm om at skabe en Petrus
I Bordeaux mødte Pierre Seillan på den store internationale vinmesse Vinexpo, Jess Jackson (1930–2011), grundlæggeren af et af de mest succesfulde familie-ejede vinfirmaer i USA. Da Pierre med sin hustru Monique nogle år senere, i 1996, var på ferie i Californien fik de en middagsinvitation fra Jess Jackson og hans kone Barbara Banke. Før middagen skulle vinmarkerne beses omkring Alexander Valley Mountain Estate.
Da Pierre Seillan ikke kunne tale engelsk og Jess Jackson ikke fransk, oversatte Monique i bilen den samtale, der blev epokegørende for deres liv. Jackson spurgte Pierre Seillan om han kunne lave et Bordeaux-blend i Sonoma – “om han kunne lave en Merlot, så god som Petrus?” Og Seillan svarede: “Hvorfor ikke”.
Året efter, i 1997, tog familien Seillan til Californien og i 1998 var de første Vérité-vine en realitet.

På Vérité fik Seillan med Jacksons mange parceller i Alexander Valley, Chalk Hill og Knights Valley friheden til at hente sin frugt hvor han ville og udfordringen blev trefoldig. Det blev til tre forskellige Bordeaux-inspirerede cuvéer: La Muse baseret på Merlot i bedste Pomerol stil, La Joie med et Médoc-blend domineret af Cabernet Sauvignon, og Le Désir – et Cabernet Franc-baseret blend med inspiration fra Saint-Émilion. I de efterfølgende årtier har de tre Vérité-vine 17 gange fået 100 Parker-point. Så vidt vides en verdensrekord!



La Muse 2017
Flot duft, kaffe, ristet tone, modne kirsebær, viol, fin sødme. Fyldig smag, cremet frugt dækket af moden frugt, lang eftersmag, røget, ristet tone, kaffe med modne kirsebær. 98 |
La Muse 2011
En duft, der i begyndelsen brænder noget i næsen, åbner sig, friske solbær, kirsebær, kaffe, ristet tone med nuancer fra fad. Behøver luft, åbner sig med moden, mere kælen frugt. Moden smag, velouragtig tannin, smidig, fyldig med lang eftersmag med moden frugt og kaffe. 98 |
La Muse 2001
Lukket duft, modne kirsebær og solbær, tobak, stadig frisk, mintet tone. Rank struktur, markeret tannin, fyldig med modne bær. Lang, ret tør eftersmag, får i glasset større sødme, der kommer frem i eftersmagen. Behøver tid til at åbne sig. 95 |
La Muse 1998
Udviklet duft, moden frugt, blomme med en mintet tone, lakrids, læder, tobak og orangeskal, stadig fyldt med liv. Blommeagtig smag med moden frugt, ret tør, men stadig med liv og fin sødmefuld frugt i eftersmag med frisk tone. 94 |

La Joie 2013
Elegant duft, modne solbær og modne kirsebær, lakrids, fin sødme med fad, der er godt integreret i vinen. Moden smag, fyldig, cremet i munden med moden tannin. Moden tannin dækket af moden frugt, stor fylde og lang eftersmag med moden frugt med mørke bær.
97 | 3.295,00 – v/6fl 2.995,00 FineWines
La Joie 2005
Brænder lidt i næsen, forsvinder, vinen behøver luft. Pirrende duft med modne, friske solbær, lakrids og nuancer fra fad. Rank struktur, markeret tannin, fyldig med lang, frisk eftersmag med modne bær. 96 |
La Joie 1998
Udviklet duft, kompleks med karamel, lakrids, orangeskal, moden frugt, igen en fin grøn tone. Rank struktur, fyldig med fin sødme, tør, frugtagtig lang eftersmag med en vis sødme og frisk, mintet tone, stadig med tannin langt fremme. 96 |

Le Désir 2019
Moden duft, fin sødme, mørke kirsebær, der dækker over de fine nuancer fra fadet, fint integreret i vinen. Fyldig smag, cremet med stor moden frugt, der dækker over tanninen, lang eftersmag med sødmefulde bær. 98 |
Le Désir 2007
Lukket duft, kirsebær og solbær, røget tone med fine nuancer fra fad, stadig frisk. Rank struktur, frisk frugt, moden tannin dækket af moden frugt, lang eftersmag med friske modne bær med nuancer fra fad, får støre sødme i glasset. 97 |
Le Désir 2003
Frisk duft, pirrende i duften, med modne solbær, let mintet med nuancer fra fad. Igen rank struktur, markeret tannin, fyldig og lang eftersmag med en vis sødme sammen med nuancer fra fad. Holder sig utroligt godt. 98 |