Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Mr. Chablis på Domaine d’Henri

Chablis’ mest ikoniske figur, Michel Laroche, startede sin vinkarriere som søn af en lille vinbonde. Mesterlæren hjemme hos faren blev suppleret med to års studier på vinuniversitetet i Dijon. Som 21-årig vendte den entreprenante Michel hjem til Chablis og udviklingen tog fart. Parcel efter parcel blev opkøbt indtil hans Domaine Laroche omfattede mere end 100 hektar. Undervejs begyndte han også at arbejde med vinturisme i Chablis. Etablerede et hotel og en vinbar, og grundlagde Union des Grands Crus de Chablis i 2000 for med en fælles organisation, at fremme salget af vinene rundt om i verden. Hans egen ekspansion fortsatte også udenfor Chablis med købet af La Chevaliere i Sydfrankrig, L’Avenir i Sydafrika og Vino Punto Alto i Chile.

I 2010 satte han så punktum for et hæsblæsende liv på tværs af kloden. Domaine Laroche blev fusioneret med vinhuset JeanJean og den nye konstruktion fik navnet Advini Wine Group, der i dag er blandt Frankrigs største vinudbydere. Michel Laroche har en bestyrelsespost i Advini, er aktionær, men derudover ikke involveret i driften. Ved sammenlægningen af Domaine Laroche og JeanJean beholdt han forældrenes vingård i Chablis, som han havde arvet. De 8 hektar, der nu er blevet til 22, skulle være hans nye familieprojekt og fik navnet Le Domaine d’Henri – opkaldt efter hans far. Første årgang med vine fra det ”nye” domæne var 2012.

Michel Laroche med sin datter Margaux på Le Domaine l’Henri hvor hun er ansvarlig for salg og marketing.

Le Domaine d’Henri’s vine er i dag af høj kvalitet med en delikat renhed, mineralitet, struktur og balance samt terroir-udtryk som fælles karaktertræk i deres sortiment. Alle vine er lavet på et batch af aktiv, naturlig gær produceret af håndplukkede druer, pied de cuve og naturlig fermentering der klargøres før selve høsten går i gang. Lagring sker både i ege-fade og ståltanke samt for Fourchaume ”Heritage” også i amfora. Vinene undergår kun sparsom og forsigtig filtrering og er alle med skruelåg, ud fra den overbevisning, at det er den nuværende bedste tekniske løsning for at kunne lagre vinene i mange år og samtidig bevare friskhed og mineralitet.

SMAGNING

Le Domaine d’Henri Fourchaume Chablis Premier Cru 2017

Stor, rig duft, eksotisk med fersken, citron, bitter lemon, flintesten, utrolig kompleks. Meget ren, elegant, fyldig, olieret midt i munden og lang, lang, rig eftersmag, olieret og mineralsk.
95 | 260,00  Sigurd Müller

Le Domaine d’Henri Les Allées du Vignoble Petit Chablis 2019

Moden duft, let røget, fersken og grønt æble. Frisk smag, cremet med ren, frugtagtig eftersmag med fin syre.
88 | 135,00  Sigurd Müller

Le Domaine d’Henri Fourchaume Terroir 2019 Chablis Premier Cru

Spændende duft, æble, henfalden frugt, citrus, røget tone, flintesten, krudt, stor energi. Stor, rig, fyldig smag, cremet, udfylder hele mundhulen og afslutter med meget markeret syreattak i eftersmagen.
94 |

Le Domaine d’Henri Les Allées du Vignoble 2019 Chablis

Moden frugt, let røget, fersken, æble, citrus, fin mineralsk tone. Frisk smag, cremet med ren, frugtagtig eftersmag, med fin syre.
91 | 160,00  Sigurd Müller

Le Domaine d’Henri Troesmes 2018 Chablis Premier Cru

Spændende duft, ulmer, østers, eksotisk og samtidig med en stor dybde. Luftig og rig smag, rig, luftig, kalkholdig eftersmag med moden frugt.
94 | 230,00  Sigurd Müller

Le Domaine d’Henri Saint Pierre 2018 Chablis

Ren duft, mineralsk med æble, fersken og citrus. Frisk smag, mineralsk, fin syre, kalkholdig, tør eftersmag.
92 | 185,00 Sigurd Müller

Le Domaine d’Henri L´Homme Mort Veilles Vignes 2017 Chablis Premier Cru

Meget rig duft, honning, eksotisk frugt, røget med hav og flintesten. Rig smag, moden, olieret, lang, olieret eftersmag med flot syre. 94 | 310,00 Sigurd Müller

På artiklens indledningbilled sidder Michel og Margaux Laroche i en Citroen 2CV  i vinmarken Maligny. Den sort-hvide iscenesættelse er inspireret af det gammelt foto her, som Michel tog af sine forældre, Henri og Madelein, i 1967. Indledningsbilledet er taget af Denis Ledé og brugt i bogen “Chablisien”, om vinbønderne i Chablis, udgivet af Michel Laroches kone, Gwénaël Amouret Laroche, i 2018.