Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Et moderne vineventyr

Syditalienske Montevetrano blev ikke skabt til berømmelse

Silvia Imparato var i 1985 fotograf og ejer af en jordlod på nogle få ha i Campanien syd for Napoli. Sammen med nogle venner, bl.a. Riccardo Cotarella – Italiens bedst kendte ønolog – besluttede hun at plante vinstokke for at fremstille vin. Bare for sjov. Der blev plantet Aglianico, Cabernet Sauvignon og Merlot, og i 1991 kom den første vin med navnet Montevetrano til verden. Modtagelsen af den blev indledningen til et moderne vineventyr. En superstjerne var født. Her 25 år senere er Silvia Imparato fuldtids vinbonde med Riccardo Cotarella som konsulent. De øvrige fra den oprindelige gruppe er ikke længere en del af projektet. Og vinen fejrer fortsat triumfer.

sig.ra silvia 2011 (2)
Silvia Imparato

Kun 30.000 flasker

Silvia Imparato stod selv for en smagning af sine vine under et forårsbesøg i København. Hun fortalte, at den oprindelige idé var at fremstille vin efter forbilledet fra Bordeaux, men med et lokalt indslag fra Aglianico.  Den opskrift holder hun fast i. Montevetrano fremstilles gennemsnitligt af 30% Aglianico, 50% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot. I dag omfatter vingården fem ha, og den årlige produktion er på beskedne 30.000 flasker.

Ren Aglianico

Core di Montevetrano er en nyhed i sortimentet, idet vinen fremstilles af indkøbte Aglianico-druer fra Benevento-området. Det er en typisk Aglianico-bisse med sin stramme syre. En vin til smagfuld mad og mest for folk, der kan lide markante vine. Både den røde Core og nyheden, den hvide Core Chiaro, tappes på Montevetrano, men fremstilles andetsteds. Montevetrano er i modsætning til Core mere tilgængelig og i en årgang som 2010 nærmest poleret og meget drikkelig. Det samme gælder årgangene 2009 og 2012, mens 2011, som var en kompliceret årgang, stritter en del imod med ungdommelig syre og heftige tanniner.

Montevetranos
Vingården Montevetrano ligger syd for Napoli i regionen Campanien.

Core di Montevetrano 2012 og 2013 koster 110 kr., de tilgængelige årgange af Montevetrano (2009, 2011 og 2012) koster 300-350 kr. hos  www.philipsonwine.com