Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Dansk Vinskue 2016

For 14. årgang i træk vinder Skærsøgaard prisen som Danmarks bedste Boble-vin.

Foreningen af Danske Vinavleres årlige vinskue blev afholdt for 20. gang, lørdag den 18. juni 2016, hvor de danske vinavlere præsenterede 184 forskellige vine.

Inden skuet blev  alle vine bedømt af et dommerpanel bestående af 12 personer, alle med vin og vinsmagning som deres daglige profession. Overdommer Tim Vollerslev sagde efter bedømmelsen: ”I bedes lykønske medaljemodtagerne fra mig med en hilsen og udtrykke min oprigtige glæde over igen i år at opleve en flot konstant fremgang i kvalitetsniveauet i de danske vine”.

På vinskuet blev dommernes bedømmelser offentligtgjort og der blev uddelt i alt 24 medaljer fordelt på 15 bronzemedaljer, 8 sølvmedaljer og en enkelt guldmedalje. Guldmedaljen blev givet til en mousserende vin fra Skærsøgaard Vin.

Årets Vinbonde 2016 Sven Moesgaard Skærsøgaard
Årets Vinbonde 2016 blev Sven Moesgaard fra Skærsøgaard. Han måtte på podiet adskillige gange. Bl. a. for årets hvidvin og årets rødvin, og den store pris for guldmedaljevinen – den mousserende DON’s. Det er 14. årgang i træk, Skærsøgaard vinder prisen som Danmarks bedste Boble-vin.
Bedste vin 2016
Foto: Skærsøgaard

På vinskuet kunne det også konstateres at bredden af dansk vin er stor. Der produceres både hvidvine, rosevine, rødvine, mousserende vine, dessertvine og hedvine.

“Langt de fleste af vinene var meget velsmagende hvilket igen understreger at dansk vin har flyttet sig langt de senere år”, konstaterer Søren Rasmussen fra Foreningen af Danske Vinavlere (FDV), og han uddyber: “Selv en sommer som 2015, der med vinøjne var alt for kold og alt for våd, har resulteret i vine af høj kvalitet”, og tilføjer med et smil: “Den samlede konklusion er, at Dansk Vin er kommet for at blive.”

Læs også Erik Skovenborgs artikel om Sven Moesgaard og “Dansk vin for alvor”, bragt første i Vinbladet i 2007.