Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Nye vine fra Portugal i DK

Kristoffer Nilaus Tarp vendte i december hjem til Danmark efter knap tre år i Portugal, hvor hans kone var dansk ambassadør. Under opholdet i Portugal gik han på vinjagt og fandt nogle spændende vine, der ikke blev solgt på det danske marked. Det har været anledningen til, at han nu har etableret webshopen www.portugalore.store (galore betyder en herligt masse af noget). Det er dog også muligt at besøge den nye vinhandler på adressen på Frederiksberg, smage og handle direkte.

Kristoffer Nilaus Tarp

Kristoffer Nilaus Tarp fortæller: “Portugisisk vinproduktion har gennemgået lidt af en revolution igennem de sidste 10 år, men det lidt blakkede ry fra fortiden hænger stadig ved. Det betyder, at det ikke er nemt at finde god portugisisk vin i Danmark, selvom alle eksperter er enige om, at der nu produceres fremragende vin til meget rimelige priser. Jeg brugte alle mine weekender på at finde og besøge de bedste producenter indenfor vin, fiskekonserves, olivenolie og den lokale chilisauce, piri-piri. Det er ganske små producenter, der i al stilfærdighed høster den ene pris efter den anden i blindsmagninger og diverse gastronomi-konkurrencer. Og til priser der er en del under sammenlignelige sydeuropæiske alternativer.”

Nuno Morais Vaz og Ricardo Sarrazola fra Portugal Boutique Winery, som er én af de producenter Kristoffer Nilaus Tarp har valgt at importere til Danmark. Her ses makkerparret i vinmarkerne, i Ancas-området i regionen Bairrada, der producerer de fleste af Portugals relativt ukendte, men prisvindende mousserende vine.
Quinta das Marias var under Portugals diktatur en del af et kooperativ, der producerede konsumvin i store mængder. Gennem de sidste 15 år har schweizeren Peter Eckert satset på en kvalitetsproduktion af kun 60.000 flasker om året i samarbejde med den kendte ønolog Luís Lopes.

SMAGNING

Quinta das Marias Tonel Réserva 2021 Dão, Portugal

Dyb duft, honning, kvæde, nedfaldne æbler. Fyldig smag, rig, cremet, frisk, lang, rig eftersmag med kvæde og citrus. 91 | 175,00 Portugalore

Quinta das Marias Alfocheiro 2020 Dão, Portugal

Dyb duft, mørke kirsebær, blåbær, viol, fad og vinens frugt i perfekt harmoni. Meget tæt i frugten, stor frugt der dækker over garvesyre, fyldig med lang, rig, frik eftersmag med mørke bær. 93 | 175,00 Portugalore

Diamante Blanc de Blancs Brut Nature 2021 Beira Atlãntico, Portugal

Elegant, let nøddeagtig duft med hvide blomster. Meget elegant smag, frisk og samtidig let cremet forenet med en knastør eftersmag hvide blomster og let karamel.
91 | 170,00 Portugalore

Taboadellas vinificeringshal bygget i naturlige materialer og med luftgennemstrømning, der gør, at hallen hverken skal køles eller opvarmes. Taboadella er et flagskibsprojekt startet af Amorin-familien, der leverer kork til de fleste af verdens vine, og nu  producerer omkring 200.000 flasker om året her på Taboadella.
Taboadella 1255  Touriga Nacional 2020 Dão, Portugal

Tæt duft, meget ren, blåbær, mørke kirsebær, floral og mineralsk. Stor fylde, rig, frisk, mineralsk, markeret tannin dækket med moden frugt, lang, rig eftersmag, mineralsk med dyb, mørk, frisk frugt. 93 | 175,00 Portugalore

Taboadella 1255 Villae 2021 Dão, Portugal

Lukket, mineralsk duft med blåbær og kirsebær. Elegant, slank med middel fylde og middellang eftersmag, stadig for ung.  88 | 175,00 Portugalore