Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Ydmyghed og lidenskab

 – to ord, der dirrer i luften efter et besøg hos ægteparret Stefano Granata og Paola De Fusco

Al deres energi, tid og økonomi, 20 års hårdt arbejde møder nu én i kældrene og på flaske. Eventyret startede i 1999. To akademikere, Stefano Granata som ingeniør, og Paola De Fusco, som jurist skiftede løbebane, rejste rundt i vinmarkerne i Bolgheri, lod sig inspirere. De havde allerede en stor ballast, Paolas familie havde lavet vin siden år 1900, men ikke vin i den samme klasse som “I Luoghi” beliggende i Castagneto Carducci, i det smalle kystbælte mellem havet mod vest og bakkerne mod øst.

Paola blev kvinden i marken. Efter at have forladt det juridiske fakultet tilmeldte hun sig fakultetet for Agronomi i Pisa. Det første hun gjorde var at replantere de to vinmarker med franske druesorter i stedet for den oprindelige Sangiovese. 7.900 vinplanter per hektar. Stefano blev kældermesteren, der eksperimenterede og indkøbte de dyreste gæringstanke i stål og træ. Men… man fornemmer, der er overlap, de to hjælper hinanden fysisk og på det intellektuelle plan.

Stefano Granata fortæller om deres livsværk i ord og vin

Druerne bliver plukket med håndkraft i små plastikkasser, transporttiden fra mark til kælder er minimal. Vinene gennemgår efter gæringen en lang skindkontakt og ligger 14 til 20 måneder på fad. Vingården på kun 3,1 hektar er i dag biodynamisk. Vinen bliver stadig lavet i den gamle kælder, men om kort tid står en ny kælder klar, hvor al transport af vin foregår ved hjælp af tyngdekraft.

I Luoghi er i kvalitet helt oppe blandt de store, kendte vinproducenter i Bolgheri, men til den halve pris. Fuorisolco lavet på 100% Cabernet Franc og Sassosolo lavet på 100% Cabernet Sauvignon bliver  der kun lavet 300 flasker af, et fad per vin. Ægteparrets mål er, med tid, at nå op på lidt over 5 hektar. De skal nok nå det, fordi de er lidenskabelige og ydmyge.

Stefano Granata og Paola De Fuscos fire forskellige vine: Podere Ritorti, Campo al Fico, Fuorisolco og Sassosolo

Smagning af Podere Ritorti, Campo al Fico, Fuorisolco og Sassosolo

Podere Ritorti  gærer i åbne trætanke, som i Bourgogne og i små ståltanke, 12-15 forskellige cuvéer. Den malolaktiske gæring foregår i tankene. Vinen ligger omkring 14–18 måneder på fad, omstikkes 3 gange og filtreres ikke før den kommer på flaske. Produktionen er på 10.000 flasker. Druesammensætningen 80% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 3% Merlot og 2% Syrah. Campo al Fico  er en enkeltmarksvin lavet på 80% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc. Vinen ligger 24 måneder på fad. Produktionen er på 3.000 flasker. Fuorisolco og Sassosolo er to mikro cuvéer Stefano og Paola startede med at lave i 2007.

Podere Ritorti 2016, I Loughi, Bolgheri DOC Superiore

Flot duft, solbær, modne kirsebær, frisk mintet tone, fine nuancer fra fad. Rank struktur, elegant, fyldig, moden, markeret tannin og elegant, lang eftersmag med modne frisk bær.
92 | Kommer – årgang 2015 nu til 295,00 H.J. Hansen Vin

Campo al Fico 2016, I Luoghi, Bolgheri DOC Superiore

Meget elegant duft med modne solbær og kirsebær med smukke nuancer fra fad dækket af moden, frisk frugt. Smuk struktur, stor fylde, rig, præcis, meget lang, rig eftersmag med modne solbær og kirsebær.
93 | Kommer  H.J. Hansen Vin

Campo al Fico 2015, I Luoghi,  Bolgheri DOC Superiore

Elegant duft, solbær, kirsebær, viol, fine nuancer fra fad. Rank struktur, frugt fyldt med vin, energi, meget ren med ren eftersmag med frisk frugt og smuk syre.
93 | 540,00 H.J. Hansen Vin

Campo al Fico 2013, I Luoghi, Bolgheri DOC Superiore

Moden, udviklet duft, blomme, solbær, kirsebær. Igen meget elegant, frisk med moden tannin og lang, frisk eftersmag med ren frugt og pragtfuld syre. 92 | ikke i DK

Campo al Fico 2009, I Luoghi,  Bolgheri DOC Superiore

Udviklet duft, smuk, blomme, svedsker, tobak, karamel, orangeskal. Fyldig smag, pragtfuld sødme der kommer til vinen, fyldig, luftig med lang eftersmag med bærsødme sammen med flot syre. 92 | ikke i DK

Campo al Fico 2008, I Luoghi, Bolgheri DOC Superiore

Kompleks duft, tobak, lakrids, orangeskal, ganske let oxydation, skal drikkes nu. Velouragtig smag, fin sødme sammen med syre, middellang eftersmag. 89 | ikke i DK

Fuorisolco 2015, I Luoghi, Toscana IGT

Stor, rig duft, mintet med modne, friske kirsebær, viol, smukke, markerede toner fra fad. Rig smag, rank, markeret, tannin og lang, lang rig eftersmag med moden frisk duft med kirsebær, viol og flotte nuancer fra fad (100% Carbernet Franc).
94 | 795,00 H.J. Hansen Vin

Sassosolo 2015, I Luoghi ,Toscana IGT

Smuk duft, modne solbær, meget ren med fine nuancer fra fad. Fyldig smag, moden tannin, saftig og rank med middel til lang eftersmag (100% Cabernet Sauvignon).
92 | 795,00 H.J. Hansen Vin