I slut 70’erne cyklede jeg fra Odense centrum og ud til det nybyggede universitet omgivet af store grønne områder. I dag er det ikke mere et sted på ”landet” . Byen er begyndt at hænge sammen og udfolde sine ambitioner med en ny letbane, et nyt supersygehus, og et nyt H.C. Andersen museum, tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma – intet mindre end 12.600 m2’s oplevelse – under og over jorden.
I slut 70’erne gik man heller ikke som studerende på restaurant med undtagelse af Cafe biografen på Brandts Klædefabrik hvor vinen var varm og elendig. H.J. Hansen var den klassiske vinhandler udfordret af et nyåbnet Bilka derude på ”landet”, hvor man pludselig kunne købe, også finere vine, langt billigere end i byens centrum. I dag er udvalget af restauranter, vinbarer og vinimportører mangfoldigt. Odense har taget verden til sig og det mærkes på aktiviteten og kreativiteten.
I september 2020 gik de to odenseanske madbloggere Mads Vindfeld Andersen og Martin Bundgaard Villumsen sammen om et nyt vinimport firma med navnet Vinifikant. Med hver deres madblog og mere end 100.000 følgere er deres egne udvalgte vine-til-maden blevet deres nye fælles projekt. Martin Bundgaard Villumsen har i 10 år haft sin madblog rigeligtsmør.dk – han er datalog og arbejder ved siden af som programmør. Mads Vindfeld Andersen er uddannet cand.merc. og har ud over madbloggen madsvin.com sit eget webbureau.
“Vi er generelt begejstrede for vine med masser af syre – der skal være friskhed til stede. Frugten er levende og legende, samtidig med at der et tydeligt aftryk af den jordbund, vinstokkene har stået i, i vores vine. Alt i alt skaber det den balance, som i vores øjne er altafgørende for en god vinoplevelse. Samtlige vine er lavet af vinbønder, som arbejder med respekt for naturen. Vi er ikke dogmatiske i forhold til certificeringer, men alle vores producenter arbejder uden brug af kemiske sprøjtemidler og har et stort fokus på bæredygtighed,” fortæller Martin Bundgaard Villumsen.
At starte ud midt i en corona-tid har gjort det svært for dem at stable fysiske arrangementer på benene, men smagninger, pop-up fredagsbar og winemakers dinner er noget de fremover vil inviterere til.
SMAGNING
Weingut Wörner Spätburgunder Rosé 2019 Badischer Landwein, Tyskland
Parfumeret duft, lidt “Kongen af Danmark”, lyse bær, samtidig frisk, citrusagtig. Frisk smag, god fylde, let cremet og frisk eftersmag med lyse bær og fin syre. 90 | 120,00 Vinifikant
Weingut Wörner Durbacker Kochberg Spätburgunder 2018 Baden, Tyskland
Lille duftmed lyse bær, let mandelagtig. Let cremet smag, god fylde og eftersmag med friske bær med markeret syre. 90 | 200,00 Vinifikant
Weingut Wagner Oberrotweil Spätburgunder 2018 Baden, Tyskland
Duft med lyse bær, frisk, let stikkesbær. Let cremet og samtidig frisk smag med lyse bær i eftersmag saftig med fin syre. 90 | 195,00 Vinifikant
Weingut Wagner Spätburgunder 2018 Baden, Tyskland
Aromatisk duft med lyse bær, let stikkelsbær. Let cremet og frisk smag, saftig og luftig med saftig eftersmag. 87 | 140,00 og 100,00 v/6fl Vinifikant
Wolfram Stempel MHT19 Riesling 2019 Landwein der Mosel, Tyskland
Flot duft, blomsteragtig, mineralsk, krydret med fint strejf af petroleum. Elegant smag, rank og præcis, god fylde, let cremet med tør, luftig, frugtagtig, mineralsk eftersmag.
92 | 280,00 Vinifikant
Wolfram Stempel WSK 18 Riesling 2018 Mosel, Tyskland
Blomsteragtig duft, mineralsk med honningmelon og fint strejf af petroleum. Fin sødmefuld smag, god fylde og fin sødmeagtig eftersmag, mineralsk med fin syre.
91 | 240,00 Vinifikant