Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Sydafrikansk unika til DK

Cape Winemakers Guild (CWG) er en eksklusiv sammenslutning af 47 sydafrikanske vinmagere. Hvert år udfordrer de hinanden ved den årlige Nedbank Cape Winemakers Guild Auction, der altid finder sted den første lørdag i oktober. I år var det 32. gang. Man kan kun blive medlem af CWG på opfordring og de vine der udbydes på auktionen er unika, lavet i små mængder, kun med det formål at blive solgt på auktionen.

Kanonkop CWG Paul Sauer 2013 gik til det højeste hammerslag, og oven i købet til den højeste pris i foreningens historie: 1.088 kr per flaske. Den danske importør, Erik Ahlmann fra Tedeum Vin købte 48 flasker af denne rekordvin. Med på hans købsliste kom også en anden af de mest efterspurgte vine: Beyerskloof Traildust Pinotage 2014 til 894 kr per flaske.

Jordan Chardonnay Auction Selection 2015 blev den dyreste hvide vin solgt for 763 kr.

erik-ahlmann-of-denmark-faerdig
CWG auktionen på Spier lørdag den 1. oktober. Her er det den danske importør Erik Ahlmann, der byder. Han købte blandt andet 2014 Beyerskloof Traildust Pinotage og auktionens rekordvin, Kanonkop CWG Paul Sauer 2013, der vil være til salg i Danmark om seks uger.

Auktionen foregik under ledelse af Henré Hablutzel fra Hofmeyr Mills Auctioneers. 152 købere var mødt op, herunder 27 udlændinge. Der blev solgt i alt 2.428 kasser (6 x 750ml) til en gennemsnitspris per flaske på 463 kr.

Af de 52 vine udbudt til salg var der 34 røde, 15 hvide, 3 Méthode Cap Classique (mousserende), en portvin og en pot still brandy. 84% af vinene gik til hjemmemarkedet , de resterende til indkøbere fra England, Hong Kong, Danmark, Luxembourg, Belgien, Tyskland, Holland, Frankrig, Dubai, Brasilien og USA.

For mere information se www.capewinemakersguild.com