Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

Paul Pontallier, direktør for Château Margaux, er død

En af Bordeaux’ helt store skikkelser, Paul Pontallier, direktør for Château Margaux døde den 27. marts, nogle uger før sin 60 års fødselsdag. Paul Pontallier var Château Margaux, den elegante gentleman, meget dyb som person og meget professionel. Corinne Mentzelopoulos og Paul Pontallier dannede et meget stærkt parløb, helt unikt, hvor Château Margaux voksede og voksede i kvalitet og elegance og altid med sin helt egen stil udsprunget fra det terroir han om nogen kendte og respekterede. Han kom til Château Margaux som 27 årig, efter at have fuldendt en ph.d. om fadets betydning for rødvinen med et afsæt som agronom fra Institut Agronomique Paris-Grignon. Efter 7 års tæt samarbejde med direktøren Philippe Barré overtog Paul Pontallier selv posten i 1990. Allerede i 1984 startede han sammen med sin ven Bruno Prats, tidligere ejer af Cos d’Estournel, det der senere skulle udvikle sig til Domaine Paul Bruno i Chile, og blev en af de allerførste franskmænd, der så mulighederne i det ”nye vinland”.

Gennem 30 år har jeg fulgt Paul Pontallier og hvert år smagt Château Margaux sammen med ham på slottet. I 1993 lavede jeg sammen med filmproducenten Jacob Jørgensen en kortfilm hvor vi fulgte slottets egen bødker Numes’ produktion af en tønde, og hvor Paul Pontallier i filmen netop talte om fadets betydning. På det tekniske og historiske plan har Paul Pontallier haft en enorm betydning for mig.

Jeg var sidst sammen med Paul under Vinexpo til en stor middag i juni 2015 ved indvielsen af  Margaux’ nye kælder. Vores alder, vores parallelle løbebane i vinens verden gennem over 30 år og vores indbyrdes respekt for hinanden hvor vi altid delte den samme stil og smag gør, at smagningen af årgang 2015 om en uge i Bordeaux vil stå i skyggen af et stort savn. Bordeaux og hele vinverdenen har mistet en meget stor personlighed hvor passion, professionalisme og ydmyghed – respekten for naturen og et terroir udmøntede sig i harmoni og balance.

Del, , Google Plus, Pinterest,