Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Årets julevine 2023

Her i starten af december plejer vi at have fundet frem til årets julevin, men i år er situationen anderledes. For det første gør alle de omtalte fire rødvine glimrende fyldest i glasset som ledsager til julemiddagen. For det andet er der god sammenhæng mellem pris og kvalitet: for hver tak opad i prisen kommer der flere oktan i tanken. Det betyder at valget i år står mellem pris: hvor meget vil du ofre på julevinen? og dit ambitionsniveau: skal det være en flaske fra julevinenes Superliga? Uanset hvilken vin, du vælger, får du en 5-stjernet testvinder i glasset.

MontGras De-Vine Reserva Carmenere 2022, Valle Central, Chile

Bordeauxrød. Skøn duft af hindbær og solbær med et strejf af tobak. Den saftige smag af rød bærfrugt har god længde og smagsfylde, en frisk syre og runde, modne tanniner. En frisk, ung vin i glasset der ikke viger tilbage for and eller flæskesteg på tallerkenen. (13,5 %).
******

69,00 kr.
Tilbudspris:
1 fl. for 39,00 kr.

 

Villa Borghetti Valpolicella Ripasso Superiore 2021, Veneto, Italien

Rubinrød med lys kant. Delikat duft af sorte kirsebær med toner af svesker. Krydret, fyldig smag af fuldmoden rød bærfrugt med god dybde, en harmonisk tanninfinale og lang eftersmag. Vellykket Ripasso der lever fuldt op til vintypens ry som velegnet julevin. (13,5 %).
******

Fast lavpris for 1 fl.:
75,00 kr.

 

Amarone Della Valpolicella 2020 Cantina Valpaltena, Veneto, Italien

Rubinrød med orange kant. Indbydende duft af kirsebær i maraschino-lage med toner af figen og mørk chokolade. Blød, fyldig smag af sorte kirsebær og svesker med flot smagsfylde, god længde og en velskabt afslutning med balancerende syre og glatte tanniner. (15,0%).
******

149,00 kr.
Tilbudspris hele december:
1 fl. for 129,00 kr.

 

Olivier & Lafont Châteauneuf Du Pape 2020, Frankrig

Mørkrød med lys kant. Lokkende duft af rød og sort bærfrugt med julekagekrydderier og chokolade. I munden saftig, sort bærfrugt med insisterende smagsfylde i perfekt balance med en oplivende mineralitet, kompleks eftersmag og en rank tanninstruktur. Meget vellavet, ung Châteauneuf med et stort potentiale. (15,0 %).
******

229,95 kr.
Tilbudspris:
1 fl. for 169,95 kr.