Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

På globalt erobringstogt

Kobaj.com – fremtidens vinforretning? var overskriften på en artikel Vinbladet bragte i september 2020 om en ny fremstormende dansk online vinplatform. Nu bliver firmaets drøm om ekspansion syd for grænsen realiseret og grundlæggeren, Alexander Kidd, flytter med kone og to børn til Hamburg for at bygge et nyt marked op, i første omgang, i Tyskland, Holland og Belgien.

”Drømmen er at samle europæisk købekraft og give den adgang til vingårde fra hele verden”, fortæller Alexander Kidd, der med en omsætning på 10,4 mio. efter kun 12 månederne har fået endnu en investor med i ejerkredsen. Det er Mikkel Bülow-Lehnsby fra NREP Family Office, der har købt sig ind i ejerkredsen for 4,5 mio. kr.
I december 2020 kom Peter Beske Nielsen med i firmaet. Han har i mange år været topchef i verdens største kapitalfond, Blackrock og sidder i dag som partner i kapitalfonden EQT og i bestyrelsen hos KIRK Kapital.

“Fælles for Peter Beske Nielsen og Mikkel Bülow-Lehnsby er, at de deler min vision om at liberalisere en gammel industri og sende de fordele som vinhandlere tidligere har haft direkte til vinbonden og slutbrugere.
Det er en forretningsmodel der giver os mulighed for hurtigt at få Europas største sortiment da vi intet lager har og vores cash-flow sikrer både vinbonden up-front betaling, men også at vi aldrig har penge ude og flyve”,  forklarer Alexander Kidd – og fortsætter:
“For mig repræsenterer KOBAJ.com et paradigmeskifte i vinindustrien. Et behov vinbønderne længe har haft, der handler om at få hurtigt adgang til nye markeder, og jeg tror der er en stor plads i markedet for en global platform”.

Fakta om co-buy – KOBAJ.com 

  • Grundlagt 2019 af Alexander Kidd, med investering fra Louise Ertman stifter af Letz Sushi.
  • Formidler salg fra vinbønder til private, som køber i fællesskab.
  • Vinbønder betaler for adgang til platformen og kan derefter sætte sin egen pris der ofte ligger 10-40% under vinhandlerens.
  • Alle omkostninger: fragt, levering, afgift og 10% til KOBAJ er inkluderet i priserne.
  • KOBAJ har intet lager og ser ikke vinen inden den rammer slutbrugeren.
  • Køberne bestemmer selv hvilke vinbønder de vil handle med. KOBAJ er ikke dommer over hvem der kan sælge. Så længe det kun er vinbønder.
  • KOBAJ lanceredes i Sverige december 2020 og har på sine første 12 mdr. omsat for +10,4 mio kr.

Læs mere: www.kobaj.com