Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Den bedste gin jeg har smagt

I 2018 lavede jeg en ginsmagning for Vinbladet af 50 danske ginner, dengang overraskende mange, og allerede undervejs i smagningen dukkede flere nye op. Det var et lige så overraskende højt niveau virkelig mange befandt sig på, og det var samtidig karakteristisk at det varierede udtryk inspirerede til at bruge gin i nye sammenhænge, ikke mindst madsammenhænge som afløser for den danske frokostsnaps der vist var hægtet af udviklingen og gået hen og blevet lidt småforglemt. I dag her bare tre år senere findes der mange hundrede danske ginner.

Med stor opfindsomhed bruges svimlende mængder af forskellige botanicals, nogle karakteristisk med superlokalt tilhør, andre flyves ind fra den anden ende af verden, nogle laves på et væld af blomster, eksotiske krydderier, der bruges alt fra hamp, hindbærblade og havtorn til agern, friskfangede myrer ogsåvidere – overvældende, fantasifuldt og ret sjovt.

Men efter denne mangfoldighedsoverflod kan man alligevel på et tidspunkt blive ramt af en længsel efter en rigtig gin! En gin som kun smager af gin og ikke andet end gin, ikke blomsterranker, ikke kardemomme eller agurk: Bare gin. Altså enebær! Og kun enebær. Som jo har en skøn og forfriskende smag.
En eksotisk tanke i dag, så bundnaiv.

Sådan en gin har Henrik Elsner nu lavet!
Efter stædigt at have udforsket og destilleret sig ind i hjertet af sin temmelig spøjse kombination enebær-koriander-gulerod med sin berømte og spektakulære stribe af røde, gule og grønne ELG-ginner, plus de ginfarvede krystalklare naturligvis – er hans nyeste gin et destillat af selve ginnens væsen.

På kun enebær og ikke andet.
Ligetil, enkelt og logisk.
ELG Mono Botanical hedder den.
Det er sådan, lige præcis sådan, gin skal smage.
Det er den bedste gin jeg har smagt.
WoW!