“Rote Schild” stammer fra en jødisk ghetto i Frankfurt og betyder “det røde skilt”. Herfra udsprang Rothschild-familien, der har været én af de mægtigste familier i Europa, så mægtige, at de som jøder blev adlet.
Tanken om at producere sin egen vin i Chile blev født i 1999. Fransk knowhow og historie, der i Bordeaux har hele spektret, fra mærkevinen Mouton-Cadet til Château Mouton Rothschild mødte her verdens nye vinøse vidunderland, hvor land blot var noget man købte.
Den 8. september 2003 stod bodegaen, Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile, klar til at modtage sine første druer. Baronesse Philippine de Rothschild stod for indvielsen af det vineri som hun havde skabt sammen med sine arkitekter og tekniske medarbejdere. En elegant bygning hvis arkitektur udspringer i det funktionelle. Sober og stram, med træ og stål som vigtigste materialevalg. Den nyeste teknologi forenet med fransk tradition.
4.500 m², 61 temperaturstyrede rustfri ståltanke, en meget smuk fadkælder og en modtagelse af druer, der er blandt de mest moderne i verden. En bodega – et hus, der rummer det hele, modtagelse, gæring, lagring, aftapning, emballering, opbevaring og forsendelse foregår herfra, alt sammen overvåget og kontrolleret af eget laboratorium.
Rundt om bygningen ligger vinmarker med stokke der nu er 15-20 år gamle, 63 hektar i Buin-Maipo, 45 km syd for Santiago i den berømte Maipo Valley. Navnet på den nye vin lå lige til højrebenet: Escudo Rojo – der på dansk betyder røde skilt.

Vinfremstilling
Emmanuel Riffaud er manden bag Escudo Rojo. Den 63 hektar vinmark er opdelt i mindre parceller der følges nøje for at finde det optimale høsttidspunkt. I modsætning til Bordeaux er vejret langt mere stabilt i Chile under høsten, hvilket giver en helt anden ro under vinhøsten.
Alle druerne håndplukkes i små 10 kilo kurve. Druerne sorteres to gange. Første sortering ude, for at fjerne blade og ikke modne druer, anden sortering efter druerne er blevet afstilket. Der er tre faser i vinfremstillingsprocessen: Koldmaceration (udtrækning af farve og aromastoffer) ved en temperatur på 10-12 grader i 24 til 48 timer. Alkoholgæring ved 28-30 ° i otte til ti dage. Skinkontakt i yderlig 15 til 20 dage ved en temperatur på 28-30 grader indtil den malolaktiske gæring er overstået.
Emmanuel Riffaud søger efter en balance mellem frisk frugt, fylde og nuancer fra eg. Kun en del af vinen fadlagrer, resten bliver opbevaret i store rustfri ståltanke. Efter lagring klares vinen med æggehvider. Klassiske bordeauxdruer, fransk ejer og fransk vinmager og karakteren af det chilenske terroir med et pift Syrah, giver vinen en større krop.
Escudo Rojo er vine, der kan drikkes unge, men som også har et stort lagringspotentiale. Escudo Rojos Sauvignon Blanc fra Valle de Casablanca skal drikkes ung.

Smagning af 10 årgange Escudo Rojo
Det er en myte at det kun er de store, franske rødvine der kan lagre. Smagningen af Escudo Rojo i 10 årgange viser, at selv de ældre årgange, uden den samme koncentration som de yngre, holder sig meget godt.
