Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Glas med plads til næsen

Kender vi det ikke alle. Næsen er pludselig i vejen når vi vil dufte os til det første indtryk af den vin vi har i glasset. Det havde den franske vinentusiast, Emmanuel Roux, prøvet mange gange og selvom han hverken var glasproducent eller designer, realiserede han i 2013 sin drøm om et et helt nyt smageglas, hvor man kan få næsen tættere på overfladen end i et traditionelt glas, og dermed opnå flere duftnuancer.

Et helt nyt smageglas med tud. Mundblæst og håndformet af de toscanske glaspustere på glasværket Colle Vilca i Siena. Inden Emmanuel Roux fik det sat i produktion blev det testet af professionelle i restaurantbranchen, blandt andet som her “L’Atelier des Sommeliers” i Paris.

Emmanuel Roux er elektronikingeniør med en P.D i 3D ultrasound design, komponist og musiker. Som et led i sin uddannelse boede han 2 år i Firenze, hvor han mødte glaspusterne fra Colle Vilca i Siena. Deres arbejdsprocesser og glassets muligheder fascinerede ham og han begyndte at eksperimenterer med forskellige typer smageglas. Resultatet af en  lang test- og udviklingsperiode blev “Flair” med en tud, der giver plads til at stikke næsen i glasset. Den danske forhandler af “Flair”, Ole Hannibal Bruun, faldt som han siger: “pladask for det særprægede glas” og sælger det nu til alle os der gerne vil have næsen dybt i glasset.

Kan købes her hos Sobre SOL