Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Årets vineri i Chile

Den chilenske vinindustris erhvervsorganisation, Wines of Chile, har kåret Viña Santa Rita til Årets Vineri 2016.

Under overrækkelsen fremhævede præsidenten for Wines of Chile, Mario Pablo Silva, Santa Ritas dedikerede indsats og passion som fortaler og ambassadør for chilensk vin, ikke kun på det chilenske marked, men også på den internationale vinscene. Santa Rita blev ligeledes rost for sit engagement i bæredygtig ledelse på alle miljømæssige, sociale og økonomiske niveauer.

“Santa Rita sigter imod at styrke landets image. Vi ønsker, at Chile bliver anerkendt på forskellige markeder i kraft af dets produktion af vine af høj kvalitet med deres helt egen identitet, som forbrugerne genkender og leder efter. Hver dag er vores mål at se flere mennesker – ikke kun i Chile, men i hele verden – have et glas chilensk vin stående på spisebordet”, var Andrés Lavados, direktør for Santa Ritas kommentar til prisen.

Santa Rita er én af Chiles ældste vinhuse, etableret i 1880.  I dag råder huset over mere end 2.500 hektar vinmarker fordelt på vindistrikterne Limarí, Casablanca, Leyda, Maipo, Colchagua, Apalta, Maule, Rapel og Curico.

Under Santa Rita sælges mærkerne: 120, Secret Reserve, Reserva, Medalla Real, Floresta, Pehuén, Triple C, Bougainville og Casa Real. Derudover omfatter Santa Rita Estates’ portfolio også mærkerne Santa Rita, Carmen, Terra Andina og Nativa. I Danmark er Santa Ritas vine velkendte efter de i mere end 25 år har været solgt og importeret af Amka.

Amka, der startede som en garagevirksomhed af ægteparret Karsten og Anne Marie Søndergård, i 1978, består i dag af mere end 20 selskaber, og er en af Nordeuropas største privatejede importører af vin, øl og spiritus med aktiviteter i Danmark, Grønland, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Island, Litauen, Letland, Estland, Polen, Portugal og Tyskland.