Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Kunsten at parre en sherry

Den 7. september fandt den årlige nationale konkurrence IX Copa Jerez sted i Gastronomisk Innovations lokale i centrum af København. Tre hold dystede om førstepladsen i udtagelseskonkurrencen til den internationale IX COPA JEREZ, der afholdes i Jerez de la Frontera den 8. og 9. november.

De 3 hold, bestående af en chef og en sommelier fra nogle af de bedste restauranter i Danmark, præsenterede 3 retter, hver af dem sammensat med en Sherrytype. Fra Restaurant Frederiksminde i Præstø var det André Skjødt Andersen (chef) og Patrick Jensen (sommelier). Fra Restaurant Molskroen i Ebeltoft var det Steffen Villadsen (chef) og Dennis Block ( sommelier). Fra Connection by Alan Bates i København var det Alan Bates (chef) og Peter Pepke (sommelier). Vinderholdet med bedste match blev Connection by Alan Bates med Alan Bates og Esmée med Peter Pepke, der nu skal dyste mod hold fra andre lande i Jerez de la Frontera i november. De tre retter med ledsagende matchende sherry var:

 

  • Kammusling med østersemulsion, citrus, æble og mandelcreme
    La Panesa Fino fra Bodegas Emilio Hidalgo
  • Due med brombær, rødbeder, løvstikke og svampe
    Oloroso VORS fra Bodegas Tradición
  • Chokolade, vanilje og dadel
    La Bota de Pedro Ximénez Jerez 76 fra Equipo Navazos
Vinderteamet Alan Bates (chef) og Peter Pepke (sommelier)

I dommerpanelet sad Catherine Fogel, Maître Fromagier,  sommelier Simon Juhl Olesen fra Møntergade, Morten Wulf, Frederiksberg Vinhandel, Jonathan Bertsen, The Sammuel (sidste vinder af den International Copa Jerez), og Rasmus Leck Fisher, Gastronomisk Innovation.

Sidste gang den Internationale Copa Jerez blev overholdt, i 2019, blev Danmark repræsenteret af sommelier Jonathan K. Berntsen og Chef Martin G. Sørensen fra Restaurant CLOU som vandt den VIII COPA JEREZ, og første præmier for bedste chef og bedste dessert.

Bag COPA JEREZ står Consejo Regulador de las DD.OO Jerez-Xérès-Sherry y Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda og Eksport Organisation Fedejerez i samarbejde med den Spanske Ambassades Handelsafdeling i de forskellige lande.