Del, , Google Plus, Pinterest,

Udskriv

Fra sektionen:

1/2 Alsace og 1/2 Pfalz

- bliver til stor vin hos Jülg

Solbjerget – “Sonnenberg” hedder Johannes Jülgs vinmark, der fra byen Schweigen-Rechtenbach i det sydlige Pfalz fortsætter et par kilometer ind over den tysk/franske grænse til Wissembourg i Alsace. Da grænserne skulle trækkes efter 2. verdenskrig oplevede en del vinbønder i området, at den ene del af deres markbesiddelse var fransk, den anden tysk. Men som som Johannes Jülg udtrykker det: “Det er lige meget om vinstokke vokser i Frankrig eller i Tyskland, vin har ingen grænser. Vi er 50% franske, 50% tyske, men 100% Jülg”.

Johannes Jülgs bedstefar, Oskar Jülg, overtog vingården i Scweigen-Rectenbach i 1961 med den vision, at han ville producere vine der havde områdets karakter, men han ville af med den sødmefuldhed, som dengang var den klassiske og traditionelle stil på begge sider af grænsen. Inspireret af Bourgognes tørre og udtryksfulde vine hentede  Oskar Jülg chardonnay-kloner herfra  til sit Pfalz, selvom det på det tidspunkt ikke var tilladt at dyrke Chardonnay i Tyskland. Han indførte også brug af nye egefade.

Det er lige meget om vinstokke vokser i Frankrig eller i Tyskland, vin har ingen grænser

Oskars Jülgs barnebarn, Johannes, har taget tråden fra sin bedstefar op. Han producerer sprøde, tørre vine på Riesling, Grauburgunder (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc) og Spätburgunder (Pinot Noir) – og husets kultvin på Chardonnay, som i dag bliver flået ned af hylderne i vinoteket på vingården. Her smagsprøver på hans hvide vine, der nu kan købes  i Danmark.

2017  Grauburgunder Trocken Jülg Pfalz, Tyskland

Flot duft, fersken, honningmelon, citrus, mineralsk med fine svampeagtige toner. Let cremet smag, fyldig med knastør eftersmag, mineralsk med fin syre.
90 | 129,00 – 99,00 v/3 fl Propperiet

2016 Riesling Trocken Kalkmergel Jülg Pfalz, Tyskland

Røget, mineralsk duft, frisk med æble og citrus. Meget elegant, ren, sprød, fyldig med tør, mineralsk frugt og knivskarp syre.
92 | 179,00 – 129,00 v/3 fl Propperiet

2016 Riesling Trocken, Springberg Jülg Pfalz, Tyskland

Lukket duft, mineralsk, let røget, fersken, æble og citrus, ikke så åben som Kalkmergel, men dybere. Fyldig og rig, moden, frisk frugt og lang eftersmag mættet med ren frugt, mineralsk med fin syre.
93 | 299,00 – 239,00 v/3 fl Propperiet

2016 Chardonnay Trocken, Opus-Oskar Jülg Pfalz, Tyskland

Meget elegant duft, røget, nøddeagtig, honningmelon, fersken, fin mineralsk, røget tone. Tør og samtidig rig, let cremet, lang eftersmag, røget, mineralsk, knastør med knivskarp syre. Tysk i stil, meget flot opbygning.
95 | 699,00 Propperiet

2016 Crémant Brut Jülg Pfalz, Tyskland

Æble, fersken, imeagtig duft. Let cremet, meget fin mousse, meget luftig eftersmag, let cremet, tør med moden frugt.
91 | 219,00 – 10% v/3 fl Propperiet