Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Bedste blindsmagere i 2022

Søndag den 22. maj var det niende gang Det Åbne Danmarksmesterskab i blindsmagning blev afgjort. 54 tremands-hold deltog. 15 hold var direkte kvalificerede fra sidste års finale og resten havde kvalificeret sig via af semifinalerne i Aalborg, Odense, Aarhus og København. I hovedrunden blev 12 vine blindmagt(se listen forneden). Derefter fulgte en finale mellem de tre bedste hold hvor tre nye vine skulle gættes.

Vinderholdet Ali Amidi, Janice Wang og Domen Prešern

Holdet ”The Three Muscadets” bestående af Ali Amidi, Janice Wang og Domen Prešern blev årets danmarksmestre. Det var første gang ”The Three Muscadets” deltog, men de havde allerede gjort opmærksom på sig selv med en topplacering i Aalborg-semifinalen med den højeste score i alle semifinalerne.

Vinderholdets deltagere kender hinanden fra Aarhus Universitet, hvor de blandt andet forsker i hvordan man smager og husker fødevarer (herunder særligt vin) og de har alle erfaringer med at undervise i vin og vinsmagning. To af deltagerne har WSET Diploma og en er førsteårsstuderende på Master of Wine-instituttet.

Efter eget udsagn havde de selv en god fornemmelse konkurrencen igennem: ”Vi var relativt sikre på fx Chardonnay fra USA, Cote Rotie, Gewurztraminer og venstrebreds-Bordeaux. Ved hver vin bruger vi præcis 3 minutter til at smage individuelt i stilhed. Dernæst kommer vi hver med et umiddelbart bud, og så bruger vi 4-5 minutter på at diskutere og præcisere. Som gruppe har vi trænet ret intensivt siden januar. Udover at smage på en hel masse vine, har vi også trænet gruppedynamikker. Vi har formegentligt trænet som hold 1-2 gange om ugen, og meget mere intensivt individuelt”.

Som sidste år var Tivoli/NIMB hovedsponsor, og finalen foregik derfor i den flotte Axelborgsal i København. Det Åbne Danmarksmesterskab vender tilbage i 2023 og datoerne for semifinalerne annonceres på www.dmblindsmagning.dk

Der var ved blindsmagningen point at få for land, region, distrikt, druesort(er), årgang, producent og evt. typebetegnelse, og før finalen skilte blot fire point holdene. I finalen blev der skænket CHATEAUNEUF-DU-PAPE BLANC 2017, DOMAINE DU VIEUX-TELEGRAPHE BAROSSA VALLEY SHIRAZ RWT BIN 798 2018, PENFOLDS og VINTAGE PORT 2019, NIEPOORT. Penfolds-vinen havde ingen af holdene styr på, mens det gik meget bedre med de to øvrige vine.

Afgørende blev det, at vinderholdet korrekt identificerede den første vin som en Chateauneuf-du-Pape. Andenpladsen gik til “Spanish Connections” bestående af Jonas Tofterup, Hans Werge og Thomas Rydberg. Det var fjerde gang holdet var i finalen – og fjerde gang de måtte tage til takke med 2. pladsen!

“Vinea”-holdet med Erik Gadsbøll, David Andreasen og Daniel Gamborg førte inden finalen, men måtte tage til takke med tredjepladsen. “The Three Muscadets” kan nu se frem imod at deltage ved VM arrangeret af det franske vinmagasin La Revue du Vin de France. Det er planlagt til afholdelse i Champagne den 8. oktober.

De tre vine der afgjorde finalen

De 12 smagte vine i indledningsrunden

 1. Cuvée Prestige Edizione 44 Extra Brut NV, Ca’del Bosco, Franciacorta. Italien

 2. Chardonnay 2018, Ramey Wine Cellars, Russian River Valley, Californien. USA

 3. Ribolla gialla 2018, Damijan, Venezia Giulia. Italien

 4. Morgon Corcelette Cailloux 2020, Daniel Bouland, Bourgogne. Frankrig

 5. Cote Rotie La Giroflarie 2018, Patrick Jasmin, Rhône. Frankrig

 6. Argentino 2019, Catena Zapata, Mendoza. Argentina

 7. Nana 2018, Bodega Attis, Rias Baixas. Spanien

 8. Gewurztraminer Classic 2018, Hugel, Alsace. Frankrig

 9. Chianti Classsico Riserva 2018, Castello di Monsanto, Toscana. Italien

 10. Château Langoa-Barton 2005, Saint-Julien, Bordeaux. Frankrig

 11. She’s Electric 2021, Thistledown Wines, McLaren Vale. Australien

 12. Recioto della Valpolicella 2019, Brigaldara, Veneto. Italien

Indledningsfotoet viser de tre vinderhold Nr. 1: Domen Prešern, Janice Wang og Ali Amidi. Nr. 2: Jonas Tofterup, Hans Werge og Thomas Rydberg. Nr. 3: Erik Gadsbøll, David Andreasen og Daniel Gamborg. De er flankeret af de to arrangører Thomas Ilkjær (tv) og René Langdahl Jørgensen (th).

Fotos: Flemming Gernyx