Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Verdens dyreste terroir

- hvordan ser det ud?

Det kan du nu se og opleve med blot et par klik, hjemme hos dig selv, på tastaturet. Fra i dag, den 22. januar 2018, er det muligt at tage en virtuel tur til Tysklands mest berømte vinmarker. Blandt dem den navnkundige, Weingut Egon Müllers VDP.Grosselage ® Scharzhofberg i Wiltingen, Saar. Ved den årlige vinauktion i Mosel, i 2015, opnåede Egon Müllers vin herfra: Scharzhofberg Riesling Trockenbeerenauslese en pris på 109.245,00 kr (14.566 euro) pr. flaske.
Det er sammenslutningen af de bedste vinproducenter i Tyskland – Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter (VDP) der står bag det nye digitale initiativ.
 
VDP.Vineyard.Online, som siden hedder er foreløbig det mest omfattende online vingårdskompendium i verden. Den omfatter et interaktivt kort over alle VDP.GROSSE LAGEN® og VDP.ERSTE LAGEN® og vinmarker, regioner, landsbyer og producenter kan findes enten gennem søgefunktionen eller direkte på kortet. De, der søger mere detaljerede oplysninger klikker på kortet for at hente et informationsvindue med billeder. Der er også en oversigtsliste over de 195 vingårde, der som VDP-medlemmer er med i projektet.
I alt er 771 vingårdssteder blevet beskrevet og digitaliseret – 428 VDP.GROSSE LAGEN®, 324 VDP.ERSTE LAGEN® og 19 vinmarker til VDP.ORTSWEIN® (Rheinhessen) og når alt er online, vil der være ca. 2.800 fotos til visning.
Ti mennesker har ifølge VDPs Hilke Nagel arbejdet med projektet siden 2014, og arbejdet fortsætter, blandt andet med en fuldt tilgængelig engelsk udgave.
Se den selv på: www.vineyard-online.info