2006: Cabernet Sauvignon 41%, Carmenère 41%, Syrah 13%, Cabernet Franc 5%
I starten af året meget regn, i slutningen meget tørt. Moden duft, brombær, solbær, svesker, tobak, lakrids, chokolade, orangeskal. Moden, velouragtig, god fylde og moden, let brændt eftersmag. Falder ikke i glasset, vokser faktisk og får sødme, der dækker over den lette bitre tone. 90
2007: Cabernet Sauvignon 41%, Carmenère 38%, Syrah 16%, Cabernet Franc 5%
Meget let år, alt var perfekt. Udviklet duft, sveskeagtig med tobak, lakrids, orangeskal, kaffe, fin frisk tone, mørk chokolade. Fyldig smag, cremet tannin, lang, moden, sveskeagtig eftersmag med sødme, syre og let bitter, mørk chokolade. 91
2008: Cabernet Sauvignon 40%, Carmenère 37%, Syrah 18%, Cabernet Franc 5%
Et mere vanskeligt år med meget regn. Frisk duft, udviklet, kirsebær og solbær. Rank struktur med moden tannin, middel til god fylde og middellang eftersmag. 87
2009: Cabernet Sauvignon 38%, Carmenère 40%, Syrah 20%, Cabernet Franc 2%
Et varmt og tørt år, særlig vigtigt for Carmenère. Elegant duft med mørk chokolade og mørke bær, fin syre med orangeskal. Fyldig smag, cremet, moden tannin og lang, moden eftersmag med mørk fugt og mørk chokolade. 91
2010: Cabernet Sauvignon 35%, Carmenère 38%, Syrah 25%, Cabernet Franc 2%
Klassisk år, meget let bortset fra jordskælvet. Elegant duft, kirsebær, solbær, lakrids, tobak. Elegant struktur, fyldig og cremet med moden, mørk frugt i eftersmagen. 90
2011: Cabernet Sauvignon 38%, Carmenère 34%, Syrah 26%, Cabernet Franc 2%
Mere spredt regn gennem hele vækstsæsonen, perfekt under selve høsten. Øger procentdelen af fad, også nye fade, 74% fad, 26% tank. Flot duft, pirrende, parfumeret, solbær, let mintet med solbærblade, fine nuancer fra fad. Luftig og fyldig, elegant med lang eftersmag med moden frugt. 91
2012: Cabernet Sauvignon 39%, Carmenère 35%, Syrah 24%, Cabernet Franc 2%
En varm årgang under hele sæsonen. Parfumeret, let sveske/blommeagtig, sødmefuld lakrids. Fyldig, sveskeagtig smag, moden tannin og sødmefuld, moden frugt i eftersmagen med rosiner. 88
2013: Cabernet Sauvignon 40%, Carmenère 33%, Syrah 25%, Cabernet Franc 2%
Mere regn under vinstokkens vækstperiode, både fugtigt og varmt. Sveskeagtig og samtidig også mintet, parfumeret duft med tobak, lakrids, ristede toner, vanilje fra fad. God fylde, blid tannin dækket af moden frugt, silkeblød eftersmag med moden frugt. 89
2014: Cabernet Sauvignon 39%, Carmenère 39%, Syrah 20%, Cabernet Franc 2%
Sen høst, 2 uger senere end normalt, høstede Camenère tidligere. Parfumeret duft, smuk, modne solbær og kirsebær, viol, nuancer fra fad. Moden, silkeagtig struktur, fyldig med lang, moden eftersmag med fin friskhed. 91
2015: Emmanuel tror meget på 2015, specielt Carmenère var meget fin.
Smuk duft, viol, solbær, modne kirsebær, fine nuancer fra fad. Rank struktur, frisk, moden tannin, frisk eftersmag med herlig eftersmag. 91
2014: Escudo Rojo, Sauvignon Blanc, Valle de Casablanca
Ren duft, limeagtig, fin krydret tone, grønt æble og citrus. Fyldig smag, både cremet og sprød med lang, krydret, cremet, frugtig eftersmag med meget fin syre. 91
2012: Escudo Rojo, Carménère, Valle del Rapel
Stor, parfumeret duft fyrnåle, solbær og solbær med fine nuancer fra fad. Rank struktur, frisk frugt bær dækker over tanninerne, god fylde med lang eftersmag med friske solbær. Meget chilensk. 90
Forhandles af Excellent Wine
Escudo Rojo, Red Blend 2012 – 144,50
Escudo Rojo, Carmenere 2013 – 137,50
Escudo Rojo, Sauvignon Blanc 2014 – 137,50
Chile og Rothschild
Chile blev opdaget af de spanske erobrere i det 16. århundrede. Først efter 1990 kom der virkelig gang i en kvalitetsproduktion, godt ansporet af kendte vinproducenter fra Europa, der hurtigt fornemmede at klimaet her var noget helt særligt. Philippine de Rothschilds samarbejde med Concha y Toro der startede i 1987, er ét af mange eksempler. Concha y Toro gav 50 hektar af deres bedste vinmark til projektet, Philippine gav sit navn, sin prestige og stod for al marketing. Château Mouton Rothschilds daværende kældermester Patrick Léon lavede den første årgang og en stjerne, Almaviva, var født.
Chiles vinmarker har altid, via den fysiske barriere Andesbjergene, havet og ørkenen været beskyttet mod skadedyr. Den naturlige isolation gjorde, at Chile ikke blev ramt af phylloxeraepidemien, mange af de originale chilenske vinstokke er stadig ikke-podede. Maipo Valley har det perfekte terroir for Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Syrah. De nordvendte vinmarker, jordtypen og de kølige nætter, hvor kulden søger dalen fra bjergene samt den nærliggende Maipoflod gør, at druerne får den unikke kombination af både modenhed og friskhed.
Se oversigtsartikel om Chile