Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Årets guldvindere

- Dansk Vinskue 2020

Ved Dansk Vinskue 2020 den 5. september blev de bedste danske vine, der tidligere på året var indsendt til smagning kåret. Her er det fra venstre årets guldvindere: En repræsentant for Allan Nørgaard, Kærhøgevin. Søren Søndergaard, Ørby Vingaard. Steen Werning Hansen, Werningwine. Thorbjørn Risgaard, Neder Kjærsholm Vingaard. En repræsentant for Sven Moesgaard Skærsøgaard Vingaard og Frantz Lundby, Andersen Winery.

Det er  Foreningen Dansk Vin der står bag det årlige vinskue, hvor der trods Corona var tilmeldt 275 vine fra 82 danske procenter. Dommerpanelet der bedømmer blindt havde med deres point givet guldmedaljer til 11 vine, sølvmedalje til 18 og bronzemedalje til 33 .

Vindervine i de enkelte kategorier blev:

Årets Vinmager (bedste vin på skuet)
Sven Moesgaard, Skærsøgaard Vin – “Æbleau”

Årets Vinbonde (bedste unge vin på skuet)
Steen Werning Hansen, Werningwine – ”Kristianshøj Rosé 2019”

Årets bedste ældre vin
Kurt Lundquist, Svenstrup Gods Vingaard – ”Luca Cuvee ”

Årets bedste frugtvin
Sven Moesgaard, Skærsøgaard Vin – “Æbleau”

Skærsøgaard var den første autoriserede vingård i Danmark, fra og med årgang 2001, der kun  omfattede bordvin. Siden er det blevet til en stor mousserende vinproduktion med et utal af medaljer både i Danmark og internationalt. Det kulminerede i 2018 med anerkendelsen af en egen appellation DONS, som er EU’s nordligste vindistrikt. Ved Dansk Vinskue 2020 blev Skærsøgaard præmieret i kategorierne ”Bedste vin”, ”Årets Vinmager”, ”Bedste Frugtvin” og  ”Årets bedste mousserende vin” for 18 år i træk.

Tag ud og smag selv

Lørdag den 19. september åbner mange danske vingårde op for besøg og rundvisning. En oversigt over åbne vingårde findes på foreningens hjemmeside https://vinavl.dk/dansk-vindag/. Bag arrangementet står  lokale vinbønder og Foreningen Dansk Vin, som har koordineret arrangement siden 2003. Foreningen Dansk Vin har siden 2018  omfattet både producenter af druevin og af frugtvin – erhvervsvinavlere såvel som hobbyvinavlere. I foråret 2019 blev foreningen yderligere udvidet med Mjød-bryggerne. Det er muligt at blive medlem af foreningen – også selv om man ikke dyrker vin, men blot er interesseret i dansk vin – til reduceret pris for resten af året. Det kan ske ved at gå ind på foreningens hjemmeside https://vinavl.dk og vælge ”Bliv medlem”.