Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Backstage Wine Club – Rock’n roll og rene vine

Efter 32 år i den danske og internationale bankverden valgte Johnie Brøgger i 2007, at smide jakkesættet og i stedet dyrke sine interesser for vin og musik. Vinen kom ind ad bagdøren i 1985, hvor ølbryggerne i Danmark strejkede – i hele 57 dage. Han arbejdede dengang i Bikuben i København og i stedet for at købe tysk øl, som alle måtte ty til, tog han i Aldi på Amager og købte en hvidvin fra Alsace og har siden – ”stort set ikke drukket øl.” Fra 1988, hvor han for alvor begyndte at interessere sig for vin, har han på hobbybasis købt ind, ofte pallevis, og fordelt de gode køb til venner og bekendte.

Efter tiden med finans døgnet rundt gik Johnie Brøgger Backstage – før, efter og under diverse rockkoncerter og festivaller. Det var muntert og underholdende, bortset fra vinen. Den var billig og dårlig – hovedpinevin af værste slags. Johnie Brøgger begyndte derfor at tage sine egne vine med, og ikke kun til sig selv, men delte generøst smagsprøver ud til musikerne. Backstage-folket ville gerne drikke en bedre vin og undgå “tømmermænd” – på den måde opstod ideen om en vinklub.

Poul Martin Bonde, der var ankermand i Backstage Wine Club indtil sin alt for tidlige død i August 2021.

”Det useriøse vinpanel”

Med to af sine venner, Claus Frandsen og Poul Martin Bonde, som partnere gik de i luften den 5. juni 2010 med Backstage Wine Club´s første release-party. Forinden havde han fået nogle af Danmarks bedste rockmusikere til at smage med og udvælge klubbens vine, der helt i musikjargonens ånd udgives som smagekasse Vol.1, Vol.2. osv. med 6 vine i hver kasse. Ved en årlig sammenkomst smages der på kandidater til de udgivelser vinklubben foretager, og som Johnie Brøgger siger, med et glimt i øjet: ”Det useriøse smagepanel udvælger og kommenterer med poetiske og lyriske associationer de vine der kommer i smagekassen, der er ingen traditionelle smagsnotater”.

De seks første flasker i den blandede kasse Vol. 1 var 100% økologiske, og Jesper Binzer, forsanger i D.A.D, lavede et soundtrack til hver af vinene. Siden har navne som Lars Hug, Mads Langer, Poul Krebs og Steffen Brandt for blot at nævne nogle enkelte kreeret en spillelister til Vol.- kasserne. Og som det også fremgår af hjemmesiden holder Backstage Wine Club sig til rock- og rul-termilogien og vinene klassificeres som:

  1. POP – let vin (Pinot Noir)

  2. ROCK – kraftig vin (Merlot, Cabernet Sauvignon)

  3. HEAVY – møghamrende tung vin (Rhône-druer)

“En anden ting som er vores fordel, er at vi som vinhandler får de tekniske specifikationer og analyser på vinene”, fortæller Johnie Brøgger og fortsætter :”Den viden om hvad der gemmer sig i en vin syntes vi mangler generelt på vinetiketten, hvor meget sulfit er der i vinen, findes der rester af sprøjtemidler i vinen osv. alle de ting som vi gerne vil undgå at få ind i vores krop. En konsekvens heraf er, at vi alene går efter producenter som ikke bruger grimme sprøjtemidler såsom herbicider og pesticider. Vores producenter skal omfavne økologi og biodynamik – ja faktisk skal de elske gode gamle “Rudolf Steiner” og hans eviggyldige principper – der tager hensyn til naturen, månefaser og kohorn.”

På vinindkøb i Bourgogne. Fra venstre Poul Krebs, Carl Erik Hesseldal, Claus Frandsen og Johnie Brøgger.

Den lille vinklub med den store lyd!

Klubben kan nu holde 15 års fødselsdag og ejes i dag af Claus Frandsen og Phileas Krustrup, der præsenterer klubbens visuelle udtryk/ marketing og lager i Aarhus, Carl Erik Hesseldal der varetager salg og forsendelser fra lageret i København samt alt det “kedelige” med regnskab osv., Poul Krebs der holder kontakten med musiklivet og Johnie Brøgger, der stadig finder nye spændende producenter i vinlandet. Poul Martin Bonde var ankermand i klubben indtil sin alt for tidlige død i August 2021.

Klubben er gennem årene vokset støt og roligt og kan blandt andet prale med at have forsynet en stor del af Folkemødet på Bornholm med gode druer og leveret bobler til de danske OL vindere i Rio. Der afholdes jævnligt vin-arrangementer i både Aarhus og København, hvor der kan smages krydret med live musik. Vil man følge med i hvornår det sker, kan man tilmelde sig  Backstage Wine´s nyhedsbrev.

Den seneste smagekasse VOL 13 fra Backstage Wine Club er bourgognevine fra Domaine Guy Fouquerand – se mere om pris og køb på hjemmesiden.

På indledningbilledet kollektivet bag Backstage Wine: fra venstre Claus Frandsen, Paul Krebs, Carl Erik Hesseldal, Johnie Brøgger og Phileas Krustrup.