Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Købt vin, der ikke findes

- historien om Fine Wine Invest, der nu er anmeldt til politiet

Vinskribenten André Devald har løbende på sin Facebook-side skrevet om det danske firma, Fine Wine Invest, der er gået konkurs og nu også er anmeldt for underslæb. Vi bringer André Devalds seneste kommentar her, og efterfølgende links til de artikler, der har været bragt i JP Finans om Fine Wine Invest.

“For omkring 2½-3 år siden, da Thomas Clausen begyndte at promovere Fine Wine Invest på Facebook, spurgte jeg ind til hans forudsætninger for at drive et vininvesteringsfirma. Et legitimt og relevant spørgsmål, for efter 20+ år i den danske vinbranche havde jeg aldrig hørt om Thomas Clausen, og en hurtig research afdækkede ikke nogen som helst vinrelaterede, økonomiske eller investeringsmæssige kvalifikationer. Jeg kunne kun konstatere, at han havde en baggrund som socialpædagog og indtil da havde været ansat i Greve Kommune som koordinator for et gadeteam, der arbejdede med kriminalitetstruede unge. Og så kørte han i øvrigt rundt i en rød Ferrari. Alt sammen fint, men jeg ville gerne vide, hvad der gjorde ham i stand til at tage i mod folks sparepenge for at sætte dem i et så erfarings- og videnskrævende investeringsobjekt som vin. Thomas Clausen svarede mig hurtigt og venligt, uden jeg dog blev ret meget klogere, men mere overraskende udløste mit spørgsmål adskillige verbale angreb fra Facebook-folket: “… jeg var bare misundelig”, “… at jeg ville stikke FWI en kæp i hjulet”, “… lad nu Thomas Clausen nyde sin succes” osv. Siden har sagen som bekendt taget lidt af en drejning, og nogen vil sikkert sige, at Fine Wine Invests kunder selv har bedt om at blive snydt. Men det er historien alt for trist til, for det er blandt andet forvaltede børneopsparinger (en af Fine Wine Invests specialiteter), der nu formentlig er forsvundet. Forhåbentlig kan historien i stedet minde om altid at forholde sig skeptisk og kun overlade investering i vin til folk med masser af viden, erfaring og økonomisk ballast. Eller – endnu bedre – sæt pengene i noget helt andet og lad vinen være det, den er skabt til: at blive drukket.”

23.01.17

Hver dag tjente Thomas Clausen 12.500 kr. på vin 

01.02.17

Vinmægler har fået myndighed på nakken: Afkræves nyt regnskab

09.03.17

Regnskabskaos fortsætter: Revisor beskylder vinmægler for at bryde flere love

09.10.17

Skandaleramt vinfirma anmeldt for underslæb

18.10.17

Skandaleramt vinfirma går konkurs: Ejeren ryger med ned

21.11.17

Vinen er forsvundet hos konkursramt vinfirma

Vinbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra investor Per Søndergård Andersen og Thomas Clausen, der står bag  Fine Wine Invest.