Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

DM i blindsmagning 2018

Søndag den 6. maj  afholdt Vinakademiet og gastro for 5. gang DM i blindsmagning og et rekordstort felt på 47 tremands-hold var samlet på Hotel- og Restaurantskolen i København. Klokken 13 skænkedes den første vin, og efter godt fire timer med hovedrunde, pauser og finale kunne holdet Hamreklubben bestående af Rasmus Amdi Larsen, Christian Thorsholt Jacobsen og Jonas Munk (de tre herrer på billedet) kåres som dette års mestre .

I hovedrunden (se listen herforneden) var der en skønsom blanding af udfordringer blandt andet en italiensk Verdicchio dei Castelli di Jesi, en Malbec fra Mendoza, tysk Spätburgunder og Madeira Verdelho. Hvert 10. minut skænkedes en ny vin og så skulle svararket være udfyldt med holdets bud på land, region, distrikt, druesort, årgang og producent. I finalen fik de tre bedste hold i hovedrunden skænket yderligere tre vine:

 2012 Wachau Riesling Smaragd Vinotheksabfüllung, Emmerich Knoll

2012 Saumur-Champigny Clos de l’Eschelier, Domaine Roches Neuves

1977 Vintage Port, Taylor’s

Andenpladsen gik til holdet Team Bio bestående af Claus Zülow, Thomas Lykkebø og Jari Lodbjerg Jakobsen, mens Vieilles Vignes bestående af Peter Brevadt, Sten Vallentin Jørgensen og Niels Bräuner Nielsen fik tredjepladsen.

Christian Thorsholt Jacobsen har blandt andet vundet DM og NM for sommelierer og er blevet nr. 6 ved verdensmesterskaberne for sommelierer. Han er medejer og sommelier på Restaurant Anarki i København og underviser også på Vinakademiet. Rasmus Amdi Larsen er medejer og sommelier på Restaurant Palægade, og Jonas Munk studerer geofysik og rumteknologi på DTU. Hvordan vinder man så DM i Blindsmagning? Her kommer Hamreklubbens bud:

”Man drikker rigtig, rigtig meget vin. Det er også derfor, vi har valgt at kalde vores hold for Hamreklubben. Det handler om at få drukket noget vin og bare blive ved og ved, ligesom når noget skal sømmes fast, og man slår med en hammer. Så bliver man også ved, indtil sømmet er i bund.”

Hamreklubben fik som nævnt den højeste score ved DM i Blindsmagning nogensinde og lagde sig overlegent i spidsen allerede i hovedkonkurrencen. Men først i finalen stod det klart for dem selv, at de havde en rigtig god chance for sejr. “Da vi så listen med hovedkonkurrencens vine, var vi slet ikke sikre på, at vi skulle i finalen. Man hæfter sig altid ved det, man ikke har fanget, og man ved jo ikke, hvordan de andre har klaret det. Men vi havde en fornemmelse af, at vi måske kom i top 10, for på to af hovedkonkurrencens 12 vine – en spansk Garnacha fra Madrid og Zinfandel fra Dry Creek Valley i Californien – scorede vi næsten 100 %. Vi var også ret sikre på finalevinene. Den første var en Riesling Smaragd fra Wachau, hvor vi ganske vist skød på Grüner Veltliner, men alt andet fik vi korrekt. Vi sad ikke og skulle finde ud af, hvor i verden vi var, heller ikke på rødvinen, som bare stank af Cabernet Franc fra Loire, og den sidste vin, som ganske rigtig var en gammel vintage port, dog endnu ældre end hvad vi skød på,” fortæller Christian Thorsholt Jacobsen.

Imponerende 47 tremands-hold deltog i VM i blindsmagning på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Vine i hovedrunden DM 2018

1. runde

Riesling Kabinett Juffer 2016, Mosel – Schloss Lieser. Tyskland

Verdicchio di Castelli di Jesi Classico Superiore Casal di Serra VV 2015, Marche – Umani Ronchi. Italien

Côte Rotie Reserve 2014, Rhône – Stephane Ogier, Syrah. Frankrig

Rioja Vino de Garage 2010, La Rioja – Baigorri, Tempranillo. Spanien

Malbec, Alluvional 2012, Paraje Altamira, Mendoza – Zuccardi. Argentina

Gewurztraminer Clos Windsbuhl 2009, Alsace, Alsace –  Zind-Humbrecht. Frankrig

2. runde

Torrontés 2017, Famatina Valley, La Rioja – Lorca Fantasia. Argentina

Savennieres 2012, Loire – Domaine FL (Chamboureau), Chenin Blanc. Frankrig

Spätburgunder Centgrafenberg GG 2013, Franken – Rudolf Fürst. Tyskland

La Bruja de Rozas 2015, Vinos de Madrid, Madrid – Comando G, Garnacha. Spanien

Zinfandel Cortina 2014, Dry Creek Valley, Californien – Seghesio. USA

Madeira Verdelho 2000, Madeira – d’Oliveira. Portugal