Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Montecarrubo i 2017

I 2003 spiste Peter og Susie Vinding-Diers frokost sammen med Giuseppe San Giuliano på hans gamle familieejendom ved Villasmundo. Året efter begyndte de at lave vin sammen og Giuseppe, der som sicilianer var meget lokalkendt, tog Peter med rundt på øen i nærheden af Syrakus og Noto for at se på marker, der var velegnet til vindyrkning og vinmarker, der var interessante. Da Susie, Peters kone og Peter stod på en gammel, udbrændt vulkan med udsigt over det ioniske hav, på den stenede jord, som skrånede ned mod havet i det fjerne, følte de den store magnetisme som strømmede ud af jorden her. Stedet, med et helt unikt terroir kom til at hedde Montecarrubo – Johannesbrødtræet – og valget af druesort kom til at hedde Syrah.

Giuseppe San Giuliano døde for nogle måneder siden, men Montecarrubo lever mere end nogensinde. Vinene herfra er et familieforetagende med Peter som mesteren, hans søn Anders som den højre hånd, der slider i marken og hans kone Susie der, som den vise kone, gennem et langt liv har interesseret sig for ordet velsmag – i køkkenet, i urtehaven, i vinen.

Peter blander, uge efter uge de forskellige vine i kælderen, de fleste fade med druen Syrah der kommer fra området omkring Noto og Peters egne vinmarker: Vignolo og Vigna Grande. Han taler nødigt om druesammensætningen, ikke fordi den er hemmelig, men fordi vinene er et resultat af meget mere, af de forskellige vinmarker, af alle de forskellige fade i kælderen og af fornemmelsen, sammenstikket, uge efter uge, indtil vinen endelig kommer på flaske.

Peter Vinding-Diers skriver selv om årgang 2017 til Vinbladet:

”Året som sådan var varmt med lidt regn og lange perioder med ekstremt varmt vejr. Små bær og mange tørre klaser der blev sorteret fra. Anders, min søn syntes at der ikke var nok blade på stokkene, det har vi gjort bedre i år. Men til trods for alle problemer fik vi lavet rene og klare vine og vi var heldige nok til at kunne ‘parre’ vinene med de rigtige tønder. De gærede allesammen ud og de fleste af dem ligger med cirka 1,45 gram restsukker, hvilket er knastørt. Til trods for dette, har de allesammen dejlige modne tanniner som giver vinene en sødme og lang eftersmag. Som sædvanligt tog Susie notater til hver tønde jeg smagte i ugens løb, og til sidst stod det endelige blandingsbillede klart og vinene fandt så at sige sig selv. Det har været dejligt at gå blandt tønderne og ‘klappe de bedste når vi passerede dem. For os er 2017 et skridt fremad mod lettere og mere  elegante vine med stor harmoni”.

SMAGNING

Den nye årgang 2017 kan fra oktober købes hos H.J. Hansen og alle Vinspecialisten-forretninger.

Il Piccolo 2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Frisk duft med hindbær og kirsebær. Elegant, frisk smag, rank og luftig med frisk, frugtagtig eftersmag med fin syre. Lettere i stilen end Rudolf, skal ligge nogle år.
89 |200,00 H.J. Hansen 

Rudolf 2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Floral duft, modne friske røde kirsebær, let marcipan. Fyldig smag med moden tannin og moden frugtagtig eftersmag. Virker, med sin bløde garvesyre, helt drikkemoden.
90 | 335,00 H.J. Hansen

Cuvée Special  2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Moden duft, kirsebær, solbær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Cremet smag, silkeblød, fyldig med moden tannin og lang, rig eftersmag med chokolade og moden frugt.
90 | 275,00 H.J. Hansen

Il Carrubo 2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Elegant duft, meget ren, modne, røde bær, fine nuancer fra fad. Stor fylde forenet med elegance, markeret tannin dækket af moden frugt og lang, rig eftersmag, frugtagtig og ren.
93 | 350,00 H.J. Hansen

Familien Vinding-Diers på et sjældent, samlet besøg i København. Bagerst fra venstre, sønnerne Hans og Anders, med Susie og Peter i forgrunden.
Cuvée Suzanne 2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Stor, floral duft, modne kirsebær, kirsebærsten, viol, fine nuancer fra fad. Meget rig smag med stor moden frisk frugt, der dækker over tanninerne, lang eftersmag, tør og alligevel med en herlig frugtsødme.
94 | 450,00 H.J. Hansen

Vignolo 2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Stor, kompleks duft, stribet, røget flæsk, blåbær, solbær, violer, kaffe, røget med fine nuancer fra fad. Stor, nærmest eksplosiv fylde, lethed og tyngde på samme tid, rank, moden, markeret tannin, og lang rig, og luftig eftersmag med moden frugt.
95 | 650,00 H.J. Hansen

Vigna Grande 2017 Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Kompleks duft, ulmende, basagtig mættet med mørk, frisk frugt. Røget med røget bacon, mineralsk med meget fine toner fra fad der er helt integreret i vinen.  Meget rig smag, utrolig lækker sødme forenet med tørhed, blide, markerede tanniner og lang eftersmag, dyb, mineralsk mættet med modne bær. Vigna Vignolo er den feminine og Vigna Grande den maskuline, to meget forskellige vine og alligevel med Peter Vinding-Diers’ genkendelige streg.
96 | H.J. Hansen