Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Julegaveidé til vinkøberen: VIN 2021

Et fuldstændigt resumé af de faktiske forhold i vinens verden med udførlig information om, og vurdering af, mere end 6.000 forskellige vine og vinproducenter lige fra de store, respekterede vinlande til de mindre kendte, som fx Danmark. Hvor finder man en så omfattede mængde information samlet i lommeformat? De samme oplysninger kan givetvis findes på nettet, men der skal åbnes mange østers for at finde perlerne blandt utallige sider med bjerge af ligegyldigt vås blandet op med sjusket, eller direkte fejlagtig, information. Smag og behag kan diskuteres, men Hugh Johnson og hans kyndige panel af medforfattere borger for saglig kvalitet. Det gælder også afsnittet om danske vine, der er udvalgt og kommenteret af den erfarne danske vinekspert Thomas Ilkjær.

VIN 2021 er udgivet på Politikens Forlag, Vejl. pris: 150,00

Et af bogens mange fortrin er dens tips til hvilke vine, man kan nyde her og nu, og hvilke flasker man med fordel kan lade ligge på hylden. Afsnittet om hvilke 10 vine, du skal prøve i 2021, er for viderekomne, men alle vil kunne have glæde af afsnittet om mad og vin side 14-20. Sagligt og usnobbet giver bogen velargumenterede bud på valget af vin til maden. Heldigvis er der masser af forskellige muligheder, så ingen behøver at gå tørstig fra bordet.

Den lille vinbibel er en bog, du typisk vil tage ned fra hylden, finde hvad du skal bruge og sætte på plads igen efter få minutter. Hvordan var årgang 2018 i Rhône? En uprætentiøs Beaujolais-Villages passer godt til kalkun. Hvad skal man tro om Maranges-distriktet? Hurtige, troværdige svar på enkle spørgsmål, som slår internettets søgemaskiner med mange længder – og uden at trænge sig på med reklamer. Det er en inspirerende tanke, at Hugh Johnson har skrevet og omskrevet sin lille vinbibel 44 gange uden at tørsten og nysgerrigheden er gået fløjten. Og det altid læseværdige forord viser med hvilken hast vinens verden forandres. Hvem skulle have troet, at vi skulle til at diskutere røgs indvirkning på vin? For ikke at tale om ”elefanten i rummet”: klimaforandringerne. Storheden af verdens vine afgøres af marginaler, og marginaler betyder at resultatet ikke er forudsigeligt men skrøbeligt. Og så er det godt at have VIN 2021 i lommen til hjælp!