Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Søren Franks Bourgogne

”Søren Franks Bourgogne” er udgivet af Grønningen 1. er på 400 sider og koster 499,95.

Søren Frank har begået en vellykket introduktion og guide til det komplicerede og fascinerende Bourgogne-distrikt, hvis succes med skyhøje priser aldrig i historien har været større.

Det er ganske imponerende hans 11. bogudgivelse og en ny version af ”Vinene fra Bourgogne”, der udkom i 2008. Den nye udgivelse har fået titlen ”Søren Franks Bourgogne” – en velvalgt og dækkende titel, da der er, fristes man til at sige, tale om en befriende begrænsning af emnet, defineret af forfatteren.

123 udvalgte

I bogen er der en præsentation af 123 producenter, og det er som Søren Frank selv skriver, selvfølgelig meget langt fra de 3.500 producenter, der laver vin i Bourgogne. Men hvem er så med og hvorfor? Søren Frank kommer selv med begrundelsen: ”Jeg har valgt at fokusere på de bedste, dem, jeg drikker selv, og et udvalg af dem, som er mest tilgængelige på det danske marked”. Tilgængeligheden på det danske marked synliggøres på praktisk vis med en liste sidst i bogen over de importører, der forhandler de omtalte producenter.

Om ideen bag den nye udgivelse fortæller Søren Frank, at den er ”tænkt som en håndbog, der skal hjælpe læseren gennem Bourgognes sammensurium af små marker, appellationer og producenter.” Og han fortsætter: ”Bogen er primært baseret på en lang række interviews og smagninger med distriktets vinproducenter foretaget såvel i Bourgogne som herhjemme”.

Vi kommer rundt om alle aspekter af regionens vinfortælling: historien, arbejdet i marken, vinifikationen, druetyperne, Bourgognes stil, hvornår Bourgogne skal drikkes m.v. og i kapitlet ”Årgangene – betyder næsten alt”, er årgangene fra 1988 til 2022 omtalt, derudover 1985, 1978, 1971, 1969 og 1964.

Gastronomien får også sit eget lille fine kapitel: ostene, kyllingen fra Bresse, den fedtmarmorerede Charolais, vinbjergsneglene og de klassiske retter som Boeuf Bourguignon og Coq au vin. Gastronomien er med fordi ”vin og mad hænger sammen”, men også, som Søren Frank fortæller, fordi han har erfaret at mange læsere tager hans bøger med når de besøger Bourgogne. Og med det kan vi kun ønske god tur i det burgundiske, i Søren Franks fodspor.